Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Görmek isteyen gözlerle izleseydin, hem Kayseri hem Antalya maçlarında görürdün o gelişmeyi.

2 maçı da izledim Antalya maçında staddaydım hatta.Yer yer güzel oynadık cidden kabul ediyorum ancak 2 maçta da istenilen skor yoktu.1.sinde 10 kişi kalan takıma gol bulamadık ama forvetsizlikten bu kabul edebilir öylesine zorlu bir deplasmanda.Ancak Antalya maçında hiçbir bahane kalmamalı elemeli sistem olduğundan.Djehoua,Zitouni,Tita gibi oyuncularından eksik gelmiş bir Antalya'dan her zamanki gibi basit goller yedik ve sonuç ortada.Peki aynı gelişme Denizli,Antep maçının büyük bölümü ya da Antalya eşleşmesinin ilk maçında neredeydi? Bunları sadece 2. yarıdaki maçlar diye örnek verdim.Bakın ben takım berbat falan demiyorum.Aradığım tadı alamıyorum diyorum sadece.Zamanla olursa ne mutlu.

2 maçı da izledim Antalya maçında staddaydım hatta.Yer yer güzel oynadık cidden kabul ediyorum ancak 2 maçta da istenilen skor yoktu.1.sinde 10 kişi kalan takıma gol bulamadık ama forvetsizlikten bu kabul edebilir öylesine zorlu bir deplasmanda.Ancak Antalya maçında hiçbir bahane kalmamalı elemeli sistem olduğundan.Djehoua,Zitouni,Tita gibi oyuncularından eksik gelmiş bir Antalya'dan her zamanki gibi basit goller yedik ve sonuç ortada.Peki aynı gelişme Denizli,Antep maçının büyük bölümü ya da Antalya eşleşmesinin ilk maçında neredeydi? Bunları sadece 2. yarıdaki maçlar diye örnek verdim.Bakın ben takım berbat falan demiyorum.Aradığım tadı alamıyorum diyorum sadece.Zamanla olursa ne mutlu.

Eee sen zaten itiraf etmişsin futbola bakış açının skor tabelasından ibaret olduğunu. Ondan geçtim Kayseri maçında forvetsizliğimize verip hak veriyorsun ama Antalya eleme maçı olunca forvetsizlik bahane olmuyo. Bu nasıl bi çelişki?

Yahu bu takım ligin ilk 6 haftasında gelene geçene 3 4 atarken,daha kötü oynuyodu, şu an tek sorunumuz sakatlarımız. Bu dönemi Fener'in de katkılarıyla en az kayıpla atlatmak üzereyiz biraz daha sabır, 2 3 hafta sonra sıkıntılarımız geçecek.

Eee sen zaten itiraf etmişsin futbola bakış açının skor tabelasından ibaret olduğunu. Ondan geçtim Kayseri maçında forvetsizliğimize verip hak veriyorsun ama Antalya eleme maçı olunca forvetsizlik bahane olmuyo. Bu nasıl bi çelişki?

Yahu bu takım ligin ilk 6 haftasında gelene geçene 3 4 atarken,daha kötü oynuyodu, şu an tek sorunumuz sakatlarımız. Bu dönemi Fener'in de katkılarıyla en az kayıpla atlatmak üzereyiz biraz daha sabır, 2 3 hafta sonra sıkıntılarımız geçecek.

Kayseri deplasmanında bu kabul edilebilir ancak Antalya maçında hücum gücünün çoğunu kaybetmiş bir takım karşında bunun bahane edilemeyeceğini söyledim.Yani o maçta yedeklerle çıksak dahi istenilen skorun alınması gerekir.Saçmasapan kadrolarla şampiyon olduğumuzu hesaba katarsak şu kadronun yedeğiyle dahi ufak takımları içeride rahat yenebilmeliyiz.(en azından 2 farklı) Evet forvet eksikliğimiz var savunmayı meşgul edecek oyuncumuz yok,orta sahalarımız Barca'daki sistemdeki gibi rahat pas yapıp oyunu yönlendiremiyor ve beklerimiz düzgün olmadığından kanat oyuncularının etkinliği azaldı vs. bunların hepsi kabulüm ama tüm bunlara rağmen örneğin Denizli maçında 2-1'den sonra gereğinden fazla defansif oynamamızı kabul edemiyorum mesela. Bir de beğenmek zorunda mıyım onu çözemedim? Skora bağlı yorum yapsam lider olduğumuz şu dönemde gelip eleştiri yapar mıyım kaybettiğimiz maçlardan sonra dahi tek kelime yazmamışken?

Rakiplerin eksikleri bahane olarak görülüyorken bizimkiler niçin görülmüyor anlamıyorum. Oyunu ilerde tutmamızı sağlayacak forvetlerimiz sakat. Böyle olunca oyuncularımız fazla efor sarfediyorlar bir o kale bir bu kale koştururken. Dolayısıyla fazla defansif oyunlar ortaya çıkıyor ya da tek farklı galibiyetler geliyor.

Baros çok koşan, rakibi bunaltan ve oyunu da ileri taşıyan bir forvetdi. Döndükten sonra tek bir futbolcunun takım oyununu nasıl etkilediğini görüceksiniz.

Rijkaard 'ın şu anda yaptıklarını Skibbe 'de yapmıştı.Gruptan çıkardı , türkiye kupasında çeyrek final.Ligde fena da gitmiyorduk adam gönderildi.Rijkaard 'ın avantajı saygı duyulan ve disiplinli bir teknik adam olması.Ne zaman sakatlıklar başladı takım zor kazanmaya başladı.Demekki sistem halen kurulamamış. :)

Rijkaard 'ın şu anda yaptıklarını Skibbe 'de yapmıştı.Gruptan çıkardı , türkiye kupasında çeyrek final.Ligde fena da gitmiyorduk adam gönderildi.Rijkaard 'ın avantajı saygı duyulan ve disiplinli bir teknik adam olması.Ne zaman sakatlıklar başladı takım zor kazanmaya başladı.Demekki sistem halen kurulamamış. :)

Ne yani, sistem oturduktan sonra Çatladıkkapıspor oyuncularını da getirsen, sorun olmaz senin mantığınla. Barça'da Xavi sakatlandı, sistem sarsıldı bi maçta. İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır, sırf eleştirecem diye eleştirmeye kalkarsan, Hıncal başlığındaki mesajlar tam sana göre :D

Ayrıca sistemin oturduğunu iddia eden tek bir kişi dahi yok, olamaz da zaten. Ama artık maçlarımızda zaman zaman da olsa o sistemin gerekliliklerini yerine getirdiğimizi görmeyen de yok.

Ne yani, sistem oturduktan sonra Çatladıkkapıspor oyuncularını da getirsen, sorun olmaz senin mantığınla. Barça'da Xavi sakatlandı, sistem sarsıldı bi maçta. İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır, sırf eleştirecem diye eleştirmeye kalkarsan, Hıncal başlığındaki mesajlar tam sana göre :D

Barca Xavi'siz maç oynamadı. Nasıl sistem sarsılmış?

Suanda Espn classic'de Hollanda - Ingiltere euro 1988 grup maci var

Rijkaard'da oynuyor stoper olarak :D

Ayrıca sistemin oturduğunu iddia eden tek bir kişi dahi yok, olamaz da zaten. Ama artık maçlarımızda zaman zaman da olsa o sistemin gerekliliklerini yerine getirdiğimizi görmeyen de yok.

Aslında demek istediğimi yanlış anladın.Öyle sistematik bir kadro kurulmalı ki sakatlıklar sonrası takımda düşüş yaşanmasın.Devre arasında Rijkaard 'dan böyle bir hamle bekliyordum açıkçası.TSL 'de gözüne çarpan takımda sırıtmayacak oyuncu bulunabilirdi.Belki ilerde yapacak bunu. :2_thumbs_up_-_anima

Dikkatimi birşey çekti.Rijkaard onca futbolcu ve medya tarafından eleştirilmesine rağmen şu ana kadar ağzından bir başkası hakkında olumsuz bir laf çıkmadı.Hocamız başta insan.Çoğunda olmayan bir özellik bence.

Rijkaarda hayran olmasına hayranız da sene başında Nonda,Necati,Ümit Karan,Serkan Çalık,Yaser gibi forvetlerimiz vardı. Şimdi elimizde bi baros ve kiralık jo kaldı. Bunların hesabı kitabı iyi yapılmalıydı.

Rijkaarda hayran olmasına hayranız da sene başında Nonda,Necati,Ümit Karan,Serkan Çalık,Yaser gibi forvetlerimiz vardı. Şimdi elimizde bi baros ve kiralık jo kaldı. Bunların hesabı kitabı iyi yapılmalıydı.

Saydığın forvetlerin yarısı sakat ve formsuzdu.

Aynı anda Kewell, Jo, Baros sakatlanır diye bir hesap kitap malesef dünya üzerinde yok. Bana 3 forvetini sakatlayacağım ve sıkıntı çekmeyecek bir takım söyle lütfen?? Ben de sen olsan nasıl yapıcaktın bu hesabı kitabı öğreneyim.

Tek kişiye yer olan bir mevkide 3 tane dünya futbolunda kendini kabul ettirmiş adamdan bahsediyoruz burda.

Jo zaten bu forvetler olmadığı ve sakatlıklar yaşadığımız için alındı. Ayrıca avrupada da oynayamıyor. Bence Jo yu sayma.

Kewell da her bölgenin adamı olmasına rağmen aslen forvet birisi değil. Sol açık sende biliyorsun.

Sezon başında iki forvetimiz vardı Baros ve Nonda. Serkan çalığı katmıyorum çünkü bizde sakattı ama adam Gençlerbirliğine gidince iyileşti. Demekki oynatılabilirdi belki de.

Bir necati veya ümit karan olsaydı bence fena olmazdı demek istediğim bu. Yani normal takımlarda forvet mevkiinin adamı en az 3 tür. biz de sezona başlarken 2ydi. Ne keita ne kewell ne de arda forvet filan değil. Bize sezona başlarken 3 forvet lazımdı ama kadro 2ye düşürülmüştü

Jo zaten bu forvetler olmadığı ve sakatlıklar yaşadığımız için alındı. Ayrıca avrupada da oynayamıyor. Bence Jo yu sayma.

Kewell da her bölgenin adamı olmasına rağmen aslen forvet birisi değil. Sol açık sende biliyorsun.

Sezon başında iki forvetimiz vardı Baros ve Nonda. Serkan çalığı katmıyorum çünkü bizde sakattı ama adam Gençlerbirliğine gidince iyileşti. Demekki oynatılabilirdi belki de.

Bir necati veya ümit karan olsaydı bence fena olmazdı demek istediğim bu. Yani normal takımlarda forvet mevkiinin adamı en az 3 tür. biz de sezona başlarken 2ydi. Ne keita ne kewell ne de arda forvet filan değil. Bize sezona başlarken 3 forvet lazımdı ama kadro 2ye düşürülmüştü

Sezon başını ele alırsak.

S.Çalık: Sakattı şimdi gençlerde ama oynamıyor.

Ü.Karan: Formsuzdu ve takım içinde bazı sorunlar oluşturmuştu.

Necati: O da geldiği takımdan formsuz geldi ve o zaman için 4-3-3 lük sisteme uymuyordu.

Benim görüşüm bu şekilde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt