Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Sonuna kadar arkandayız.Bu sezon zaten şampiyon olmasakta önemli değil demiştik.Canın sağolsun.

Rijkaard hakkında olumsuz hiçbir düşüncem yok. Umarım seneye istediği bir kadroyla, istediği oyunu sergileyip şampiyon oluruz.

Neyse en azından başarı için sabırlı ve istikrarlı olmayı öğrendik.Sezon başında 10.olsak bile sonuna kadar Rıjkaard diyorduk.Birçoğumuz sözünü tuttu.Bu bilinç bile bizi Türkiye'de rakipsiz yapacaktır.Yeter ki biraz daha sabır.

Bu sabırsızlık nedir anlamadım.

Bırakalım bir yıl boşa gitsin.

Frank, Barça'da ilk yılındayken çokmu başarılıydı ? Hayır.

Ama sonraki yıllarda yaptıkları ve takımın şuanki hali ortada.

Bizde bir yılı çöpe atalım.

İleriki 5-10 yılda rahat edelim.

Seneye de böyle bomboş geçecekse, ne taktik ne teknik oturtamayacaksa, futbol devrimi diye sayıklanan şeyi yapamazsa eğer bavullarını bu taraftar taşır Yeşilköy'e kadar. Sabırsa sabır 1 yıl tolerans gösterdik 2. yıl kale gibi sistem, saat gibi işleyen teknik-taktik isterim arkadaş. Rijkaard'lığını, farkını göstersin çok birşey istemiyoruz.

sabır sabır sabır

sadece rijkaardın değil Galatasarayımızın canı sağolsun

Olsun biz seni birinci oluncada severiz bininci oluncada

Şu Rijkaard Barca'da ilk yılında çok mu başarılıydı ayaklarını bırakmak lazım.Ligin 2. yarısı neredeyse maç kaybetmemişti adamlar.

Seneye de böyle bomboş geçecekse, ne taktik ne teknik oturtamayacaksa, futbol devrimi diye sayıklanan şeyi yapamazsa eğer bavullarını bu taraftar taşır Yeşilköy'e kadar. Sabırsa sabır 1 yıl tolerans gösterdik 2. yıl kale gibi sistem, saat gibi işleyen teknik-taktik isterim arkadaş. Rijkaard'lığını, farkını göstersin çok birşey istemiyoruz.

Galatasaray seneye iyi futbol oynasa sen çıkıp "bu futbolu Skibbe'de" oynattı ama diyeceksin.

Şöyle aç bir seyret geçen seneki maçları.

Kötü maçları değil ama, iyi maçları.

Bir de bu sene ki iyi maçlarımızı seyret.

Aradaki ince farkı anlamaya çalış.

Sezon icinde verdigi kararlar arasında elestrilebilecekler kesinlikle mevcut.Ancak ve ancak ben Bursaspor karşısında izledigim takımı görünce umutlandım kesinlikle.Zamanında da baskılı maçlar oynadı Galatasaray.Zamanında derken bu yıldan evveli kast ediyorum.Ama böyle pasa,güzelliklere dayalı bir baskı ben hatırlayamıyorum.Takım on kisi,dakika 92 hâla topu şişirmiyorsa Galatasaray'ın defansı ben ümitleniyorum işte.Veyahutta sag kanattan gerçekleştirilmiş bir taç organizasyonu ben görmedim on senedir herhangi bir Turk futbol takımında.Galatasaray senenin başından beri bunu deniyor.

Görmek isteyene Rijkaard farkını görmek hiç de zor degil.Ama işte kullanılan gözlükle de alâkalı göz bebeğinin algı genişliği birazda.O yüzden herkezin aynı inançla Rijkaard'ın arkasında olmasını beklemek gereksiz tabiki.

arada çok fark var ama ahmet çakar ve onun gibi düşünenler seneye Galatasarayımız çok iyide olsa bi bahane bulacaklar ama o kişiler benim için sanal hayal. rijkaard bu takıma düzgün pası futbolu futbol gibi oynatmayı öğretiyor ama xavi yerine elano iniesta yerine m.topal puyol yerine servet gibi adamlar olunca olmuyor. puyol iniesta xavi sadece örnek gelsin gelir diye demiyorum:D

ben rijkaard ın seneyede başarılı olabileceğini düşünmüyorum yanlış anlamayın kesinlikle kalmalı hatta 4 yıl daha bu takımda kalmalı yalnız gerçekleri göz ardı edemeyiz , başına geldiği kadro ne kadar yeterliydi,kulübümüzün ekonomik koşulları ne durumda, takımın eksiklerini ilk yıldan görememiş olması,türk futbolcusunu tanımaması ve mental eksikliğini bilmemesi onu sıkıntıya soktu . Ben yıllarca başarı ümidiyle göz boyayıp gün kurtaran hoca istemiyorum, gaza gelip varını yoğunu ortaya koyarak büyük bir takımı yenen küçük takım olmak istemiyorum,ben sistemli zeki futbol oynayan ve bunu soğuk kanlılıkla görevi olarak bilen ve vatan millet sakarya diyerek 1 maç deil sistemiyle her maçı kazanan takım istiyorum. altyapıya yatırım yaptık sonucu en az 3 senede alınır kimle yaptınız bunu rijkaardla altyapıda kim var hollandalı ,yapılanıyorsunuz o halde 3 4 yıl bekleyeceksiniz sistem oluşturacaksınız mentalite oluşturacaksınız takımı değiştireceksiniz bu barcelonada yarım sezon alır burada ise daha fazla bu ülkede lucescuye çingene denildi gitti uefayı aldı löw almanyanın başında bosque ispanyada fenerbahçe daum gibi bir hocaya sahip çıkarken biz rijkaardı mı yollayacağız.İlk defa türkiyede bu kadar sistem konuşuldu bu sene ilk defa bu kadar futbol konuşuldu futbol felsefesi konuşuldu.fergusonu yollayın irana ne yapar o zaman fergusona ferguson diyebilir misiniz.Biz durumda olduğumuzu bilmiyoruz maalesef bugün rennes 20 yaşındaki futbolcuyu 5 mill. euroya transfer ediyor ve bunu yatırım olarak yapıyor peki fransanın kaçıncı takımı ligde nerde psg mevlüte parayı basarken siz o parayı verebildiniz mi? keitaya lyon mill euroları basarken sen o transfer listesine koyduğunda artıklarını topluyosun ancak .para herşey deildir ama para güçtür.o halde o adam istediği kadroyu bir senede yapıyorsa sen tek tek 5 senede ancak yaparsın.Servet yedek kaldı herkes ayağa kalktı bu ülkede peki sizin futbolunuza yön veren spor yazarları hangi düzeyde ( iyi olan iyi örnek teşkil eder) hangi büyük kulüp defans oyuncusu yanındaki adama pas atamıyor-yürekliymiş -cengavermiş-tamam ama savaşa gitmiyoruz ben o stada futbol izlemeye geliyorum.Servet ne cüretle tavır yapar galatasaraya Bu ülkede futbolcular kulüplerden değerli hale geldiler.Rijkaard şaşırmış durumda eminim o da anlam veremiyordur. Size morinho nun chelseaye portodan ilk geldiğinde futbolcularla yaptığı konuşmadan bir alıntı yapıyorum

'' Sizler büyük futbolcularsınız fakat ben büyük futbolculardan da daha büyüğümdür çünkü futbolu ben yönetirim''

Bırakın da bu işi rijkaard yapsın bence o ne yapacağını biliyor en azından kendi bildiğini tam olarak bir yapsın da sonucunu görelim.

Galatasaray seneye iyi futbol oynasa sen çıkıp "bu futbolu Skibbe'de" oynattı ama diyeceksin.

Şöyle aç bir seyret geçen seneki maçları.

Kötü maçları değil ama, iyi maçları.

Bir de bu sene ki iyi maçlarımızı seyret.

Aradaki ince farkı anlamaya çalış.

2-3 maci gecmez.

hocam gelecek sezon 20 küsür kazandırırsa o futbol zaten şampiyon oluruz geriye kalan 14 maçı kör topal her türlü idare ederiz.

Galatasaray'in ideal lig performansi:

Icerde 13-3-1

Disarda 10-4-3

gibi olmali a.k.a. 76 puan.

Bu seneki performansı Rijkaard'a yakışmadı. Gelecek sene kendini toparlayacağını umuyorum. 2-3 adam gibi transfer yapması lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt