Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Total futbolu barcaya çok güzel oynattı. Bize de avrupa stili oyun oynatmak istiyor. Ama gel gör oynayamıyoruz. Süper bi hoca ama bize fazla büyük. Şimdi chealsea de izlesek vay lan gelse bize de böyle adamlar deriz. Ama buranın türkiye olduğunu unutuyoruz çabucak. Oynatmazlar burda adam gibi seni. iki tane dizine çivili kramponu yedin mi ne total futbol kalır ne box to box oyuncu. Birde içimize girdi mi şu avrupa hayranlığı , Barcelona real madrid gibi takımları izledikçe daha bir hırslı daha bir inatçi olduk. Sabırda kalmadı millette avrupa yayınları yüzünden. Eskiden ne güzel mis gibi izliyorduk sadece kendi ligimizi. Şimdi adam messi xaviyi izleyince üstüne üstlük zamanında hagi gibi bir efsaneyi de takımda görmüş olunca çok şey bekliyoruz.

Bize biraz milli ruh lazım. Avrupalı zihniyeti bu takıma yerleşmez. Brezilyalı zihniyeti fenere nasıl yerleşmiyorsa. Türküz abi biz. Türk gibi takım isteriz. Narin adamları sevmeyiz. Şov izlemek isteriz. Ara pası atan adamları değil bilek hareketleri kıvrak sağa bakıp sola top atan adamları severiz. 4-3-3 4-3-2-1 bilmez bizim sokaktaki insanımız. Feneri yendin mi ondan mutlusu olmaz. Şampiyonluk türkiyede çok öenmlidir istikrar bekleyemezsin. Bugün değil ama bir yirmi yıl sonra bize rijkaard lazım. Bize bugün takım içinde hakan şükürler arifler hagiler kenarda fatih terim gibi birisi lazım. Zamanı gelmedi daha rijkaard ve onun total zihniyeti için. Ne zaman anadolu kulüpleri sadece sana değil herkese aynı tolerans ve hırsla oynamaya başlar ,adı futbol kendi kasaplık olan bu zihniyetin yerine güzel güzel top oynama anadoluya gelir sen de o zaman oynarsın total futbolunu. O yüzden ben rijkaardın mantalitesine saygı duyuyorum ve alkışlıyorum ama rijkaard bu felsefesini sadece bizde değil hiç bir türk takımında yaşatamaz. Biz önce yerli futbolu tekrar hatırlamalıyız. Yoksa bugün arda ve sabriden başka türk futboluna ne kazandırdığımız mechul. Emre çolaklar anıl dilaverler Mertanların da sonu aynı olacak. Sonra çıkıp sercan yıldırıma 12 milyon eurolar isteyen başkanları eleştireceğimize evvela ozan ipek gibi bi adamı nasıl bulmuşlar diye kulüpleri kendilerine bakmalı. Sonumuz fenere benzeyecek gibi. Oysa bizi ayakta tutan galatasaray ruhuydu. Kimse kusura bakmasın ama ne elano ne jo ile bu ruh geri gelmez rijkaard hocam. Al onları götür ingiltereye başarırsın ama burda yabancı futbolcular hagi gibi popescu gibi forma hırsı ile iş yapar. O kadar kabiliyetine rağmen lincolnun türkiyede barınamamasının sebebi de budur. Lakayt hareket etmesi. Örnek vermek gerekirse bize bordeaux maçı sonrası attığı golü formasına secde edercesine öpüp saygı gösteren yeni sabriler lazım. Yabancı futbolcu olacaksa o da aynı şekilde olmalı.Kısaca bize türk gibi yabancılar lazım. Yüreği ile oynayacak. Tıpkı kolombiyalı, mondi gibi. Ve bize bu türk takımını türk gibi oynatacak bir hoca lazım. Adını isterseniz terim hagi yılmaz vural abdullah avcı ne koyarsanız koyun. Başarıyı şimdilik böyle yakalarız ancak. Avrupada da aynı ruhla o başarıyı yakalamadık mı?. Avrupa şampiyonasındaki 3.lükte de aynı başarıyı aynı ruhla sağlamadık mı?...

O bizi bırakana kadar bırakmamalıyız.Futbolcuya dayalı düzeni bitirecek adamdır

Ben kolay falan demedim.Sadece madem eksik o bölgede hoca neden başka bölgelere transfer istedi dedim.Yanlışlığı gördüysen ve olanağın varsa düzeltmeye uğraşırsın.

belki de istedi bilemeyiz ki;),istediği adamlar devre arası alıncak türde değil belki sene sonunun beklenmesi gerekiyor

Rijkaard'ın elindeki malzeme ile total futbol oynatması imkansız. Yeni sezonu bekleyeceğiz.

Benim çözemediğim olay bu Rijkaard bu kadroyla şampiyon olamaz vb. yorumlar.Ya bizim kimlerle şampiyon olduğumuzu nasıl unuttunuz? Rakipler rezalet ama biz onlardan gerideyiz.Şu kötü dediğiniz kadro hiç kasmadan şampiyon olmalı.

Benim çözemediğim olay bu Rijkaard bu kadroyla şampiyon olamaz vb. yorumlar.Ya bizim kimlerle şampiyon olduğumuzu nasıl unuttunuz? Rakipler rezalet ama biz onlardan gerideyiz.Şu kötü dediğiniz kadro hiç kasmadan şampiyon olmalı.

Yaw sen istiyorsunki oynuyalim Skibbe dönemindeki Chaos futbolunu, geberesiye saldiralim rakibe. 4 yersek 5 atalim gibi.

Devrim yapilmaya çalisiliyor iste, sabredin.

Raylar yerine oturunca bu takim uçar.

Yaw sen istiyorsunki oynuyalim Skibbe dönemindeki Chaos futbolunu, geberesiye saldiralim rakibe. 4 yersek 5 atalim gibi.

skibbe döneminde kaos futbolu mu oynadık?

kalli nin gidişi ile kaos futbolu devri kapandı bizde. bi daha da dönmeyiz

Skibbe'ye laf atılıyor hala yuh. Skibbe her türlü Rijkaard'dan iyi hoca.

Skibbe'ye laf atılıyor hala yuh. Skibbe her türlü Rijkaard'dan iyi hoca.

:2aloh1: :2aloh1:

Banlayın şu arkadaşı ya. Forumda ne diye durur anlamıyorum. Futbolu bir tek kendi bildiğini zannediyor, sürekli üste çıkmaya çalışıyor. Girdiği her konuda da tartışma oluyor.

Ben Serhat'a alıştım.Beni ona özenenler şaşırtıyor daha çok artık :asd:

Hiç alakası yok.Şuan ki duruma bakarsak savaşmaları bile yeterli.Skibbe'yi katmadım ben şampiyon olduğumuz senelerden bahsediyorum.Son 2 şampiyonluktaki kadro bunun yarısı kadar yok.Yani Rijkaard'ın suçu yok,kadromuz yetersiz bahaneleri saçma.

Eskiden Oğuz Serdar vardı şimdi Serhat Türkel var. :D

Skibbe şu anda Almanya'da şov yapıyor. Rijkaard ise ligde dördüncü sırada.

Skibbe şu anda Almanya'da şov yapıyor. Rijkaard ise ligde dördüncü sırada.

Chelsea 1.(Carlo Ancelotti)

ManU 2.(Alex Ferguson)

Arsenal 3.(Arsene Wenger)

Yani Ancelotti Alex Ferguson ve Arsen Wenger'den daha iyi senin mantığına göre.

Aynı mantıkla Türkiye'nin en iyi hocası Ertuğrul Sağlam. ;)

ne devrim ama. Takım şampiyonlar ligi için yatırımlar yaparken, oradan gelecek paraya bakarken, aslantepe kadrosu oluşturulmaya çalışılırken ne güzel oldu bu devrim. tadından yenmedi, ekmeksiz gitti. sanki ingiltere'de oynuyor Galatasaray. Türkiye gibi basit futbolun oynandığı yerde, keita'yla elano'yla arda'yla baros'la ''acaba şampiyonlar ligine gidebilecek miyiz?'' endişesi yaşanıyor. Sanki rakiplerde zlatan,drogba,eto oynuyor. biri ozan ipek'in,sercan'ın gözüne bakıyor, diğeri bobo uzaktan vurursa diye bekliyor, öteki guiza gol atsın diye bekliyor, orta sahadan yamuk yumuk şutlarla derbi kazanıyor. böyle bir ligde, rakiplerinin böyle olduğunu bildiğin bir ligde şuan 4. olmayı ne de güzel açıklıyor ''Rijkaard Devrimi''

Ben inanmıyorum devrime, 2001'den beri devrim oluyor bu takımda. Gördük devrimleri de. Keita, Elano, Arda'lı takım 4 maçın 3'ünü kaybediyorsa şampiyonluk yolunda, tırt devrimdir o. devrim diye illa ilk yıl milleti kanser edip 2. 3. yıl coşmaya gerek yok. İlk yıldan da belli eder kendini bu takım.

Devrim bu durumu açıklayamıyor. O kadar karmaşık değil yani mevzu devrim mevrim diye uğraşılacak. Çok basit, kaleci ve orta saha berbat. Bunları düzeltirsen rijkaard devrimine falan gerek kalmaz anasını ağlatırsın tüm takımların. sanki barış özbekli mustafa sarplı orta sahayla devrim yapacak rijkaard, gönderecek yeni oyuncular aldıracak bunun neresi devrim. total futbolmuş niye göremedik bu sene total futbolu. keita futbolu izledik total futbol diye. keita 3 kişiyi geçerse kazanırız geçemezse puan kaybı. Ne güzel total futbol.

Kadro iyiyse, mevkilerinin hakkını vercek oyuncuların varsa takım kendiliğinden çağ atlar, devrim yapar zaten. rijkaard devrimi falan olmayacak takımda, önümüzdeki yıl orta saha ve kaleci değişirse takım kendi devrimini yapacak.

ne devrim ama. Takım şampiyonlar ligi için yatırımlar yaparken, oradan gelecek paraya bakarken, aslantepe kadrosu oluşturulmaya çalışılırken ne güzel oldu bu devrim. tadından yenmedi, ekmeksiz gitti. sanki ingiltere'de oynuyor Galatasaray. Türkiye gibi basit futbolun oynandığı yerde, keita'yla elano'yla arda'yla baros'la ''acaba şampiyonlar ligine gidebilecek miyiz?'' endişesi yaşanıyor. Sanki rakiplerde zlatan,drogba,eto oynuyor. biri ozan ipek'in,sercan'ın gözüne bakıyor, diğeri bobo uzaktan vurursa diye bekliyor, öteki guiza gol atsın diye bekliyor, orta sahadan yamuk yumuk şutlarla derbi kazanıyor. böyle bir ligde, rakiplerinin böyle olduğunu bildiğin bir ligde şuan 4. olmayı ne de güzel açıklıyor ''Rijkaard Devrimi''

Ben inanmıyorum devrime, 2001'den beri devrim oluyor bu takımda. Gördük devrimleri de. Keita, Elano, Arda'lı takım 4 maçın 3'ünü kaybediyorsa şampiyonluk yolunda, tırt devrimdir o. devrim diye illa ilk yıl milleti kanser edip 2. 3. yıl coşmaya gerek yok. İlk yıldan da belli eder kendini bu takım.

Devrim bu durumu açıklayamıyor. O kadar karmaşık değil yani mevzu devrim mevrim diye uğraşılacak. Çok basit, kaleci ve orta saha berbat. Bunları düzeltirsen rijkaard devrimine falan gerek kalmaz anasını ağlatırsın tüm takımların. sanki barış özbekli mustafa sarplı orta sahayla devrim yapacak rijkaard, gönderecek yeni oyuncular aldıracak bunun neresi devrim. total futbolmuş niye göremedik bu sene total futbolu. keita futbolu izledik total futbol diye. keita 3 kişiyi geçerse kazanırız geçemezse puan kaybı. Ne güzel total futbol.

Kadro iyiyse, mevkilerinin hakkını vercen oyuncuların varsa takım kendiliğinden çağ atlar, devrim yapar zaten. rijkaard devrimi falan olmayacak takımda, önümüzdeki yıl orta saha ve kaleci değişirse takım kendi devrimini yapacak.

Devrim Jupp Derwall'in durumunu da açıklamadı, o zamanlar adam taşlandı bile. Ama yaptı devrimi o kadar şeye rağmen.

Devrim Jupp Derwall'in durumunu da açıklamadı, o zamanlar adam taşlandı bile. Ama yaptı devrimi o kadar şeye rağmen.

Uluslararası bir saygınlığı ve deneyimi olan Derwall’in gelişi Avrupa'da Türk futbolunun algılanmasını olumlu yönde değiştirmiştir. Galatasaray’daki imtiyazlı çalışması Türk futbolunun geleceğinin değişmesine yardımcı olmuştur. Bir ulusal şampiyonluk ve bir Türkiye Kupası kazanmasına rağmen, Derwall'in İstanbul’da bulunması ile Türk futboluna modern Avrupa antreman teknikleri ve taktik fikirleri kazandırmıştır.

kaynak : tr.wikipedia.org/wiki/Jupp_Derwall

1984 yılında antreman ve taktik devrimine şiddetle ihtiyacı olan bir Türkiye futbolunda bu devrime her türlü katlanılır, acısına her türlü göğüs gerilir sabredilir.

Şimdi yıl 2010, Dünya'nın neresinde hangi taktikle futbol oynanıyorsa hepsi biliniyor. En orjinal, en son çıkan antreman teknikleri biliniyor, aletler üretiliyor bu teknikler üzerine. Bilinmeyen, bulunmayan taktik, diziliş, antreman şekli kalmadı. 2010 Türkiye'sinde rijkaard, Derwall etkisi mi yaratacak? neyle? o zamanlar ihtiyacı varmış Türk futbolunun, derwall gelmiş gerekeni yapmış. Rijkaard ne yapacak? yeni ve kimsenin bilmediği taktiklerle, antreman teknikleriyle takımı mı coşturacak? Yapabileceği şu: iyi oyuncuları varsa takım başarılı olacak. sistemine uygun oyuncuları varsa takım başarılı olacak. mustafa sarp, barış özbek, leo franco, ayhan akman varsa takım başarılı olamayacak. dolayısıyla iyi futbolcu gelirse bu takım başarılı olur yoksa olmaz rijkaard'ın etkisi %20'yi geçmez. geçemedi zaten bu yıl. ben rijkaard düşmanı değilim skibbe'den çok seviyorum Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğünden çok seviyorum ama rijkaard fanatiği değilim. devrim yapacam diye gelip barcelona futbolu oynatmaya kalkışmasına gülerim yani. kadrona göre futbol oynat mustafaya göre ayhana göre futbol oynat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt