Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Teknik direktör Frank Rijkaard çok önemli bir isim. Bu konuyla ilgili olarak ne yorum getirirsin?

Öncelikle tabi ki teknik direktörümüzle başlayalım. Frank Rijkaard tartışmasız çok büyük bir isim ve böyle bir isimle çalışacağım için çok mutluyum çünkü ondan birçok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum. Futbolum açısından beni daha ileriye götürebilecek birçok şeyi öğrenebileceğimi düşünüyorum.

İnsua

Bu soruyu her transfere soruyoruz çünkü onlar için de ne kadar önemli bir isim olduğunu biliyoruz. Frank Rijkaard deyince neler söylemek istersin?

Frank Rijkaard için söylenecek birşey yok. Futbolculuk kariyerine baktığınız zaman tarihteki en iyi oyunculardan biri bence. Teknik direktörlük kariyerine bakıyorsunuz yine aynı şekilde genç yaşta Barcelona gibi çok büyük bir kulüpte çok büyük başarılara imza atmış bir teknik direktör. Şu anda Galatasaray’da beraberiz. Çok mutluyum ve onunla çok güzel başarılar yaşayacağımızı umuyorum.

Misimovic

Orta sahamızı kötü gösteren savunmamızdır. Ayhan 2 maçtır elinden gelenin fazlasını veriyor ama yne sırıtıyor yine sırıtıyor. Alan çok boş. Kimse boşa kaçıp uygun alanda pas istemiyor. Top kaptırıldığında da savunma ai şok baskınla topu alıp yeni hücum başlatmak yerine geri geri kaçıp 18 'e geriliyor. Topu ayağına alan rakip de elini kolunu sallaya sallaya 18 civarına kadar kolaylıkla geliyor.

Sonuç: Rakibe pozisyon şansı, geri geri oldukça fazla mesafe koşan ve yorulan oyuncular, bir daha kaptırırsak savunma benim yüzümden eksik yakalanmasın diye orta sahayı desteklemeyen defans oyuncuları, muhtemelen kayıp puan yada puanlar.

Sorun Ayhan, Barış ve Sarp 'da değil. Sorun oyun sisteminde...

Ha bu demek değildir ki "Ayhan, Barış ve Sarp yeterlidir ve transfer gerekmez". Aksine gerekir, çünkü bu oyuncuların da forveti desteklemeleri gerekir. Her 3 ü de bu açıdan vasattır.

Başka söze ne hacet

çok güzel acıklama

eline saglık

frankrijkaard11.jpg
ilk geldiğinde

rijkaard2010e1.jpg
şimdi...

Kolektifutbol: Gelme ihtimali olan transfer ve Galatasaray

Galatasaray'ın Misimovic ve İnsua'dan sonra bir yabancı oyuncu daha transfer edeceği konuşuluyor her yerde. Yaklaşık 5-6 tane isim var ortada. Bunların çoğunun kulübüyle bonservis konusunda anlaşamadığımız için transferde bu kadar uzadı aslında. Açıkçası şuanki kadroyla Galatasaray ne kadar başarılı olur,nasıl başarılı olur onu tartışmak gerek birazda..

Misimovic ve İnsua mutlak suretle bu takıma katkı yapacaktır,takımı bir tık yukarı çekeceklerdir,ancak onlarla birlikte Lorik Cana,Elano ve özelliklede Hakan Balta'nın form tutması şart! Formda ve iyi bir Cana,kendinde bir Elano ve bildiğimiz Hakan Balta ile Galatasaray yeni transferleriyle beraber iyi bir çıkış mutlaka yakalayacaktır.

Peki sistem nasıl olur? FR kimi nerde,nasıl oynatır,nasıl oynatmalı?

Bana kalırsa kale bu sene Ufuk'a emanet gibi görünüyor,bir kaleci transferi beklemiyorum ben.Sağ bekede bir oyuncu alınması ihtimal olarak görünmüyor,yani bu senede orada Sabri'yi izleyeceğiz. Ortada Lucas Neill artık oraya kazık çaktı,kimse onu ilk 11 den kesemez,yanında ise Hakan Balta'nın form durumuna bağlı bir isim oynayacak,Hakan formdaysa sol stoper oynayacak,değilse Servet Neill'ın partneri olacak.. Sol bekte yeni transfer İnsua ,form tutarsa Galatasaray'ın sol kanadı Arda veya Kewell'la beraber otobana döner benden söylemesi. Ortada Lorik Cana form tutması halinde mutlaka yer alacaktır,yanında(transfer yapılmaması halinde) Mustafa veya Ayhan,önlerinde Zvjezdan Misimovic. Sağ kanatta Brezilya milli takımında o mevkide Dani Alves'i bile kesen Elano rahatlıkla oynayacaktır bana kalırsa. Sol kanat tabiki Arda'nın,forvette ise söylememe bile gerek yok sanırım;Milan Baros.

Açıkcası bu kadro lig için yetersiz değil,Galatasaray mutlaka toparlanıp bu kadroyla ligde şampiyonluk yarışına girecektir,ancak şampiyonluğun en büyük adayı olmak içinde sanki bir tanede orta sahaya bir oyuncu daha almak gerekiyor.

Bu mevki içinde 3 tane aday var aslında,ama gelirlermi bilmem. Bu isimler;Emana,Annan,İbricic..Bir de Baptista deniyor ama ben onu pek ihtimaller içinde tutmuyorum. Bu üçlüden en iyisi bana kalırsa Emana olur gibi görünüyor. Ancak konuşulanlar Frank'in Emana'yı değil Annan'ı tercih ettiği yönünde,Annan'da,Emana'da gelmek istiyor ama kulüpleri zorluk çıkardıkça çıkarıyor Galatasaray'a. İbricic'in transferi hakkında ise hiç bir bilgim yok,ne durumda,kulübüyle görüşmeler ne yönde bilmiyorum fakat bence gelecek olan 2 afrikalıdan biri daha faydalı olabilir...Bakalım,bekleyip göreceğiz..

Savaşmaya devam FR!

Dediğin gibi, pes etmek yok !

Savaşmaya devam FR!

Dediğin gibi, pes etmek yok !

İnaşşalh başarıcak. Sabretmek lazım sabretmek... Onlar pes etmedikçe taraftar pes etmez. Türkiyeye bu sistemi getirecek ve bunun öncüsü olmakla yine Galatasarayımızla ve onla ekibiyle grur duyacağız...

İnanıyoruz hocam..

İnşallah bu takviyelerle iyi işler yaparsın..

Cevap: Şok Rijkaard 16 Futbolcu İsmi Verdi 1 Tanesi Bile Alınmadı!

ntvspor.png

Lütfen beyler...

Tamamiyle kendi yapımımdır ;)

Orta sahamızı kötü gösteren savunmamızdır. Ayhan 2 maçtır elinden gelenin fazlasını veriyor ama yne sırıtıyor yine sırıtıyor. Alan çok boş. Kimse boşa kaçıp uygun alanda pas istemiyor. Top kaptırıldığında da savunma ai şok baskınla topu alıp yeni hücum başlatmak yerine geri geri kaçıp 18 'e geriliyor. Topu ayağına alan rakip de elini kolunu sallaya sallaya 18 civarına kadar kolaylıkla geliyor.

Sonuç: Rakibe pozisyon şansı, geri geri oldukça fazla mesafe koşan ve yorulan oyuncular, bir daha kaptırırsak savunma benim yüzümden eksik yakalanmasın diye orta sahayı desteklemeyen defans oyuncuları, muhtemelen kayıp puan yada puanlar.

Sorun Ayhan, Barış ve Sarp 'da değil. Sorun oyun sisteminde...

Ha bu demek değildir ki "Ayhan, Barış ve Sarp yeterlidir ve transfer gerekmez". Aksine gerekir, çünkü bu oyuncuların da forveti desteklemeleri gerekir. Her 3 ü de bu açıdan vasattır.

evet kimse boşa çıkmıyor bu boşa çıkmayanların başında da mustafa sarp geliyor sedece 1 maç mustafa sarp'ı 1 maç izlemeniz bu gerçeği görmeniz için yeterli olacaktır, ne ikili mücadeleye giriyor ne savaşıyor, tek bildiği şey kırbaç yemiş gibi boşboş koşmak...

Rijkaard'ın oyun mentalitesindeki en önemli pozisyon ortsahadır. Ortasahan pas yapmaya meyilli olup, devamlı pres halinde olması gerekir.

Şuanki ortasahamız tam anlamıyla olmasada, yinede STSL için yeterli bir ortasaha. Lorik Cana çok yaratıcı paslar atmasada ayağa seri bir şekilde oynayabilen bir oyuncu. Zvjezdan Misimovic'te çok yaratıcı paslar, oyunu açan paslar atabilir. Mevcut ortasahalarımız içinde belkide sistemimize en çok uyan oyuncu Ayhan Akman. Fakat ilerleyen yaşı sebebiyle hem ofans, hem defans yapmakta oldukça güçlük çekmekte. Benim buradaki ilk tercihim devamlı pres halinde olduğu için Barış Özbek olurdu.

Bakalım zaman ne gösterecek ?

şuan ki formuyla ayhan akman ve oyun yapısıyla cana vazgeçilmez sonraki alternatif barış olur

Dün başkanın açıklamalarından sonra;

1-Yapılan transferlerin hepsinin buraya özellikle dikkat hepsinin Rijkaardın onayı doğrultusunda yapıldığını,

2-Rijkaardın forvet istemediğini,

3-Misimoviçin Rijkaardın ilk tercihi olduğunu,

4-Transfer döneminde Rijkaardın verdiği alternatifli liste doğrultusunda hareket edildiğini,

öğrenmiş olduk.

Buradan çıkan sonuç bu takımı Rijkaardın yaptığı ve dolayısıyla şikayet etmeye hakkının olmadığı gerçeğidir. NTVSpor da dün transferler hakkındaki iddialarını başkan karşısında gıkını çıkartamayarak kendi kendisini yalanlamış oldu. Artık bu tip yönetimi yıpratmaya yönelik asılsız haberlere cahilce inanarak yorum yapmazsınız umarım. Asıl eleştirilmesi gereken bu takımı bu hale getiren Rijkaarddır.

Dün başkanın açıklamalarından sonra;

1-Yapılan transferlerin hepsinin buraya özellikle dikkat hepsinin Rijkaardın onayı doğrultusunda yapıldığını,

2-Rijkaardın forvet istemediğini,

3-Misimoviçin Rijkaardın ilk tercihi olduğunu,

4-Transfer döneminde Rijkaardın verdiği alternatifli liste doğrultusunda hareket edildiğini,

öğrenmiş olduk.

Buradan çıkan sonuç bu takımı Rijkaardın yaptığı ve dolayısıyla şikayet etmeye hakkının olmadığı gerçeğidir. NTVSpor da dün transferler hakkındaki iddialarını başkan karşısında gıkını çıkartamayarak kendi kendisini yalanlamış oldu. Artık bu tip yönetimi yıpratmaya yönelik asılsız haberlere cahilce inanarak yorum yapmazsınız umarım. Asıl eleştirilmesi gereken bu takımı bu hale getiren Rijkaarddır.

Misimovic ilk tercihti bunu öğrendik diyosun takımı bu hale getiren Rijkaard diyosun... Bu adamın ilk tercihi olan Misimovic 2 ay önce geldi Avrupa maçlarında oynadı falanda benim mi haberim yok

Misimovic ilk tercihti bunu öğrendik diyosun takımı bu hale getiren Rijkaard diyosun... Bu adamın ilk tercihi olan Misimovic 2 ay önce geldi Avrupa maçlarında oynadı falanda benim mi haberim yok
Karpaty Livy midir nedir adını dahi ilk defa duyduğum bir takımı eleyememenin tek sucu Misimoviçse sana söyleyecek hiçbir sözüm yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt