Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Ne kadar kolay ya bu adamı karalamak sizin için ?

Çok merak ediyorum bu kadar neyi analiz ettiniz de bu kadar net bir şekilde olumsuz yorumlar yapabiliyorsunuz. Kaç maçı gidip stattan izlediniz de oyuncuların gelişimlerini gözlemlediniz. Televizyondan pozisyonlara bakarak yorum yapmakla olmuyor bu iş öncelikle onu söyleyeyim. Sonra da şunları ekleyeyim.

Rijkaard bir sistem hocasıdır. Onun takımında sisteme uymak isimlerden önce gelir. Bu uğurda Riquelme gibi bir adam feda edilmiştir. Hayatını total futbola adamış bir adamdır Rijkaard bu yüzden de Türk futbolunun farkını anlaması geç oldu. Rijkaard'ın forma giydiği teknik direktörlük yaptığı ülkelerde bu tip kasap diye tabir edebileceğimiz futbolcular azınlıktayken burada her takımda en az 1-2 tane olduğunu gördü. Türk futbolcularının soğukkanlılık duygularının zayıf olduğunu baskıyı kaldıramadıklarını geç anladı. Adama çaycıdan farkın yok dediler çıkıp da başka teknik adamlar gibi ortalığı karıştırmadı. Rijkaard bu yıl Türk futbolunu gördü tanıdı birşeyleri geç farketti ve toparlayamadı. Futbolcuların mental seviyelerinin Türkiyede bu kadar düşük olduğunu geç anlayabildi. Yoksa Avrupa'da forvetsiz oynamayı göze alır mıydı acaba ?

Bu adam total futbol ekolünün temsilcilerindendir ve geçmiş tarihte dünyanın en iyi futbolcularından biridir ve eminim ki birşeyler gözükmese de Rijkaard oyuncularımıza çok şey kazandırdı. Sistemini oturtabilmesi için şu an daha şanslı zaten iyi bir takım var ve sistemin işlemesini en çok engelleyen bölgeye gerekli transferler yapılacak. Bana göre iki tane iyi ortasaha oyuncusu ile seneye çok iyi bir takım izleyeceğiz .O zamanlarda da bu yorumları yapanlar ne diyecek çok merak ediyorum.

Eleştiren kişiler mourinhio yu bile tanımayan kişiler kafanı takma sen.

''Sabahın üstün teknolojisinin GS forması giydirdiği Rijkaard beklemede'' :D:D:D

Rijkaard'ın fotoğrafının altında yazıyor.

insallah inter bir teklifle gelmez sana yoksa tuttugunu kopartir bu adamlar

Rijkaard ile devam edilmesini istiyorum. Son maç olan Gençlerbiği maçında yaptığı gariplikler.

1- Sol bekte Uğur Uçar'ı oynatması. Onun yerine bu önemsiz maçta Berk'i oynatabilirdi.

2- Maça forvetsiz başlaması. Herkesin izlemek istediği Anıl Dilaver yedekler arasındaydı.

3- Uğur kırmızı kart görmese oyuna Anıl girecekti. Uğur kırmızı kart görünce SKORU KORUMAK İÇİN herhalde ( skor 2-1 ) Emre Aşık'ı aldı.

Bu sadece bir maç için saydıklarımız. Sene boyunca inanılmaz hatalar yaptı. Bu da kendisine olan güvenimi azaltıyor.

Rijkaard'ı severim,fakat oyun sistemini anlamış değilim. Kontrollü futbol olayına takım korkak bir futbol oynadı. Ali Samiyen'deki Galatasaray'ı dahi tanıyamıyorum. Takımın en büyük eksikliği topu aldığında hızlı ileri çıkamamaktır. Rijkaard'ın bunu analiz edip çözmesi gerek. Bu futbolcularla mı diye soracak adam olabilir. Gerets'in bizi Cihanlarla şampiyon ettiğini biliyoruz. Rijkaard bu sene artık farkını ortaya koymalıdır.

1628718.jpg

(soldan sağa) Carlo Ancelloti, Frank Rijkaard, Marco Van Basten ve Ruud Gullit

Milano'da Sansiro Stadı'nda; Avrupa Kupası yarı final maçı ; Real Madrid vs Milanı. Yıl 1989:

AC Milan maçı 5-0 kazanır.

İyi güzel sabrediyoruz da benim geçen senenin başındaki gibi bir güvenim, ümidim kalmadı.

Bütün sezon boyunda bir tane oyuncuda olumlu bir gelişim olmaz mı, bütün oyuncular mı formsuz olur, geriye gider?

Rijkaard'ın gelmesi güzel ve önemli bir olaydı ama görünüşe göre ters tepti.

Gelceğe dair bir ışık göremedim geçen sezonda maalesef.

Kabul edelim ki Rijkaard'ın gelmesi takımdaki bütün dengeleri bozdu. Takım dağıldı adeta bir sezonda.

Topal gitti, Servet gidiyor, Arda gitmek istiyor. Elimizdeki iyi bir kaç tane yerli isimi de kaybetmek üzereyiz.

Bakalım bu durumun içinden nasıl çıkacak Rijkaard.

Yoksa olası başarısız ikinci sezondan sonra arkasında bir enkaz bırakarak gidecek mi? En çok merak ettiğim olay bu.

Eğer bu revizyon başarısız olursa, Rijkaard da pes edip ayrılırsa gerçekten çok zor bir dönem olacak bizim için.

Umarım herşeyin hayırlısı olur.

Topal gitti, Servet gidiyor, Arda gitmek istiyor. Elimizdeki iyi bir kaç tane yerli isimi de kaybetmek üzereyiz.

Servet sence iyi bir oyuncu mu? Galatasaray'a kesinlikle yakışmayan, pas yapamayan, hantal, son derece yetersiz. Rijkaard için bir sezon daha sabretmeliyiz diye düşünüyorum. Geçen sezon ruhuyla oynayan futbolcu sayısı çok azdı. Baros ve Kewell'ın sakatlıkları bizi derinden sarstı. Bunlar tabiki mazeret olarak sunulamaz ama bu gelişmeler de etkiledi bizi. Rijkaard ve Neeskens ikilisi, bu takıma çok şey katacaklardır. Bir sezon daha sabredelim. Ama şunu da söylemeliyim ki, Rijkaard'ın sistemi öyle 1-2 sezonda oturacak bir sistem değil. Önümüzdeki sezon, öyle böyle bir şekilde şampiyon olursak ve Rijkaard ile devam edersek, Galatasaray'ı kimse tutamaz. Umuyorum, seneye şampiyon oluruz ve Rijkaard ile devam ederiz.

Tabi şunu da söylemeliyim, gelecek sezon için yapılacak transferler de çok önemli. Şu an doğru yoldayız. Kaliteli gençleri alıp, yetiştirmeliyiz. Bunun yanında da 1-2 tane vazgeçilmez ilk 11 oyuncusu alınmalı.

Umarım herşeyin hayırlısı olur.

Hala şu başlığa yazı yazıyor olmak ne güzel, bu arada "Galat 2288" üye rütbesine geçmişim onun heyecanıyla bir yazayım dedim.

Uzasin. Rijkaar Premier Lig'e gore bir hoca degil. Onun oynatmak istedigi futbol Premier Lig'de islemez. Zaten Liverpool'un barzo kadrosu da oynayamaz o futbolu. Liverpool'un basina buyuk ihtimalle bayik ve sonuca yonelik top oynatan bir adam getirirler.

Rijkaard yaşın benden büyük, sesim de çok çıkmayacak ;) ama lütfen 4-3-3'den vazgeç. 4-2-3-1'ye dön.. Rijkaard, PLEASE!!!

---------------------BAROS-------------------------

STOCH---------------ARDA--------------------KEITA

------------XXXX--------------XXXX----------------

HAKAN---------ALİ----------NEILL--------------SABRI

---------------------XXXX---------------------------

Adam gibi 3 XXXX alın şu takıma yerli ya da yabancı ! ! !

Veyahut...

---------------------baros-------------------------

arda-----------------elano--------------------keıta

------------xxxx--------------xxxx-----------------

hakan---------ali----------neıll-----------------sabrı

--------------------xxxx----------------------------

...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt