Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Rijkard ı sonuna kadar destekliyorum ama Ayhanın 2. yarıda yorulduğunu herkes gördüde sen mi görmüyorsun. Rijkard bu sene senin için çöpe atıldı umarım seneye bişeyler yaptırırsın.

Çok erken geriye çekildi. Keita çıkmamalıydı. Ortasahadan bir adam çıkarıp Jo'yu sokmalıydı oyuna. 75'ten sonra zaten oyunun döndüğü şekli aklım almıyor. 10 kişi defans yapıp gelen giden topu ileri vurmak o toplarında Sivaslılara gitmesi. Tek kelimeyle rezalettir. Ayrıca görmüş olduk ki, 4 tane önlibero tipli adamlada çıksan da orta saha üstünlüğünü alamıyorsun. İşte bizim takımın orta saha kalitesi. Barış-Ayhan-Mehmet Topal-Mustafa Sarpla sabah kadar da oynasan ortasahada yırtıcı olamıyorsun. Sağlam 2 önlibero şart.

SONUNA KADAR RIJKAARD!

Ulan ne bu beee, Sivas'ta adamin üzerine gidildi. Medya ayni ..

Yeter be!

BLIJF BIJ ONS, RIJKAARD! (Stay with us, Rijkaard!)

INADINA RIJKAARD!

INADINA GALATASARAY!

O sivassporlu yöneticimi kim lan o onun bunun çocuğu şerefsiz herif kim lan o aptal.Ne yapmaya çalışıyor o gerizakalı herif.

Çok erken geriye çekildi. Keita çıkmamalıydı. Ortasahadan bir adam çıkarıp Jo'yu sokmalıydı oyuna. 75'ten sonra zaten oyunun döndüğü şekli aklım almıyor. 10 kişi defans yapıp gelen giden topu ileri vurmak o toplarında Sivaslılara gitmesi. Tek kelimeyle rezalettir. Ayrıca görmüş olduk ki, 4 tane önlibero tipli adamlada çıksan da orta saha üstünlüğünü alamıyorsun. İşte bizim takımın orta saha kalitesi. Barış-Ayhan-Mehmet Topal-Mustafa Sarpla sabah kadar da oynasan ortasahada yırtıcı olamıyorsun. Sağlam 2 önlibero şart.

İbb Manisa Eskişehir maçlarında bundan farklı mıydı ? Bir hoca bunları görüp hiç mi müdahale etmez ? 1-0'a yatınca olmadığını görmek bu kadar mı zor ?

Derhal gönderilmeli tez elden

Rijkaard gidince sihirli değnek mi değecek takıma,harika mı oynayacak,istek mi artacak.Bu takım bazı rezil futbolculardan arınmadığı sürece oyun falan beklemeyin bu takımdan,başarı da öyle.İsterse dünyanın en iyi teknik direktörü gelse de değişmeyecek bu.Çok heveslenme yani kısaca.Hiçbir yere gitmeyecek Rijkaard.Günü urtarmak için teknik direktör gönderen bi kulüp değil burası.Sizin istemenizle de olacak değil.Kabul edin veya etmeyin,gerçekler bunlar.

Renktaşlar Rijkaard evet Barça'da birşeyler başardı ama Barça zaten bu sisteme yabancı değildi.Barcelona Crouyf zamanından beri pas sistemine dayalı futbol oynuyor.Rijkaard sadece buna katkı sağladı.Şimdi de Crouyf'un yardımcısı olarak tanınan Guardiola bu sistemi aldı.Barcelona 2 yılda bu sistemi oluşturmadı ki.Barcelona hep bu sistemle oynadı zaten Crouyf takım içinde söz sahibi olduğundan beri.

Beni düşündüren şey Galatasaray bu sisteme en baştan başlayacak.Tamam bir sene sabr tabi ki var ama gelecek senede olmayabilir bu.Çünkü total futbol dediğimiz anlayış Türkiye'de ilk defa görülen bir sistem sayılabilir.Ama Barcelona için öyle değildi.

Rijkaard kalsın veya gitsind erken her ihtimali gözünüzden tekrar tekrar geçirin.

Total futbolu biz geçen sene Skibbe ile oynuyorduk zaten ama farkında olmadan ara ara :)

Bu sene 4-3-3 sistemi ile oynamaya çalışıyoruz. Geçen sene de Skibbe pasa dayalı oynatmıştı takımı. Bordeaux maçı, BJK maçı mesela.

Rijkaard halen işin farkında degil.

buranın taraftarı senin Barcelonada yaşadıgı olumsuz sonucta ses cıkarmayan Barcelona taraftarı degil.

halen farketmiyosun farkında degilsin.

Şu anda takım Türkiye'nin açık ara en kötü takım oyununu oynuyor. Kimse bana şu takım bizden daha kötü oynuyor diyemez. Oyuncu kalitesi sayesinde fark yemekten kurtuluyoruz maçlarda. Pas alışverişi, yardımlaşma, organize atak varyasyonları, pres anlayışı ve takım oyunu hiçbir takımda bu kadar kötü değil. Ama adama gitsin diyemiyorum. Bunun sebebini ben de bilmiyorum ama şu anda takımın başında başka biri olsaydı çoktan kovulmuştu buna eminim.

Renktaşlar Rijkaard evet Barça'da birşeyler başardı ama Barça zaten bu sisteme yabancı değildi.Barcelona Crouyf zamanından beri pas sistemine dayalı futbol oynuyor.Rijkaard sadece buna katkı sağladı.Şimdi de Crouyf'un yardımcısı olarak tanınan Guardiola bu sistemi aldı.Barcelona 2 yılda bu sistemi oluşturmadı ki.Barcelona hep bu sistemle oynadı zaten Crouyf takım içinde söz sahibi olduğundan beri.

Beni düşündüren şey Galatasaray bu sisteme en baştan başlayacak.Tamam bir sene sabr tabi ki var ama gelecek senede olmayabilir bu.Çünkü total futbol dediğimiz anlayış Türkiye'de ilk defa görülen bir sistem sayılabilir.Ama Barcelona için öyle değildi.

Rijkaard kalsın veya gitsind erken her ihtimali gözünüzden tekrar tekrar geçirin.

Ama asıl olay Rijkaad ile gerçekleşti.

14 yıldır Şampiyonlar Ligi kupasını alamayan takıma bu kupayı kazandırdı tekrar, o kadar senedir Kral kupasını felan alamayan takıma bu kupayı kazandırdı. 6-7 senedir şampiyon olamayan takımı da Rijkaard şampiyon yaptı. Tabii Rijkaard oyunculara pas yapmasını öğretmedi. Oyuncuların nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını, nerede duracaklarını anlattı, kısacası sistemi anlattı ve oyuncular uyum sağladılar. Tabii o zamanlar sistemine uygun oyuncular vardı Rijkaard'ta. Şimdi yok ama. Orta alanda 3 ön libero varken bu sistemin işlemesi imkansız. Suç ne futbolcularda, ne teknik heyette. Kadro yapısı böyle ise yapacak birşey yok. Bu kadro yapısını da inşallah seneye sisteme uygun hale getireceğiz.

Öğrencek öğrencek..

Xavi-Iniesta ayarında 2 oyuncu alırsak başarılı olabilir Rijkaard :p

Total futbolu biz geçen sene Skibbe ile oynuyorduk zaten ama farkında olmadan ara ara :)

Bu sene 4-3-3 sistemi ile oynamaya çalışıyoruz. Geçen sene de Skibbe pasa dayalı oynatmıştı takımı. Bordeaux maçı, BJK maçı mesela.

Tamer biliyor musun aslında total futbol nedir bilmiyoruz.Sadece paslı oynamak yada önde basmak gibi birşey değil ki bu.Hea bende tam bilmiyorum ne olduğunu.Ama bana göre bir ekol.Uzun yıllarımızı alabilir.Dediğim gibi Barcelona yıllardır bu sisteme alışık.Rijkaard orada devrim değil olan bir düzenin üzerine koydu.Ama biz devrim istiyoruz.Sorun orada.Total futbol önde basmak ve paslı sistems bu her taktikte yapılabilir,olay o değil.

Ben eğer 5 yıl sürecekse dahil sonuna kadar Rijkaard diyorum.;)

Rijkaard halen işin farkında degil.

buranın taraftarı senin Barcelonada yaşadıgı olumsuz sonucta ses cıkarmayan Barcelona taraftarı degil.

halen farketmiyosun farkında degilsin.

Evet değil.Kendisi de dedi zaten,Türk halkı sabırlı değil diye.Bunu söylerken en içinde biz yer aldık cümlenin.Rijkaard'a biri anlatmalı Galatasaray taraftarının geleceğe yatırımı çok ön planda tutmadığını ilk önceliğinin günlük başarılar,anlık skorlar olduğunu.Öyle anlar ancak nasıl bi yere düştüğünü.

Total futbol diye diye eskisinden daha beter hale geliyoruz.

Artık Rijkardı savunacak bişey yok, yok neymiş orta sahada ki adamlarımız kalitesiz miş .Ulan Bursa dan da mı kalitesiz. Sene başı ne transferler yapıldı sonuç hüsran. Her iyi hoca başarılı olacak diye bir şey yok zararın ne resinden dönülürse kardır.

Bir takımın Total denilen pas futboluna adaptasyonu için emareler lazım. Geçen seneden daha kötü oynuyorsak elimizin altından son dakikalarda puanlar kaybediyorsak ve bunları geçen sene yapamıyorsak yerin dibine girsin o total futbol. Kazanmayı özlemediniz mi ? Sizin gibiler yüzünden bırak takımı futboldan soğudum. Geçen sene skibbeye destek verdim. Önceki sezon cevat güler kalliye destek verdim. Ama bu rezalet artık. Ekmek çarpsın rezalet. Şu takımı buraya amcamın oğlu değil rijkaard getirdi.

Mücadele yok paslaşma yok gol becerisi yok başarı yok total futbol umudu var. Nesi var arkadaşım bu takıma zarar veriyorsunuz. Şu rijkaarda verdiğiniz desteği geçen senelerde geretse skibbeye verseydiniz şimdi 10 gömlek ilerideydik. Onlar bu şansı hakediyorlardı. Rijkaard neyi hakediyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt