Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Bu adam bu sene giderse artık Galatasaray'ı desteklemeye ara vereceğim. Ben bu kadar salak futbol klübü görmedim arkadaş.

Cevap: Üzgünüm ama Rijkaard İstifa etsin istiyorum

Ilk defa kotu gidiste taraftarin (cogu) oncelikli olarak teknik direktorun degil de yonetimin istifasini goruyorum. Iyi bir gelisme bu. Insallah Rijkaard'i gonderemez yonetim. Ama, bellli ki, aciklamalari ile sucu ufak ufak teknik heyete yikiyorlar.

İlk mesajım buraya kısmetmiş. Tüm mesajları okuma fırsatım olmadı (henüz). Sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim. Frank Rijkaard Hollanda milli takımının başındayken oynattığı futbola hayran olmuştum ama orada başarılı olamamıştı. Oynattığı futbolun tesadüf olup olmadığını Barcelona nın başındayken anladım. Bize geldiğinde çok mutlu oldum. İlk sene başarılı olamayacağını zaten tahmin edebiliyordum ama artık inanıyorum ki mevcut yönetim ve transfer politikası ile başarılı olmasıda mümkün değil. Kim ne derse desin Barcelanın oynadığı futbol ve kazandığı başarılar tamamen Frank Rijkaard ın oyun felsefesi sayesindedir. Hatta İspanya milli takımını seyrederken bile sanki Barcelonayı seyreder gibiyim. Frank Rijkaard ve Johan Neeskens Galatasaray ve Türk futbolu için bir fırsattır ama malesef bu fırsatı değerlendiremedik. Sezon sonunda şampiyon bile olsak bu ikili için Türkiye defterinin kapandığını anlamak pek de zor değil. Yönetim ve Frank Rijkaard birbirlerine güvenseydi zaten en az 3 senelik bir sözleşme olurdu bu işin başında. Bir klüpte futbolun patronu kesinlikle teknik patron olmalıdır. Transfere kadar tüm işlerin başında teknik patron olmalıdır. Alınacak futbolcudan satılacak futbolcuya kadar... Şuna kesinlikle inanmam "Frank Rijkaard a soracaksınız Keitayı satalım yerine Pino, Topalı satalım yerine Cana..." Frank Rijkaard a buna tamam diyecek!!! Eminim adet yerini bulsun diye sormuşlardır ki Rijkaard da artık ne desem bildiklerini okuyacaklar demiştir. Evlere şenlik bir defansımız, pas yapmasını bilmeyen bir orta sahamız, sinir küpü olmuş TEK santraforumuz ve en önemlisi gitgide antipatik olmaya başlayan ve eminim takım içinde de artık pek sevilmeyen bir kaptanımız var. Tüm bunların tek sorumlusu da YÖNETİM dir. Şimdilik kalın sağlıcakla.....

Fenerbahçe'de olsaydı Rijkaard, şu anda Türk futbolu çok farklı bir yerde olabilirdi yada bu sene sonunda olacaktı.

gidilen yol gösteriyorki yönetim fatih terimi g e t i r e c e k...

doğru yada yanlış rejkaardın gideceği belli,perşembe avrupa defterini kaparsa takım,reijkaard 1 dk durmaz gider,kalamazda zaten o noktadan sonra.

yönetim kovmak istemiyor,istifa etsin diyor olay bu.

oyuncu alınmama mevzusuna gelince,benim çok farklı bir düşüncem var bu konuda oda şöyle;

yönetim bir risk aldı geçen yıl reijkaardı getirdi,dünyaca ünlü teknik adama inanılmaz bir takım kurdu,büyük paralar harcandı.İlk zamanlar çok iyiydik ama sonradan görüldüki takım çokda sağlam temeller üstüne oturtulmadı ve gene otorite boşluğunda takım dağıldı.Sistem "dengesizlikleden" ötürü değil "otorite ve disiplinsizliklerden" ötürü tutmadı.

Bu yılda yönetim gelecek yıllardaki uefa kriterleri için mali yapılanmayı ilk sırasına aldı ve sportif başarıyı tek kelimeyle "salladı".Mali yapılanma adına önemli oyuncular satıldı,isimsiz vasat oyuncular alındı.Reijkaarda geçen yılki hayal kırıklığından ötürü bu sezon kibarca gitmesi yönünde hareketler edildi.Yönetim aslında ilk reijkaardı kafasında bitirdi ve biz bunu göremiyoruz hala.Transfer dönemi bitmiş ,bundan sonra alıncak adamlar öyle ahım şahım adamlarda olmayacak.Millet takımını kurdu planlar yaparken bizim hala belli bir ilk 11imiz yoksa ve yapılmak istenmiyorsa bu işde başka işler var demekdir.Bence yönetim ilk önce klübün mali yapısı sonrasında gelirse sportif başarı diyorlar ancak geçen sezondan beridir ciddi anlamda yönetimin terimi düşündüğü biliniyor.olur yada olmaz veya doğrudur yada yanlışdır orasını tartışmıyorum ama benim gördüğüm yönetimin kim nederse desin reijkaardı kafalarında bitirdikleri ve gelecek sezonun hazırlıklarını düşündükleridir.

perşembeden sonra herkez zaten dediklerimin doğruluğunu görecekdir zira kaybedersek reikaard %90 gidecekdir...

Başarısız işte hala neye bahane buluyorsunuz.Sürekli ayhan-barış-mustafa yüzünden rjkard napsın diyorsunuz.1.5 senedir rjkardın 100 tane hatası vardır nasıl hala rjkard en suçsuz oluyor.Başka takımlardaki bütün oyuncular millete süper gelmeye başladı.1.5senedir bütün takım geriye düştü çıkışta olan oyuncu yok.Fizik olarak bütün takımlardan gerideyiz amacı pas yapmakmış ama a.gücü k.paşa antep bizden daha çok pas yapıyor.Skibbe döneminde takır takır pas yaparken bu ayhan barış vardı o çok beğendiğiniz oyuncuları doğru düzgün oynatan hocaları var..

Selçuk İnan: Trabzonspor şampiyonluğa oynarken çoğu maç vasat ötesi oynayıp sonunda Trabzonsporlular tarafından defalarca her oyundan çıktığı maçta yuhalanmıştır.

Colman: 2 kez yuhalandığını hatırlıyorum

Ceyhun: Geçen sene az az forma şansı buldu bu sene sürekli oynuyor.Çoğu Tslinin de yine kazma dediği adam

Gerçi trabzon halkı genelde her oyuncuyu yuhalar.Sabırsızdır ama sonuçta yuhaladılar beğenmiyorlardı.

Selçuk İnan moldova maçında ve diğer milli maçlarda da vasat oynayan biriydi.

Ayhan akman geçmişe gitmek doğru olmaz ama denizlisporu 2-0 yenerken nonda müthiş gol attığında ayhan ligin en iyi isabetli pas atan oyuncusuydu..Bütün herkes yıllanmış şarap diyordu.Trabzona karşı eskik gittiğimiz maçta ahmet çakar ayhan yıllanmış gibi şarap gibi diyerek başlıklar atıyordu.Ts yazarı Trabzona ayhan akman lazım selçuk inan bu görevi yapamıyor diyordu 1.5 sene öncesine kadar yazıları hemen bulabilirim..

Barış H.berlin maçında pas hatası yapmadan mükemmel ötesi oynadığında eminim diğer rakiplerde vay be iyi oyuncu bulmuşlar demişlerdir veya bordo deplasmandaki maç veya Fb kupa maçında deplasmandaki maç.

M.sarpı geçiyorum onun hiç beğenmem o zamanlarda da Bursada M.sarp bile topaldan iyi ön liberoluk yapıyor diyenler olmuştur.

Kadromuz kötü ***in 3 orta sahası belki bizden de iyi ama sizinde dediğiniz gibi dağlar kadar fark yok..Hugo Bross’un elinde aynı kadro vardı şimdi ki oynanan oyun çok daha iyi.

K.paşadaki murat erdoğan ibbdeki efe serhat a.gücündeki hürriyet bursada ki hüseyin çimşir bekir ozan vb niceleri hepsini bizimkilerden üstün gördük neden acaba.Hocaları bunları doğru düzgün oynattığı için olabilir mi

Şu oyuncuların hepsi burada övülmüştür övüldü de..İbb bizden daha iyi pas yapıyor bakın orta sahasına

Rijkaard'in CV'sini bir kez daha hatirlamakta fayda var.

Oyuncu olarak oynadigi kulüpler:

1980-1987 AJAX

1987-1988 REAL ZARAGOZA

1988-1993 AC MILAN

1993-1995 AJAX

OYUNCU VE TEKNIK DIREKTÖR OLARAK KULÜPLER BAZINDA KAZANDIGI BASARILAR

AJAX - HOLLANDA SAMPIYONLUGU 5 KERE - 1982,1983,1985,1995,1996

HOLLANDA KUPASI 3 kere - 1983,1986,1987

HOLLANDA SUPER KUPA 2 kere - 1993,1994

AC MILAN - ITALYA SAMPIYONLUGU 2 KERE - 1992,1993

ITALYA SUPER KUPA 2 kere - 1988,1992

BARCELONA - ISPANYA SAMPIYONLUGU 2 KERE - 2005,2006

ISPANYA SÜPER KUPA 2 KERE - 2005,2006

KATALUNYA KUPASI 2 KERE - 2004,2007

JOAN GAMPER KUPASI 4 KERE - 2003,2004,2006,2007

DE CARRANZA KUPASI 1 KERE - 2005

SAMPIYONLAR LIGI SAMPIYONLUGU 4 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

1995 (AJAX)

2006 (BARCELONA)

AVRUPA KUPASI II 1 KERE - 1987 (AJAX)

AVRUPA SüPER KUPA 2 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

KULÜPLER DÜNYA KUPASI 3 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

1995 (AJAX)

AVRUPA KUPASI 1 KERE - 1988 (HOLLANDA MILLI TAKIMI)

KISISEL OLARAK KAZANDIGI BASARILAR

OYUNCU OLARAK: ALTIN AYAKKABI 2 KERE - 1985,1987

SERIE A'DA EN IYI OYUNCU 1 KERE - 1992

TEKNIK DIREKTÖR OLARAK: UEFA YILIN EN IYI TEKNIK DIREKTÖRÜ 2 KERE - 2005,2006

UEFA DÜNYANIN EN IYI kOCU 1 KERE - 2006

UEFA DÜNYANIN EN IYI TEKNIK DIREKTÖRÜ 1 KERE - 2006

ONZE D'OR EN IYI TEKNIK DIREKTÖR 1 KERE - 2006

PREMIO DON BALON EN IYI TEKNIK DIREKTÖR 2 KERE - 2005,2006

Rijkaard'in CV'sini bir kez daha hatirlamakta fayda var.

Oyuncu olarak oynadigi kulüpler:

1980-1987 AJAX

1987-1988 REAL ZARAGOZA

1988-1993 AC MILAN

1993-1995 AJAX

OYUNCU VE TEKNIK DIREKTÖR OLARAK KULÜPLER BAZINDA KAZANDIGI BASARILAR

AJAX - HOLLANDA SAMPIYONLUGU 5 KERE - 1982,1983,1985,1995,1996

HOLLANDA KUPASI 3 kere - 1983,1986,1987

HOLLANDA SUPER KUPA 2 kere - 1993,1994

AC MILAN - ITALYA SAMPIYONLUGU 2 KERE - 1992,1993

ITALYA SUPER KUPA 2 kere - 1988,1992

BARCELONA - ISPANYA SAMPIYONLUGU 2 KERE - 2005,2006

ISPANYA SÜPER KUPA 2 KERE - 2005,2006

KATALUNYA KUPASI 2 KERE - 2004,2007

JOAN GAMPER KUPASI 4 KERE - 2003,2004,2006,2007

DE CARRANZA KUPASI 1 KERE - 2005

SAMPIYONLAR LIGI SAMPIYONLUGU 4 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

1995 (AJAX)

2006 (BARCELONA)

AVRUPA KUPASI II 1 KERE - 1987 (AJAX)

AVRUPA SüPER KUPA 2 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

KULÜPLER DÜNYA KUPASI 3 KERE - 1989,1990 (AC MILAN)

1995 (AJAX)

AVRUPA KUPASI 1 KERE - 1988 (HOLLANDA MILLI TAKIMI)

KISISEL OLARAK KAZANDIGI BASARILAR

OYUNCU OLARAK: ALTIN AYAKKABI 2 KERE - 1985,1987

SERIE A'DA EN IYI OYUNCU 1 KERE - 1992

TEKNIK DIREKTÖR OLARAK: UEFA YILIN EN IYI TEKNIK DIREKTÖRÜ 2 KERE - 2005,2006

UEFA DÜNYANIN EN IYI kOCU 1 KERE - 2006

UEFA DÜNYANIN EN IYI TEKNIK DIREKTÖRÜ 1 KERE - 2006

ONZE D'OR EN IYI TEKNIK DIREKTÖR 1 KERE - 2006

PREMIO DON BALON EN IYI TEKNIK DIREKTÖR 2 KERE - 2005,2006

İnanılmaz.

persembe avrupada tur atlariz problem olmaz ,ama hafta sonuda eskisehir yener bizi ondan sonra rijkaard adios amigos.terim yada hagi gelirse yapilacak bir iki transferle ortaligin tozunu atariz.rijkaard hayranlari hic uzulmesin.
:asd: ortalığın tozunu atmasak bile çok daha iyi olacağımız aşikar.Galatasarayın bu korkak hocayla daha fazla geriye gittiğin görmek istemiyorum

:asd: ortalığın tozunu atmasak bile çok daha iyi olacağımız aşikar.Galatasarayın bu korkak hocayla daha fazla geriye gittiğin görmek istemiyorum

Ne yaptıda korkak oldu? Yetenek yoksunu oyunculara oyun sistemi öğretmeye çalıştığı için mi?

Ağzı olan ön plana çıkmak için Rijkaard'a sallamasın. Oyuncuların kötü işte. Antrenöre ne diye bahane bulursun? Sistem belli oynanacak oyun belli.

gidilen yol gösteriyorki yönetim fatih terimi g e t i r e c e k...

doğru yada yanlış rejkaardın gideceği belli,perşembe avrupa defterini kaparsa takım,reijkaard 1 dk durmaz gider,kalamazda zaten o noktadan sonra.

yönetim kovmak istemiyor,istifa etsin diyor olay bu.

oyuncu alınmama mevzusuna gelince,benim çok farklı bir düşüncem var bu konuda oda şöyle;

yönetim bir risk aldı geçen yıl reijkaardı getirdi,dünyaca ünlü teknik adama inanılmaz bir takım kurdu,büyük paralar harcandı.İlk zamanlar çok iyiydik ama sonradan görüldüki takım çokda sağlam temeller üstüne oturtulmadı ve gene otorite boşluğunda takım dağıldı.Sistem "dengesizlikleden" ötürü değil "otorite ve disiplinsizliklerden" ötürü tutmadı.

Bu yılda yönetim gelecek yıllardaki uefa kriterleri için mali yapılanmayı ilk sırasına aldı ve sportif başarıyı tek kelimeyle "salladı".Mali yapılanma adına önemli oyuncular satıldı,isimsiz vasat oyuncular alındı.Reijkaarda geçen yılki hayal kırıklığından ötürü bu sezon kibarca gitmesi yönünde hareketler edildi.Yönetim aslında ilk reijkaardı kafasında bitirdi ve biz bunu göremiyoruz hala.Transfer dönemi bitmiş ,bundan sonra alıncak adamlar öyle ahım şahım adamlarda olmayacak.Millet takımını kurdu planlar yaparken bizim hala belli bir ilk 11imiz yoksa ve yapılmak istenmiyorsa bu işde başka işler var demekdir.Bence yönetim ilk önce klübün mali yapısı sonrasında gelirse sportif başarı diyorlar ancak geçen sezondan beridir ciddi anlamda yönetimin terimi düşündüğü biliniyor.olur yada olmaz veya doğrudur yada yanlışdır orasını tartışmıyorum ama benim gördüğüm yönetimin kim nederse desin reijkaardı kafalarında bitirdikleri ve gelecek sezonun hazırlıklarını düşündükleridir.

perşembeden sonra herkez zaten dediklerimin doğruluğunu görecekdir zira kaybedersek reikaard %90 gidecekdir...

Terim geyiklerini her transfer dönemlerinde forum üyelerinin beynine aşılamayı bırak. Ne o yakının falan mı Terim? Sıkıldık artık.

Sevgili Volkan Samasti,

Aslinda bakis acinda haksiz degilsin, ama ben de gecmise bakarak cozumun TD gondermekte oldugunu dudunmuyorum sadece. Galatasarayimiz icin hayirlisi neyse o olsun.

Öncelikle sorunun bileşenlerini daha açıklayıcı ve sıralıyıcı unsurlar halinde yazmak gerekirse başta Fb'li yandaş medya, Galatasaray yönetiminin beceriksizliği ve 7 senede 8 tane hocayı göndermiş ve bu işe oldukça alışmış olan futbolcuları sıralayabiliriz.

Geldiği gün taraflı tarafsız bütün Galatasaraylıların hatta sporseverlerin desteğini alan Frank Rijkaard, Galatasaray'a belirli bir vizyonu ve sistemi yüklemeye çalıştı. İlk sezonunun sonunda istenilen başarıları kazanamadı ama bence çok önemli ve çok doğru bir tespitle bir nevi devrim niteliğinde bir çıkışla kadrosunun kalitesiz oyunculardan kurulu olduğunu dile getirdi ve beceriksiz yönetimin vaatlerine inanıp yepyeni bir Galatasaray'ın omurgasına kurmaya kalkıştı.

Operasyona başlayan Rijkaard, yönetimin verdiği sözleri tutmaması ile ilk darbeyi yedi, arkasından paçaları tutuşan futbolcuların hocayı gönderme planları ile ikinci darbeyi yedi ve ne yazık ki 2 gün evvel çok sevdiği sınırsız destek gördüğü tribünler tarafından istifaya davet edildi.

İşte bu yüzden çok klişe bir laf olacak ama hem Galatasaray hem de Frank Rijkaard artık dönülmez bir yoldadır ve birbirlerine verebilecek bir şeyleri kalmadığını zannediyorum.

çünkü maalesef birbirimize olan inancımızı kaybettik, daha dogrusu kaybettirildik !!!

Rijkaarda olan inancımı tamamen yitirdim. Rijkaard bu takımda asla başarılı olamaz. Rijkaard büyük bir takımda imkanların geniş olduğu biryerde çalışmalı. Rijkaard mourinho değil. Mourinho chelseayi de interi de portoyu da kısaca gittiği her yeri başarıya ulaştırabilir ama rijkaarda barça gibi bir kulüp lazım. Rijkaardın gittiği gün takımın toparlanacağı gündür. Transferler yapılmasa bile bu kadronun bu kadar rezil olması oyuncularına laf atmasını sivasta sağa sola saldırmasını kimse açıklayamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt