Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Ben size eleştirmeyin demiyorum, eleştirin. Ama mantıklı olsun biraz düşünceleriniz. Amacımız sizi rencide etmek, aşağılamak değil. Biliyorum hepimiz üzgünüz ama başarısız olduk diye de kendi kafamızdan şahıslar üzerine senaryolar üretip, eleştirmeyelim.

mantıksız şeyler düşündüğümü sanmıyorum.şahıslar üzerine senaryo da yazmıyorum.sahada ne gördüysem benim anlayışıma ne ters düşüyorsa onu paylaştım.ve bir mesajım dışında aşağılama ve hakaret asla olmadı.o da o anlık sinirimden.

mantıksız şeyler düşündüğümü sanmıyorum.şahıslar üzerine senaryo da yazmıyorum.sahada ne gördüysem benim anlayışıma ne ters düşüyorsa onu paylaştım.ve bir mesajım dışında aşağılama ve hakaret asla olmadı.o da o anlık sinirimden.

Peki dostum, iyi forumlar sana! :2_thumbs_up_-_anima

Atletico ve Beşiktaş maçlarında Rijkaard 'ın yaptığı bir hatadan bahsetmeyi unutmuştum.

Önce Atletico maçından başlayayım.Rakibin kalecisi sakatlanıyor ve havuz bir kaleci oyuna giriyor.Çok geçmeden kalecinin geç çıkmasıyla Keita ile golü buluyoruz.Sonra da skoru korumak için geriye yaslanıyoruz.Ve maç 1-1 bitiyor.Oysa böyle bir kaleci bulmuşken ikiciyi de aramak gerekir.Gol yeseydik pek fazla şey kaybetmezdik ama atsaydık turu orada garantilerdik.

Beşiktaş maçına gelirsek Jo oyuna girer girmez taşlar yerine oturdu ve 1-0 öne geçtik.Rakip üstümüze gelmeye devam ediyordu biz kontradan ikinci golü bulacağımıza top tutabilen Arda 'yı kontra atağa çok uygun olan Elano 'yu oyundan alıyoruz.Yine skoru korumak adına yaslanıyoruz ve bu defa şans yanımızda olmuyor.

Rijkaard 'ın oyunculara bunu daha sezonun ilk yarısında aşılaması gerekirdi.Ama golden sonra geriye çekilme halen devam ediyor. :(

Neyse bu gün oynanacak maçta hocamızın Sarp , Gio , Servet 'i hiç oynatmamasını bekliyorum.Beşiktaş maçında onlar yokken takım çok iyi oynuyordu.Ne zaman Gio ve Sarp girdi oyuna 9 kişi kaldık resmen.

Forvete Arda yerine başkası oynamalı.Ne biliyim Keita , Barış , Caner ...Bunlardan birileri denenebilir.Arda 'dan tam verim almak için onu kanatta oynatmalıyız.

ben rijkaard'ın ayhan-elano değişikliklerini bir türlü anlayamıyorum. bu akşam neden yaptı sizce? acaba galatasaray'ın orta sahasının çökmeye ve art arda pozisyonlar vermeye başlamasının zamanının tam da elano'nun çıktığı dakikalara denk gelmesi tesadüf müydü yoksa gerçekten de elano çıkınca mı çöktü?

Eleştiri yapmak için yap-mı-yo-rum.Gördüklerimi söylemek hakkım.

Yazıklar olsun.Elano'yu çıkarıp turu verdi ellerine Rijkaard.Caner berbat oynarken Gio'yu oyuna almadı,Emre'yi düşünmedi.Şu maçta Cem bile oynasa alırdık rahatlıkla turu.Cem'i a takıma çıkarmadı.Çok hatalıydı çok.

komik yavv millet :o

Sarp, Topal , Ayhan gibi takozlara normal bir antrenör sabır gösterse anlarım. Ama bir Hollandalı olan Rijkaard bunu yapınca aklım şaşıyor. Resmen kendisini, geçmişini ve futbol bilgisini inkar ediyor. Böyle takım kurması ve böyle defans oynatması için getirilmedi bu adam.

Neyse fazla yazmayalım başlarsınız saldırmaya.

Bence haklısın yedekte onca yıldız orta saha varken bunların oynaması hata..Kaleci Aykut DM olarak denenebilirdi. YAnınada Ufuk u aldıkmı box to box olarak tamamdır. çok hatalsın Rijkaard çok :o
ya şu adamı ilahlaştırmayın.çok iyi olsa avrupadan bize bırakırlar mı.kısa soluklu hava katmaktan başka birşey yapamadı.ilk 6 hafta fırtına sonrası hüsran.

böyleleride varmış.Nasıl taraftarsa. Dauma bakıp örnek almalı Rijkaard böylelerine yaranmak için. Nonda kötümü oynadı çıkart ıslıklat. Futbol hayatını bitirt. Millet Semih pardon! Emre çolakmı diyor hayır hayır die bi kaç artistlik yap çıkar sarpı koy gör eb.n.kini atletico 3lesin sonra demeç ver ders çıkarttık maçtan diye :) gscimbomu seviyorum ama böyle taraftar olmaz. Medya gazıyla 15 20 yaş arası tüyü bitmemiş arkadaşlarımızın Rijkaardı eleştirebilmesi gerçekten komik.Hatta komik ötesi. Yazdıklarınızı üste kopyaladım. Bir daha okuyun ve gülün geçin. Nasıl olsa bi maç sonra tekrar aynı moda dönersiniz. Skor taraftarları sizi :o

Sadece bu maç değil, her maç Elano çıkıyor 60'da 70'de. Ben bunun mantığını merak ediyorum açıkçası. Her maçta sakatlanmıyor ya. Kondüsyonu 60 dk. lık olacak değil herhalde.

Ya sakat olsa ikinci yarıya başlamaz. İkinci yarıya başladı sonra kısa süre sonra çıkarıldı. O süre boyunca bir müdehale olmadı ki Elano`ya.

Elano sakatlanmadı! Rijkaard avukatlarına duyurulur!

Şu maçta Elano'yu (sakat değilse tabi) çıkarıp yerine Ayhan'ı alıyorsan bu işten anlamıyorsundur arkadaş.bu kadar basit.hem maçı rölantide götürüp beraberliğe oynuyorsun hem de son zamanlarda formda biri olan ve topu hem savunmada hem de hücumda en iyi kullanabilecek olan Elano'yu oyundan çıkarıyorsun.Elano'yu çok eleştirdim zamanında ancak yiğidi öldür hakkını ver.Son maçlarda çok iyi performans vermesine karşın her maç sahayı ilk terkeden oluyor.Şöyle önemli bir maçta topu ayağında tutman gerekirken hem de skoru korumak için oynuyorsan Elano'yu çıkartıp da ne savunma becerisi olan ne de topu oyuna sokma becerisi olan Ayhan'ı oyuna almayacaksın arkadaş.Hele ki daha maçın 50.dakikasında.Maç 0-0 gider son 10-15 dakikadır gol yemeyeyim diye düşünürsün kimse ona birşey demez ancak gidipte 50. dakikada bütün pas alışverişini yapan hücumu rahatlatıp savunmadaki topları hücuma aktaran adamı oyundan alıyorsun.Kim ne derse desin Rijkaard şu maçta kalitesini(!) ortaya koymuştur benim görüşüm olarak ve sınıfta kalmıştır.Bu yazdıklarıma karşı çıkanlar elbette olacaktır.Ancak bu benim kişisel yorumumdur.Kimseyle polemik yaşamak istemiyorum.

Elano 2 hafta yok.. Başka eleştiri yapmak istemiyorum sadece susuyorum. Bunları yazarken kafa güzeldi galiba hepinizin :o

nonda da mı yoktu?altyapıda cem sultan da mı yoktu?bırakın bunları yaa rijkaard kendi istediği kadroyu kurdu.transferleri kendi istedi.kazma giovani getireceğine nonda yı tutsaydı!!!

Yahu alt yapıdan gelen elemanı ne sen izleyebiliyorsun ne ben. Ki gelse idi kalıbımı basarım o maçta Ardanın gösterdiği performansın 100de 1ini gösteremezdi. İlerde top tutman gerekiyor. İki godzilla gibi defansın arasında Arda bile kayboluyorsa Cemi çıtır çerez gibi yerlerdi.O zaman biterdi işte ALT yapıdan gelen oyuncu. Tam hazır olmadan bi futbolcuyu oynatmak o futbolcuyu bitrmektir. O kadar tecrübeli Hasan Şaş hazır olmadan Hamburg maçında oyuna girdi o bile takıma ne kadar zararlı oldu.Futbol hayatının bittiği maçtı ayrıca.

Son maçlarında topu 6 pastan bile dürtükleyemeyen bi Nonda yerine Ardayı forvet oynat bin kat daha iyi.. Eminim Nonda gitmeden önce bu adama giydirenlerden biride sensindir. :rolleyes:

Kazma Gio dediğinse İngilterede 2 senede paslandı. Çözüldüğü an Gionun tabanının altını öpersin o kadar diyorum. Elano ilk dönem çok formsuzdu uyum sürecini atlatamadı uzun süre. O zamanda lincoln lincoln diyen bile vardı. Şimdi onsuz 11 yapan yok..Aynen Gioda öyle olacak..

Komiksiniz ne diyim..

kaç kere gençlere fırsat verdik? özgürcan kaç kere a takımda resmi maça çıktı?

Özgürcan yanılmıyorsam kaç kez Eskişehirde oynadı( tam hatırlamıyorum kiralandığı takımı yazdığım saatten dolayı kafa durdu hatırlayamadım :o) Bi numarası çıkmadı. Herkes Arda olamaz..Aydın kaç kez şans buldu.Onda bi nane yoktu onada kulp bulda tam olsun..

cevap vermeye gerek duymuyorum.ben görüşlerimi açıkladım katılmayabilirsin.farklı görüşleri tartışıp paylaşmadıktan sonra forumun amacı ne? siz takılın forumunuzda dostluk huzur içinde hepiniz birbirinize he deyin geçin.iyi eğlenceler!!!

Bencede biz forumumuzda takılalım sende forumuna(Anguta) git. Hoş orda bile saygı var Rijkaarda o kadar desteksiz sallayamıyorlar :o:rolleyes:

Yahu alt yapıdan gelen elemanı ne sen izleyebiliyorsun ne ben. Ki gelse idi kalıbımı basarım o maçta Ardanın gösterdiği performansın 100de 1ini gösteremezdi. İlerde top tutman gerekiyor. İki godzilla gibi defansın arasında Arda bile kayboluyorsa Cemi çıtır çerez gibi yerlerdi.O zaman biterdi işte ALT yapıdan gelen oyuncu. Tam hazır olmadan bi futbolcuyu oynatmak o futbolcuyu bitrmektir. O kadar tecrübeli Hasan Şaş hazır olmadan Hamburg maçında oyuna girdi o bile takıma ne kadar zararlı oldu.Futbol hayatının bittiği maçtı ayrıca.

Son maçlarında topu 6 pastan bile dürtükleyemeyen bi Nonda yerine Ardayı forvet oynat bin kat daha iyi.. Eminim Nonda gitmeden önce bu adama giydirenlerden biride sensindir. :rolleyes:

Kazma Gio dediğinse İngilterede 2 senede paslandı. Çözüldüğü an Gionun tabanının altını öpersin o kadar diyorum. Elano ilk dönem çok formsuzdu uyum sürecini atlatamadı uzun süre. O zamanda lincoln lincoln diyen bile vardı. Şimdi onsuz 11 yapan yok..Aynen Gioda öyle olacak..

Komiksiniz ne diyim..

İşte aklı selim birileri.

Rijkaard eldeki kadroyla oynanabilecek en iyi oyunu oynattı Galatasaray'a. Kimse kusura bakmasın ama kendimizi dev aynasında görmeyelim. Atletico bizden iyi takım. Elenmemiz normal sonuç. Biz hücum hattımızla övünüyoruz. Reyes, Forlan, Aguero, Simao ile oynuyor adamlar.

Orta sahalarında Raul Garcia gibi bir adam var. İzledikçe ağzımın suyu akıyor herifi. Tam ihtiyacımız olan oyuncu.

Yine de oynanan futbola bakıyorum. Baros olsa biz bu takımı elerdik diyorum. Kolay değil bir anda hücum takımından defans takımına dönmek. Rijkaard bunu becerdi. Gösterdi ki gerektiğinde rakibe göre top oynayabiliyor. Bu taktik zekaya sahip.

Öte yandan Asenjo'ya kötü kaleci diyenler falan var. Gülüyorum onlara. Casillas'dan sonra milli takımın kalesini koruyacak isim kendisi. Valladolid'de oynarken 2 maçını izlemiştim. Ve hayran kalmıştım. Özellikle ilk izlediğim maçta Vakabayaşiyi çıkarıp getirdiler sandım çizgi filmden.

rijkaard senin değişiklik anlayışına... askerlik arkadaşı ayhanı soksun oyuna.caner oynarken emre gibi yetenek kenarda çürüsün.ardanın emeklerine yazık. o giovani yi de alsın evine götürsün.nonda gibi fizikli golcüyü gönderdiğine değdi mi? elimizdeki maçı verdik ya helal olsun.

sen ne futbol cahili bi adamsın bi şeyden anladığın yok klavyeyi koymuşlar önüne bol keseden sallıyosun. Emre gibi yetenek kenarda çürüyormuş bak sen emreyi çürütcek olsa kadroya almaz 2. takımda çürütür cahil herif. giovani yi sanki çok biliyosun da alsın evine götürsün müş. Nonda gibi fiziki golcü ha son maçları izlemedin heralde hiç .Sanamı sorucaklar kimi yolluyacaklarını kimi alacaklarını. eleştiriceksende doğru düzgün eleştir güldürme kendini millete.

Rijkaard, korkak, takıma çaycı kadar bile etkisi yok. (!)

ortasahadan adam çıkarıp forveti ikilesene Rijkaard. Bizim futbol ulemaları yıllardır taktik olarak bunu bilir, eski köye yeni adet getirme.

komik yavv millet :o

Bence haklısın yedekte onca yıldız orta saha varken bunların oynaması hata..Kaleci Aykut DM olarak denenebilirdi. YAnınada Ufuk u aldıkmı box to box olarak tamamdır. çok hatalsın Rijkaard çok :o

böyleleride varmış.Nasıl taraftarsa. Dauma bakıp örnek almalı Rijkaard böylelerine yaranmak için. Nonda kötümü oynadı çıkart ıslıklat. Futbol hayatını bitirt. Millet Semih pardon! Emre çolakmı diyor hayır hayır die bi kaç artistlik yap çıkar sarpı koy gör eb.n.kini atletico 3lesin sonra demeç ver ders çıkarttık maçtan diye :) gscimbomu seviyorum ama böyle taraftar olmaz. Medya gazıyla 15 20 yaş arası tüyü bitmemiş arkadaşlarımızın Rijkaardı eleştirebilmesi gerçekten komik.Hatta komik ötesi. Yazdıklarınızı üste kopyaladım. Bir daha okuyun ve gülün geçin. Nasıl olsa bi maç sonra tekrar aynı moda dönersiniz. Skor taraftarları sizi :o

Ne büyük iş yapmışsın yahu.Maçın bitişiyle o anın siniriyle gelip buraya yorumunu,olumsuz fikirlerini yazan herkesi anlıntılayıp komiksiniz diye yorum yapmak.Bravo sana.:asd:Elano'nun sakatlanarak çıktığını bilmiyorduk ben ve yorumlarını yapan çoğu arkadaş.Cem konusunda hala fikrim değişmedi ve hala hatalı olduğunu düşünüyorum.Asıl komik olan sensin bu arada.Her eleştiri yapanı ``Sığor taraftarısınız olm siz.`` diye yaftalamaya devam edin bakalım nereye varacak bunun sonu.Bana skor taraftarı diyebilen bir insana çok ağır karşılık veririm normalde ama forum kuralları elvermiyor işte.Sadece hadi ordan diyorum.

Ne büyük iş yapmışsın yahu.Maçın bitişiyle o anın siniriyle gelip buraya yorumunu,olumsuz fikirlerini yazan herkesi anlıntılayıp komiksiniz diye yorum yapmak.Bravo sana.:asd:Elano'nun sakatlanarak çıktığını bilmiyorduk ben ve yorumlarını yapan çoğu arkadaş.Cem konusunda hala fikrim değişmedi ve hala hatalı olduğunu düşünüyorum.Asıl komik olan sensin bu arada.Her eleştiri yapanı ``Sığor taraftarısınız olm siz.`` diye yaftalamaya devam edin bakalım nereye varacak bunun sonu.Bana skor taraftarı diyebilen bir insana çok ağır karşılık veririm normalde ama forum kuralları elvermiyor işte.Sadece hadi ordan diyorum.

Kusura bakma ama bence sen bu mesajınla kendini daha da kücük düşürmüşsün :D Tükürdüğünü yalamak zor geliyo olabilir anlarım da hala kendini savunmakla ya da o arkadaşa saldırmakla neyin mücadelesini verdiğini anlamış değilim.

Antalya ve Atletico 'yu eleyecek gücü yok mu bu takımın ?

Birini dün biraz izledim.(Antalya) 1960 model taktikle oynuyor.Diğeri çorba gibi takım.Forvetleri olmazsa liglerinde küme düşerlerdi şimdiye dek.

Onların basit vizyonu Rijkaard 'ın vizyonunu yenmiştir.

FR'ye sallarken, Barça'yla başarılı olmakta ne var, adamlar zaten her sene hem İspanya'nın hem Avrupa'nın en büyük favorilerinden, sıkıysa Galatasaray'da başarılı olsun mantığındaki arkadaşlar şu tarihlere bi baksınlar. Barca2nın FR gelmeden önceki 10 yıldaki başarılarıyla, FR takımın başına geldikten sonraki yıllardaki başarı ivmesinin nasıl yükseldiğini kendileri kıyaslasınlar.

Yurtiçi Başarılar

La Liga Şampiyonluğu (19): 1.929, 1944-1945, 1947-1948, 1948-1949, 1951-1952, 1952-1953, 1958-1959, 1959-1960, 1973-1974, 1984-1985, 1990-1991, 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1997-1998, 1998-1999, 2004-2005, 2005-2006, 2008-2009.

Finalist (22): 1929-1930, 1945-1946, 1953-1954, 1954-1955, 1955-1956, 1961-1962, 1963-1964, 1966-1967, 1967-1968, 1970-1971, 1972-1973, 1975-1976, 1976-1977, 1977-1978, 1981-1982, 1985-1986, 1986-1987, 1988-1989, 1996-1997, 1999-2000, 2003-2004, 2006-2007.

İspanya Kral Kupası Şampiyonluğu (25): 1909-1910, 1911-1912, 1912-1913, 1919-1920, 1921-1922, 1924-1925, 1925-1926, 1927-1928, 1941-1942, 1950-1951, 1951-1952, 1952-1953, 1956-1957, 1958-1959, 1962-1963, 1967-1968, 1970-1971, 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1987-1988, 1989-1990, 1996-1997, 1997-1998, 2008-2009.

Finalist (9): 1901-1902, 1918-1919, 1931-1932, 1935-1936, 1953-1954, 1973-1974, 1983-1984, 1985-1986, 1995-1996.

İspanya Süper Kupası Şampiyonluğu (8) : 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006, 2009.

Finalist (7): 1.985, 1988, 1990, 1993, 1997, 1998, 1999.

İspanya Lig Kupası Şampiyonluğu (2) : 1982-1983, 1985-1986

Kıtasal Başarılar

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası / UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu (3) : 1991-1992, 2005-2006, 2008-2009.

Finalist (3): 1960-1961, 1985-1986, 1993-1994.

Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu (4) : 1978-1979, 1981-1982, 1988-1989, 1996-1997.

Finalist (2): 1968-1969, 1990-1991.

Fuar Şehirleri Kupası / UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu(3) : 1955-1958, 1958-1960, 1965-1966.

Finalist (1): 1961-1962.

UEFA Süper Kupa Şampiyonluğu (3) : 1992, 1997, 2009.

Finalist (4): 1979, 1982, 1989, 2006.

FIFA Dünya Kulüpler Kupası Şampiyonluğu (1) : 2009

Finalist (1) : 2006

antalya ve atletico 'yu eleyecek gücü yok mu bu takımın ?

Birini dün biraz izledim.(antalya) 1960 model taktikle oynuyor.diğeri çorba gibi takım.forvetleri olmazsa liglerinde küme düşerlerdi şimdiye dek.

Onların basit vizyonu rijkaard 'ın vizyonunu yenmiştir.

:D:D

Barca 'yı ben oynatsam şu kadrosuyla ligde ikincilik , kupada yarı final , Şampiyonlar liginde çeyrek final banko.

Ne Rijkaard ne de Guardiola iyi teknik direktör değildir.Aragones ne ise onlar da odur.

Barcada başarılı olmak zor iş değil , takımı küme düşürmek daha zor bir iş. :)

Barca 'yı ben oynatsam şu kadrosuyla ligde ikincilik , kupada yarı final , Şampiyonlar liginde çeyrek final banko.

Ne Rijkaard ne de Guardiola iyi teknik direktör değildir.Aragones ne ise onlar da odur.

Peki neden bu beyinsiz(!) La Porta takımın yarısından çoğu İSpanyol'ken Hollandalı Rıjkaard'ı getirip dil sorunu yaşatıyor takıma?

Bi önceki mesajından sonra mantıklı bi yorum beklemiyodum zaten senden :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt