Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Hayır, galatasaray ruhu hep vardı geçen seneye kadar... Teknik direktörsüz şampiyon olan bir takım vardı, ''TAKIM'' dılar.. Şimdi kewell ve baroş haricinde kimin ayağına top geldiğinde heyecanlanıyorsunuz? Futbolcular yeterli değil derseniz eğer, sivasın kadrosu bizden iyimiydi... Önemli olan moral, motivasyon ve malesef Rijkaard Galatasaray için itici bir güç değil...

Gazla başarı nereye kadar? O devir geride kaldı artık. Modern futbolda teknik-taktik konuşur.

Gazla başarı nereye kadar? O devir geride kaldı artık. Modern futbolda teknik-taktik konuşur.

Mesele burda işte abi. Anlatamıyoruz kimseye.

Profesyonel oyunculardan oluşmuyoruz.

Emin olun su takımda ilk 11'inde oyunu hocanın verdiği taktiğe göre oynayan sadece Neill, Arda, Kewell, Baros var.

Cevap: Üzgünüm ama Rijkaard İstifa etsin istiyorum

Forum da hala link duruyor. Rijkaard'a 5 yıllık sözleşme istiyoruz diye.

Şimdi oraya imzasını atanlardan bile dönenler var. Ayıptır. Barcelona bu adam gittiğinde ilk yıl küme potasına bile girmişti.

Umarım 3 yıl daha çalışır Rijkaard. Yeni TD gelse bişey farketmeyecek ki.

İstikrar şart. Türk insanında da mevcut değil maalesef. Maçta Rijkaard'a istifa tezahüratlarına şaşırıyorum..

Yönetim istifa şeklinde olmalıydı. Alex Ferguson bile ManU'yla ilk sezonunda sanırım çok kötü sonuçlar almıştı.

Adam şimdi kral orada. Kendisinin yerine gelecek TD'yi bile o seçecek. Bu yönetim ipleri Rijkaard'a vermedikçe bu iş olmayacak..

Rijkaard gidecekse kendini kurtarmak için gitsin. Adama karşı rezil olduk zaten. Bi de sen kötü TD'sin derken utanırım ben.

Dün gibi aklımda Rijkaard ilk geldiğinde 5 yıl şampiyom olamasak ta,küme düşsek te Rijkaard'la devam diyordu istisnasız herkes.

Dün gibi aklımda Rijkaard ilk geldiğinde 5 yıl şampiyom olamasak ta,küme düşsek te Rijkaard'la devam diyordu istisnasız herkes.

Aynen üstad. Ben hala arkasındayım. İlk 10 hafta kaybetsekte Rijkaard'a birşey demem.

Bu tepkisizlik olarak algılanabilir. Ancak ben bu adamın yapacağı şeyler olduğu inancındayım.

Rijkaard bu takımı tek başına istenilen noktaya taşıyamaz ama öyle bir durum da var, bu belli oldu apaçık.

Yönetim destekçisi değil köstekçisi gibi adeta.

Yoksa ben de isterim Rijkaard'la uzun yıllar başarıdan başarıya koşalım.

Ama şu tabloda hangimiz Rijkaard'ın hevesli istekli ve yönetimden destekli önündeki engelleri aşacağına inanabilir ki..

bu konunun linki de klübe gönderilsin istiyorum. bkz önceki mesajlarım: rj uymaz uymadı. konu kapanmıştır.

Sevgili Volkan Samasti,

Fatih Terim

Hagi

Gerets

Kalli

Cevat Guler

Skibbe

Korkmaz

Rijkaard

Son 7 senede tam 8 TD ile calismisiz, sadece iki sampiyonluk elde etmisiz ve sadece 2 kere SL'ye katilmisiz. Elde ettigimiz son iki sampiyonluk da tarihimizin en degerli sampiyonluklari olarak gosteriliyor. Zira yoksulluk, parasizlik sakatlik, TD'sizlik vs gibi bir takim cikilmaz problemlerin arasindan siyrilip ipi gogislemisiz ama Avrupa'da son iki senedki kiprdama haric yoklari oynamisiz. Uzatmadan demem o ki, sorun TD degil, sorun dogru YONETILEMEMKTEDIR. Yani simdiye kadar butun basarsizliklarin faturasi TD'lere kesildi; yoneticiler hep bu enkazin disinda kaldi maaelsef. Emin olun bugun Rijkaard'i gonderelim yerine morinho'yu getirelim degisen bir sey olmayacaktir. Dusunun ki bir takimin eksikleri sorunlari aylar oncesinde gozumuze gozumuze carpiyor ama bu sorunlari gidermek icin zerre adim atilmiyor. Simdiye kadar toplam 7 transfer yapilmis ama bunlardan sadece birisi eksiki mevkiiye yapilmis. Simdiye kadar gelenler de henuz Florya'nin revrinden disari hava cikmaya bile tenezzul edemediler.

Bir takim dusunun lig maclari baslamis, Avrupa maclari baslamis Baros haricinde oyunatacak yedek sanrtaforu bulunamamaktadir. Orta sahamiz tamamen 'dan dun' 'al gulum ver gulum' taktigi ile oynamaktadir. Ve bunlari seyreden son derece plansiz programsiz ve dahasi gesmis sezonlardan zerre kadar ders almayan bir yonetici zihniyetine sahibiz. Dolaysiyla sira Rijkaard'a gelmeden en basta ZIHNIYET degismelidir. "Futbolu profesyoneller yonetecek" diyen sayin baskanin ekibi amatorlugu gercekten de profesyonelce uygulamaya devam etmektedir. Su anda camia olarak tam anlamiyla kaosun ortasindayiz, hastanin beyin olumu gerceklesmek uzere ama buna mudahile edecek bir doktor gorunmuyor maalesef. Sizin istifa etme isteginiz ve belki bir umutla takim duzelir anlaysinizi saygiyla karsilamakla birlikte, sorunun TD'de olmadigini son 7 senede degisen 8 TD ile hicbir seyin degismedigini bunun yaninda zinhiyette de zerre ilerleme olmadigi icin 100 tane TD degissen bu durumun iyilesmesine fayda etmeyecegini naziczane olarak belirtmek isterim.

Öncelikle sorunun bileşenlerini daha açıklayıcı ve sıralıyıcı unsurlar halinde yazmak gerekirse başta Fb'li yandaş medya, Galatasaray yönetiminin beceriksizliği ve 7 senede 8 tane hocayı göndermiş ve bu işe oldukça alışmış olan futbolcuları sıralayabiliriz.

Geldiği gün taraflı tarafsız bütün Galatasaraylıların hatta sporseverlerin desteğini alan Frank Rijkaard, Galatasaray'a belirli bir vizyonu ve sistemi yüklemeye çalıştı. İlk sezonunun sonunda istenilen başarıları kazanamadı ama bence çok önemli ve çok doğru bir tespitle bir nevi devrim niteliğinde bir çıkışla kadrosunun kalitesiz oyunculardan kurulu olduğunu dile getirdi ve beceriksiz yönetimin vaatlerine inanıp yepyeni bir Galatasaray'ın omurgasına kurmaya kalkıştı.

Operasyona başlayan Rijkaard, yönetimin verdiği sözleri tutmaması ile ilk darbeyi yedi, arkasından paçaları tutuşan futbolcuların hocayı gönderme planları ile ikinci darbeyi yedi ve ne yazık ki 2 gün evvel çok sevdiği sınırsız destek gördüğü tribünler tarafından istifaya davet edildi.

İşte bu yüzden çok klişe bir laf olacak ama hem Galatasaray hem de Frank Rijkaard artık dönülmez bir yoldadır ve birbirlerine verebilecek bir şeyleri kalmadığını zannediyorum.

çünkü maalesef birbirimize olan inancımızı kaybettik, daha dogrusu kaybettirildik !!!

Yönetim bu sefer Rijkaard'ı gönderip aradan çıkmaya çalışırsa arada sıkışıp pestil olur. Kimse de onları kurtaramaz.

Mesele burda işte abi. Anlatamıyoruz kimseye.

Profesyonel oyunculardan oluşmuyoruz.

Emin olun su takımda ilk 11'inde oyunu hocanın verdiği taktiğe göre oynayan sadece Neill, Arda, Kewell, Baros var.

Sorunda burda zaten, ondan sonra vay efendim Rijkaard takımı ateşleyemiyor, Sivas'ın Bursa'nın kadrosu bizden daha mı iyiydi deniyor. Bu takımın içinde Sivas veya Bursa'da bile oynayamayacak tonla adam var. Kalitesiz kadronun savunulması ve bütün suçun Rijkaard'a atılması ancak çaresizliğin bir göstergesidir.

2010 yılındayız, eski tarz futbol bitti artık. Eskiden Anadolu takımlarıyla oynanan maçlara zaten 1-0 önde başlardık neredeyse. Bu mantalite bitti işte. Ligde 18. sıradaki takım bile çatır çatır mücadele ediyor, kazanmaya oynuyor. Sendeki adamlar Sivas maçında bile ortasahada üstünlüğü kuramıyorsa yapacak hiçbirşeyin yok.

Gelecek olan adam Mustafa Sarp'tan Xavi, Servet'ten Pique yaratacak zaten.

off sıkılmadınız mı aynı muhabbetten? ne kadar özenti bi taraftarmışız ya...biz kimiz ki xavi pique gibi oyunmcular ayarında oyuncu bulalım veya geliştirip o hale getirelim....bi tugay bi bülent korkmaz neyimize yetmiyo? amacınızı belirleyin önce...cin olmadan adam çarpmaya çalışıyoruz.daha şu lige damga vuramamışken barcelonanın çakması bile olmak abesle iştigaldir saçma hayaldir...haddimizi bilellim...futbol türkiyede sert ve kapalı oynanıyo...rijkaard ın oynattığı oyunda kapalı defansı açmak çok zor.defansın dengesiz yakalanması ve kontra yemek de zaten allahın emri oluyo bu oyun anlayışıyla.ve geçen yıldan beri çoğu golü böyle yedik...kimyamız uyuşmadı rijkaardla...ya biz ona küçük geldik ya da o sandığımız gibi mucizevi bi adam değilmiş.abartmaya gerek yok.bi kaç hafta daha böyle giderse yollar ayrılmalı!!! çünkü onun istediği transferi yapacak para yok bizde...boşuna uğraşıyoruz.

persembe avrupada tur atlariz problem olmaz ,ama hafta sonuda eskisehir yener bizi ondan sonra rijkaard adios amigos.terim yada hagi gelirse yapilacak bir iki transferle ortaligin tozunu atariz.rijkaard hayranlari hic uzulmesin.

Gün geçtikçe halının altındaki kirler meydana çıkıyor. Rijkaardın ne kadar haklı olduğuda aynı paralelde ilerliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt