Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Devrim isteniyorsa Rijkard ile yola devam edilmeli!

Rijkaard'ın kalması sadece devrim açısından değil.Aynı şekilde futbolcuların akıllanması açısından da gereklidir.

Mesela Barış'ı düşünün.Kalli zamanında gelmişsin takıma, teknik yok Galatasaray'a yakışmadığın gün gibi ortada.Ama Kalli gitti Cevat Güler geldi, adam takımda.Olur tabi normal birşey.

Sonra Skibbe geldi, Barış duruyor.Skibbe gitti, Bülent geldi, Barış hala burda.

Rijkaard geldi,Barış burda.Rijkaard gidicek (varsayım) Barış hala burda.

O zaman ben sorarım arkadaş bu Barış'da ne cevher varmış; ki kimler geldi kimler geçti adamın içindeki cevheri çıkartamadılar.Abdullah Avcı gelsin hala Barış'ın içindeki cevheri çıkartmak ile mi uğraşıcak bu takım?

İkinci bakış açısı ise; Ben Barış olsam arkadaş valla hiç umursamam artık takımı ya."Baksana o kadar teknik adamla çalıştım nasıl olsa ben kötü oynarsam kovuluyorlar.O zaman ben niye uğraşıyım." derdim.Barış der mi demez mi bilmiyorum tabiki.

Son olarak Barış ismine takılmayın ben Barış'ı kullanarak genel futbolcularımızdan bahsediyorum.

Cevap: " Rijkaard ile devrime ben varim ya siz ? ".

3-4 senemizi verirsek 4 sene sonunda şampiyon olabiliriz ve 1-2 senelik bir sistemimiz olabilir..

Rijkaard gider, sistemde biter orası ayrı..

1-2 sene belli taktik düzeninde oynayan, 1 lig şampiyonluğu kazanacak bir takım görmek için 3-4 seneyi ve milyonlarca euroyu heba etmeye hazırım..

ya siz ?

Tugay bu takıma niye geldi.

Cevap: Rijkaard ile devrime ben varım, ya siz ?

sabretmek lazım.

ama bizim taraftarımız cok zor sabretmesi herşeyin hemen olmasını istiyor.

ne devrimi?

şu İst. belediyenin oynadığı futbolun 10'da birini oynamıyor takım.

Biraz futbol izleyin,öğrenin,fikir sahibi olun. Kollektif futbol neymiş yardımlaşma neymiş araştırın.

madem rijkaard devrim yapacak veya yapacağına inanıyorsunuz?

1- bu takım aldığı her topu niye uzun oynuyor. Bunu yapan 1 futbolcu da değil hepsi bunu yapıyor.Nerdesin Rijkaard?

2- her maçta izleyin keita sürekli aşırı bencil oynuyor? neden? Sağdan sabri boşa kaçar. İzleyin bakalım sabriye pas atıyor mu? Kieta'nın kendine oynaması takım oynunu yok sayması neden acaba? futbol zeka ile oynanır. yetenek bir yere kadar. Sen istediğin kadar adam geç, doğru zamanda doğru yerde doğru kişiyi topla buluşturamassan gol felan atamasın. Nerdesin rijkaard?

3- bu takımın attığı kornerleri izleyen var mı? bu kornerlerin yüzde sekseninin ön direğe kısa düştüğü için bize kontra atağa döndüğünü gören kaç kişi var? eminim çoktur. Nerdesin rijkaard?

4- duran topun başına neden keita geçer? neden sabri geçer? bu adamların şutlarının kötü olduğunu bütün taraftar biliyor. Rijkaard nerdesin?

5- son 10 dakikada bu sene GS'nin kaç gol yediğini bilen var mı? Nerdesin rijkaard?

6- transferler yapılırken nerdeydin rijkaard? sarpla topalla barışla ayhanla "total futbol" oynayamıyacağını tahmin edemedin mi rijkaard?

İnşallah biran önce istifa edersin bidaha da karşımıza çıkmasın rijkkard. Bu takıma 10 ayda kattığın hiç bir şey yok. Bilakis aziz yıldırımı takıma teknik direktör yapsan bundan daha kötü bir tablo çıkmazdı karşımıza. GS'ye gelmiş en kötü teknik adamsın.Skibbe bile senin yanında hoca kalır. Bırakın "total futbolu" 1 sene daha kalırsa "total rezalet" olacak.

Bu takımın sorunu Rijkaard değil. Elano, Keita, Jo, Arda hiç değil. Bu takımın sorunu dengesiz kadro ve Mustafa Sarp, Barış gibi hiç bir özelliği olmayan oyuncularla kurulan orta sahadır. Bu bölgeye çare bulunduğunda hem takım oyununda hem de bireysel olarak tüm futbolcularda gözle görülür bir yükseliş olacaktır.

Bence Elano 4-3-3 un ideal orta saha oyuncusudur. Keita , Arda , Baros da iyi bir üçlüdür. Öyle çok fazla eksiğimiz yok .

xxx

Sabri-Neill-xxx-xxx

M.Topal

Elano-xxx

Keita-Baros-Arda

Biz istesekte kendisinin uzun süreli olarak kalacağını hiç sanmıyorum. Seneye belki şampiyon yapabilir fakat ona rağmen gidebilir de. Galatasaray Rijkaard için bir basamaktır bence. O yüzden uzun süreli planlar yapmak ne kadar gerçekçi bilinmez. Ancak seneye devam etsin, sistemine uyacak futbolcularda alınsın ve takımı şampiyon yapsın. Sonrada gidip gitmeme konusunda kararı verecektir.

Yok ya bizim neyimize devrim günlük başarılarla avunmak dururken gitsin Rijkaard ligi bilen bir adam gelsin şampiyon olalım kaos futboluyla..

Sen varsan ben her türlü varım cevooo :asd:

Cevap: # Frank Rijkaard

Tekrar söylüyorum yine söylüyorum defalarca söylüyorum

bu takımda eli belinde sahada yürüyenler oldukça

değil Rijkaard; Wenger, Guardiola, Mourinho, Alex Fergusson birleşip gelse hikaye !!!

Rijkaard devrim yapamaz.

Olsa olsa evrim yapar,ama ters evrim.

De Boer'u dinlese Messi bitecekti!

Bir dönem Barcelona forması giyen Ronald De Boer'dan ilginç itiraf.

2005 yazında düzenlenen FIFA Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’nı, Frank Rijkaard’la birlikte izlediklerini belirten De Boer, “Barcelona’nın altyapısında olduğu için Messi’ye dikkat ediyordu. Ben performansını hiç beğenmedim, son derece vasat bir turnuva oynamıştı. Ona Messi’nin bencil oynadığını ve gelişme kaydedemeyeceğini söyledim. Ancak Rijkaard beni dinlemedi, tam tersini düşündüğünü söyledi ve Messi’ye güvendi. Sonuçlar ortada” ifadesini kullandı.

Rijkaard farki.

Rijkaard ve Neeskens gibi adamlarin sonuna kadar arkasindayim.. Sucu verecekseniz top istemeyen ve toptan kacan Topal yada Sarp'a kizin, evet savasci futbolcular ama bize hizli top cevirebilen adam lazim..Umarim Neeskens ve Rijkaard ve Haldun abimiz bu problemi cozerler..

Rijkaard ve Nesskens bizim için büyük bir şanstır.Onlar bu takımın geleceğini hazırlıyor.

Tamam bütün suç Topal ve Sarp'ın. :)

Rijkaard'ın bi idmanını seyretmiştim ispanyada..Total futbol muhabbetine bütün takımı birbirine bağlamışş kim nereye giderse kaleci haric diğer 9 kişide o tarafa doğru gidiyordu..Ronaldinho lar falan koyun sürüsü gibiydi :D

:D Yanlız ordaki koyunların özelliğinde bunu yapmak var. Bizim koyunlar sürüden aykırı hareket ettiği için, rijkaard bu sistemi uygulamakta zorlanıyor. Bizim koyunlarda böyle bir özellik olduğu için zaten çoban köpekleri işsiz kalmıyor..

burhan çaçan-neden geldim istanbula...

niye geldin rijkaard buralar sen buralara fazlasın hacı kaç kurtul en iyisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt