Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Kontratının son gününe kadar arkasındayım bu adamın.

Graz maçında Kewlli oyuna aldın. Elano'yu çıkaracağına Ayhan'ı çıkardın. Takımın dengesi bozuldu.Bunun mantıklı açıklaması basına yapılmalı.

Hangi basin allah askina? Oturup G.Sarayin yenilmesini,kotu sonuclar almasini bekleyen guzide,lacivert basin mi?

O basin once gitsin fenerin yedeklerini,kadrosunu ve futbolunu ortaya doksun,

7'de yemedi basligini ata bilen kustah bir basina hesap vermek zorunda degil ne FR ne de GS.

Gidecegi gune kadar arkasindayiz Hocamizin da ekibinin de.

Basın Toplantısından....

Taraftarların beraberlikte dahi tepki gösterdiği hatırlatılarak, "Buna kızıyor musunuz?" şeklindeki bir soruyu da Hollandalı teknik adam, "Taraftarlara kızmıyorum. Çok muhteşem taraftarımız var. Maçın zorlandığımız dakikalarında bize yardımcı oluyorlar. Bu, beni sevindiriyor. Taraftarlarımızın beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor, bu da beni sevindiriyor. Çünkü taraftarlar her zaman dürüsttür" diye yanıtladı.

değişiklikleri beğendim genel olarak ama Kewell olmuyor artık Kewell yerine Nondayı alıp çift forvete dönmesi gerekiyor tıkandığımız maçlarda..

Seni tefe koyanlara, sistemini eleştiren ama sistemden bihaber olanlara inat, arkandayız!

Sonsuz saygılar hocam.... büyüksün...
smiley148.gif

"Yaratıcı olamadık"

02 Ekim 2009 Cuma * 01:32

Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, "Arda'nın hakem tarafından verilmeyen golü var. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çizgide duran hakem golü vermedi" dedi.

Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, Sturm Graz maçına iyi başladıklarını ve Elano ile pozisyonlara girdikleri belirterek, "Arda'nın hakem tarafından verilmeyen golü var, bence goldü. O gol verilseydi her şey farklı olurdu. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çizgide duran hakem golü vermedi" dedi.

Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, o golün verilmemesi nedeniyle, bu dakikadan sonra güvenlerini ve oyun ritmlerini kaybettiklerini Belirterek, "Kapanan takımlara karşı ilk golü bulursanız, rakip açılır. Ancak bu golü erken bulamazsanız rakibin güveni kendine gelir. Arda'nın golünün verilmemesi şanssızlık" dedi.

Maça iyi başladıklarını ancak daha sonra performanslarının kötüleştiğini dile getiren Rijkaard, şunları söyledi: "Çok yavaş oynadık ve çok fazla yaratıcı olamadık. Tekrar şanssızlık oldu, ilk yarının son dakikasında bir gol yedik. Tabii bu tip unsurlar bir araya geldi ve maç karışık hale geldi. İkinci yarı toparladık ve beraberlik golünü bulduk. Galip gelmek için her şeyi yaptık ama bunu biraz fazla yaptığınızda bu tehlikeli olabilir. Bu zamanlarda, takım içi disiplini kaybedebiliyorsunuz. Birçok oyuncu bunu kaybetti ve maç kaosa döndü. Her şeyi bir yana bırakalım, maçı kazanabilirdik. Diğer taraftan baktığımızda yenilebilirdik de. Rakibimiz son dakikalarda kontrataktan gol bulabilirdi. Bu, bizim organizasyon hatamızdan oldu. Tabloya baktığınızda grup lideri durumundayız. Her şey bizim elimizde. Bu şekilde çalışıp detayları geliştirmeliyiz."

"KORKMAMIZ GEREKEN BİR DURUM YOK"

Bazı detayları geliştirip, 2-3 hafta önce oynadıkları futbola dönmeleri gerektiğinin altına çizen Rijkaard, "Çünkü, o zaman bir takım gibi hep beraber oynuyorduk. Oynadığımız futbolla gurur duymamız lazım. Devamlı atak oynuyoruz ve taraftarlar da bunu seviyor. Biraz daha organize olmamız lazım ama bu tip defansif takımlara karşı oynadığınız zaman, oyun mantalitenizi değiştirmemeniz lazım. Pozisyonlarımızı çok değiştirdik, bunun üzerinde çalışmalıyız. Galip gelmek için yapacağımız tek şey, o organizasyonu sağlamak. Korkmamız gereken bir durum olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Taraftarların beraberlikte dahi tepki gösterdiği hatırlatılarak, "Buna kızıyor musunuz?" şeklindeki bir soruyu da Hollandalı teknik adam, "Taraftarlara kızmıyorum. Çok muhteşem taraftarımız var. Maçın zorlandığımız dakikalarında bize yardımcı oluyorlar. Bu, beni sevindiriyor. Taraftarlarımızın beklentisinin yüksek olduğunu gösteriyor, bu da beni sevindiriyor. Çünkü taraftarlar her zaman dürüsttür" diye yanıtladı.

Elano'yu kazanma adına oyunda tutması dün gecenin en kaydadeğer olayıydı bana göre.

değişiklikleri beğendim genel olarak ama Kewell olmuyor artık Kewell yerine Nondayı alıp çift forvete dönmesi gerekiyor tıkandığımız maçlarda..

Zamanla dahada çok alışacak oyuncular, Maçtan sonra Total futbol için daha zamanımız var dedi Rijkaard. Bu yorumu bile ona güvenim için sonsuz kredi veriyor. Çünkü Rijkaard bu işi biliyor. Çift forvete dönmemesi sisteme ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir.

Artık şunu anlamalıyız ki skor ve rakip kim olursa olsun sistemden taviz vermeyeceğiz. Belki bu günü kurtarma adına olumlu sonuçlar doğurmayabilir ancak ilerisi için bu gerekli. Sistem oturtulmalı. Geçen sene Barca Chelsea'ye yenilirken sistem içinde oyuncu değişiklikleri yaptı ve kupaya uzandı. Atamızın güzel bir sözünü de hatırlatmak isterim..:)

"Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin,

Kimseyi üstün görmeyeceksin,

Hiç kimseyi aldatmayacaksın,

Ülke için gerçek idealin ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin.

Herkes sana karşı çıkacaktır;

Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır;

Önüne sonsuz engeller yığacaklardır,

Fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın.

Kendini büyük değil küçük,bir hiç sayarak

Kimseden yardım görmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın.

BÜTÜN BUNLARDAN SONRA SANA "BÜYÜK" DERLERSE;

SÖYLENENLERE GÜLÜP GEÇECEKSİN!!!.."

Rijkaard a bakıyoz.Adam değiştirdi bişeyler.Renkdaşlar şöyle bir düşürsek eğer.Sabri Balta Topal Servet Zan Ayhan Sarp gibi adamlarla adam iyi iş yaptı bence.Malzeme bu kadar.Yapacağı onların oynamasını beklemek.Adam mı cıkıp oynasın.SAbri Balta Servet .... gibi oyuncuların yerine daha iyisini getıremeyen yönetimin sucudur bu bence

Rijkaard a bakıyoz.Adam değiştirdi bişeyler.Renkdaşlar şöyle bir düşürsek eğer.Sabri Balta Topal Servet Zan Ayhan Sarp gibi adamlarla adam iyi iş yaptı bence.Malzeme bu kadar.Yapacağı onların oynamasını beklemek.Adam mı cıkıp oynasın.SAbri Balta Servet .... gibi oyuncuların yerine daha iyisini getıremeyen yönetimin sucudur bu bence

Suç mu? Ne suçu?

Vaay be,

belki 1992'de oyuncu olarak gelememiş ama

2009'da teknik dörektör olarak gelmiş :)

Haha Sabah birde kendini övmüş resmin altına ''üstün teknoloji'' yazmışlar.:DHiç değişmeyecek mi bunlar?

Yalnız bacaklar beyaz olmuş Rijkaard'ın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt