Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Tartışma çok salakça yerlere gidiyor.Rijkaard'ın teknik direktörlüğüne laf geliyorsa, orda durun derim artık.Bazı kişileri anlamak gerçekten zor.

Tabi canım bizim ne haddimize koskoca Rijkaardı eleştirmek.Barcelonayı o kadroyla son 2 sezonda 0 kupa kazandırsın.İspanya medyası tarafınndan yerden yere vurulsun.Türkiye gelince laf söylemek ne haddimize...

Evet elbette hepimiz isterdik Rijkaardın başarılı olmasını, ilk geldiğinde çok da sevindim.Ama 2 sene olacak ama O istediğimiz Total futbolun Tsini göremiyoruz. Tamam Orta saha oyuncuların kaliteli olmaya bilir Ama bu kadar sistemsiz ve kötü bir oyun olamaz.Oyuncular pas yapmaya çalışmıyorlar bile.Ve Alan savunmasından bir haberler.Bankasya takımlarının bile yemeyeceği golleri yiyoruz.Ve bunun sorumlusu Rijkaarddır.Skibbe döneminde de aynı kadro vardı ama bu kadar kötü değildik...

Biz Rijkaarddan bir oyun tarzı oluşturmsı için getirdik ama hiç bir değişim yok.Ve sadece geriliyoruz...

Ve Rijkaard maçlardan sonra iyi oynuyoruz diyor.Nasıl olumlu düşünebilirim şimdi...

Evet elbette hepimiz isterdik Rijkaardın başarılı olmasını, ilk geldiğinde çok da sevindim.Ama 2 sene olacak ama O istediğimiz Total futbolun Tsini göremiyoruz. Tamam Orta saha oyuncuların kaliteli olmaya bilir Ama bu kadar sistemsiz ve kötü bir oyun olamaz.Oyuncular pas yapmaya çalışmıyorlar bile.Ve Alan savunmasından bir haberler.Bankasya takımlarının bile yemeyeceği golleri yiyoruz.Ve bunun sorumlusu Rijkaarddır.Skibbe döneminde de aynı kadro vardı ama bu kadar kötü değildik...

Biz Rijkaarddan bir oyun tarzı oluşturmsı için getirdik ama hiç bir değişim yok.Ve sadece geriliyoruz...

Ve Rijkaard maçlardan sonra iyi oynuyoruz diyor.Nasıl olumlu düşünebilirim şimdi...

Rijkaard oyunculara "aman sakın pas yapmayın !" felan mı diyor da suçu onda buluyorsun. Aksine Rijkaard oyunculara pas yapın diyor ki zaten sisteminin en önemli öğesi pas, neden pas yapmayın desin ? Ayrıca Skibbe döneminde Lincoln vardı maestro diyebileceğimiz. Ve Baros ve Kewell'dan neredeyse tüm sezon yararlandı Skibbe. Ama Rijkaard ne Baros'tan yararlanabildi, ne Kewell'dan. Forvetsiz oynamak zorunda kaldı. Haliyle ilk sene sistem felan yalan oldu. Ama hiç bunları düşünmek yok direkt salla gitsin anasını satayım !

Kendine ve kariyerine yazık etme. Kurtul şu yönetimden ve istifa et. Yazık günah sana. Şimdi istifa etsen, peşinden 3-4 takım koşar, kaç kurtar kendini, bizleri düşünme.

Rijkaard'ın eğer birazcık onuru varsa istifa etsin. Yönetim istediği futbolcuları almadı diyoruz ama adam sırf sistem sistem sistem diye takımı ne hale getirdi. Ya arkadaş sen bir önce elindeki kadroyu bir kullan ya.

Maç başladı ne futbolcularda istek var ne bir gaz verilmiş, koskoca bir 0..

Ya Ali Turan'ı sağ bek oynatmamak için teknik direktör olmaya gerek yok, ne varsa bu adamda ısrar etti..

Hakan Balta gitsin amatör kümede oynasın.

Galatasaray'ı bu hale getirenler KINA YAKSIN.

Bırak git hocam, soyunma odasından kapıyı sertçe çarpıp çıkman herşeyin özeti olur. Yazık sana. Güzel kariyerini burada kısıtlanmış şeylerle daha da beter hale getirme.

Birkaç merak ettiğim anlayamadığım nokta var:

- En formda zamanında bile H.Balta'nın hucum gucunu yetersiz bulurken, Ali Turan'ın kotu oynadıgı bir maçta ustelik rakip 10 kişi ve Ali sakatlanmışken 80. dk'ya kadar oyunda tutulmasının sebebi nedir? Yine asıl mevkisi sağ bek olan Neill'i beke çekmek, yine asıl mevkisi stoper olan Ali Turan'ı stopere almayı neden hiç denemiyoruz.

- Rakip kaleye gitmekte zorlanırken, ciddi pozisyonumuz bile yokken, Serdar Özkan'ı cıkarıp, Barış'ı sağ acığa cekmek ne kadar efektiftir? Bu durumda 11 oyuncundan Arda ve Baros dısında topla ilişikisi iyi, ofansif yonu kuvvetli oyuncu kalmıyor. Karpaty antrenoru olsam, Arda ve Baros'a markaj verirdim. Silahımız yok denecek kadar az, halbuki kulube de, Emre Çolak, Aydın Yılmaz vardı. Yine sag bekte A.Turan'a katlanmaktansa, Serkan Kurtuluş vardı kulubede. Ya da G.Zan'ı stopere koyup, Neill'i beke kaydırabilme opsiyolarımız vardı. 85.dkya kadar kısır oyuna niye sabredildi? 0-0'la tur atlamıyorduk ki?

Rijkaard, bendeki güvenin azalıyor. Nasıl taktiksel hatalar bunlar ya? Serkan Kurtuluş neden oturuyor orada hoca! 25 milyon Galatasaray taraftarına hesap vermeye muktedirsin hocaa!

Hemen git. Galatasaray'a hiç bir şey vermiyorsun.

adam sırf sistem sistem sistem diye takımı ne hale getirdi.

Maç başladı ne futbolcularda istek var ne bir gaz verilmiş, koskoca bir 0..

Sistem sistem desin diye bu adamı getirmedik mi biz? Devrim yapacak bu adam diye zorla getirmedilermi kapısında yatıp yalanlar söyleyip? E şimdi kendinden isteneni yapıyor diye kabahatli mi oldu?

Gaz verecekmiş... Bugün canını dişine takmayan kendini buna mecbur hissetmeyen adam zaten futbol falan oynamasın. Bundan daha zor durum mu olur? Savaş hali gibi birşey şu günler takım için. Bunu kendisi farkedip kendisi motive olamıyorsa maça kendini hazırlamıyorsa o futbolcu futbolu falan bıraksın zaten...

Rijkaard gibiler size fazla size eli sopalılar lazım. Fatih Terim'e edilen küfürler de kulağımda hala. Bu adam kendisi bırakıp gitmedi ya bu takımı.

Forumda yazacak yer kalmamış. Bari burayı kapatmayın. Rijkardı savunan arkadaşlar var anlıyorum. Kariyeri, ideali vs. Ama Galatasaryın durumu Rijkardan daha önemli bizim için. Bu takımda kötü gidişi durdurmak için bişey yapmak lazım. Ya yönetim istifa edecek, ya teknik direktör. Yoksa bu takım ligi bırakın ilk 5i çok kötü yerlerde 8. 10. falan bitirebilir. O yüzden Rijkard gönderilmeli.

çoğu kişiye göre rijkaard'ta gram suç yok nasıl oluyorda gemi batıyor ama geminin kaptanında hiç suç yok. eğer bu gemi battıysa mürettebatından kaptanına, kaptanından sahibine, sahibinden gemiyi yapanlara kadar herkes suçludur.

Neden tüm konular kapalı ya bu akşam millet yazmayacak da ne zaman yazacak yazı?

Sistem sistem desin diye bu adamı getirmedik mi biz? Devrim yapacak bu adam diye zorla getirmedilermi kapısında yatıp yalanlar söyleyip? E şimdi kendinden isteneni yapıyor diye kabahatli mi oldu?

Gaz verecekmiş... Bugün canını dişine takmayan kendini buna mecbur hissetmeyen adam zaten futbol falan oynamasın. Bundan daha zor durum mu olur? Savaş hali gibi birşey şu günler takım için. Bunu kendisi farkedip kendisi motive olamıyorsa maça kendini hazırlamıyorsa o futbolcu futbolu falan bıraksın zaten...

Rijkaard gibiler size fazla size eli sopalılar lazım. Fatih Terim'e edilen küfürler de kulağımda hala. Bu adam kendisi bırakıp gitmedi ya bu takımı.

Sen izlemeye devam et o zaman Xavi ve İniesta'lı sistemini..

Bize değil, bu futbolculara lazım eli sopalı adam..

Al sana devrim, bekle sen..

Beni kişiler değil, Galatasaray ilgilendirir..

Birkaç merak ettiğim anlayamadığım nokta var:

- En formda zamanında bile H.Balta'nın hucum gucunu yetersiz bulurken, Ali Turan'ın kotu oynadıgı bir maçta ustelik rakip 10 kişi ve Ali sakatlanmışken 80. dk'ya kadar oyunda tutulmasının sebebi nedir? Yine asıl mevkisi sağ bek olan Neill'i beke çekmek, yine asıl mevkisi stoper olan Ali Turan'ı stopere almayı neden hiç denemiyoruz.

- Rakip kaleye gitmekte zorlanırken, ciddi pozisyonumuz bile yokken, Serdar Özkan'ı cıkarıp, Barış'ı sağ acığa cekmek ne kadar efektiftir? Bu durumda 11 oyuncundan Arda ve Baros dısında topla ilişikisi iyi, ofansif yonu kuvvetli oyuncu kalmıyor. Karpaty antrenoru olsam, Arda ve Baros'a markaj verirdim. Silahımız yok denecek kadar az, halbuki kulube de, Emre Çolak, Aydın Yılmaz vardı. Yine sag bekte A.Turan'a katlanmaktansa, Serkan Kurtuluş vardı kulubede. Ya da G.Zan'ı stopere koyup, Neill'i beke kaydırabilme opsiyolarımız vardı. 85.dkya kadar kısır oyuna niye sabredildi? 0-0'la tur atlamıyorduk ki?

Oncelikle sunu soyleyeyim. Ali Turan eger "cakili" bek bile oynayamiyorsa, kendisinden stoper hic olmaz.

Stoperler icin bilinen gercek sudur ki, eger ofansif katki beklemez, sadece savunma yapmalarini isterseniz, stoper oynamaktan daha kolaydir bek oynamak.

Ali Turan - Neill, pozisyon degisikligi icin bir suru yorum yapilabilir. Dogruda dusunuyor olabilirsiniz.

Ama gercek sorun bu degil.

Neill sag bek olunca isler degismezdi. Neill'in stoper olarak bugun kestigi ara topun haddi hesabi yok gercekten de.

Demek istedigim su,

Ben Coca Cola League'de bile mac seyrederken Galatasaray'da ki oyuncular kadar yeteneksiz oyuncuyla az karsilasiyorum.

Neill, Zan, Ali, Serkan

Umarım bu şekil bir geri dörtlü olur. Yoksa gerek Servet göbekte, gerekse Hakan bekte hantallıklarıyla çok dertler açarlar takımın başına.

Ben demiştim yalakalığı falan değil bu alıntı. Çok belliydi hantallıklarının takımın başına bela açacağı. Neden ısrar eder şu beceriksiz 2 adamda anlamıyorum ? Bugüne kadar hep savundum FR' ı ama şu gereksiz ısrarıyla kendisine de takıma da yazık ediyor.

çoğu kişiye göre rijkaard'ta gram suç yok nasıl oluyorda gemi batıyor ama geminin kaptanında hiç suç yok. eğer bu gemi battıysa mürettebatından kaptanına, kaptanından sahibine, sahibinden gemiyi yapanlara kadar herkes suçludur.

Lojistik firması gemiyi yaptı ilk sene, kaptan dedi ki bu gemiyle okyanusa çıkılmaz, eksikler var. Bu sözlerinden sonra firma sahibi kızdı kaptana, firmanın yönetim kurulu içinden kaptanın en iyi anlaştığı, iletişim kurduğu adamı gönderdi, kaptanı yalnız bıraktı. Üstüne bir de önceki yıldan daha berbat bir gemi verdi, yürüt dedi.

Kaptan başının çaresine bakması gerektiğini gördü, fazla takmadı firma sahibini, işine baktı.

Ama bir baktı ki mürettebat da onu satmış. Firmanın hissedarlarının da yarısı hissesini başka kaptana yatırmış..

Kaptan ne yapsın dostum?

Titanic'in batisini hatirlayin o zaman, "gemi batiyor, kaptanin hic mi sucu yok?" diyen arkadaslar.

Titanic'in batma sebebi kaptanin sucu mu? Kule gozlemcisinin sucu mu?

Galatasaray'in bu halde olmasinin sebebi,

F. Rijkaard'in sucu mu? Yonetimin sucu mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt