Cevap: Fransa Katliamları
TAŞNAK SUBAYININ RESMİ RAPORU:
"TÜRKLERİ KUYUYA DOLDURUP HEPSİNİ AĞIR KAYALARLA EZDİM"
"Basar-Geçar'daki Türk nüfusu ayırt etmeden imha ettim. Bazen kurşunlara yazık olmasın dersin ya. Bu köpeklere karşı en etkili yol, çarpışmadan sonra sağ kalanları toplayıp kuyuların içine tıkmak ve bir daha dünyada bulunmamaları için yukarıdan ağır kayalarla ezmek. Ben de öyle yaptım. Bütün erkekleri, kadınları ve çocukları topladım, benim tarafımdan atıldıkları kuyuların içinde kayalarla ezerek hepsinin hayatına son verdim."
1938 İstroriçeskie Zapiski dergisinin 2. sayısı
"Ermenistan Devlet Arşivi'nde f. 200, d. 132, y. 338 numaralarıyla saklanan başka bir belge, Adana'daki Ermenilerin, Fransız işgal kuvvetleri komutanı General Diffe komutasında "intikam birlikleri" adıyla silahlandırıldıklarını ve Fransız üniformasıyla savaştıklarını anlatmaktadır "
İÜ Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek'in Rus Arşivi'nde bulduğu, Ermeni ordusuna ait resmî raporda şu satırlar yer alıyor: "Basar-Geçar'daki Türk nüfusu ayırt etmeden imha ettim. Bazen kurşunlara yazık olmasın dersin ya. Bu köpeklere karşı en etkili yol, çarpışmadan sonra sağ kalanları toplayıp kuyuların içine tıkmak ve bir daha dünyada bulunmamaları için yukarıdan ağır kayalarla ezmek. Ben de öyle yaptım. Bütün erkekleri, kadınları ve çocukları topladım, içine attığım kuyularda kayalarla ezerek hepsinin hayatına son verdim."
ERMENİSTAN DEVLET ARŞİVİNDE BULUNAN
RESMİ RAPORLARDAN BÖLÜMLER:
Taşnak hükümeti komiseri V. Agamyan, firarla suçlanan Ermenilerin eşlerini, annelerini ve kız kardeşlerini toplayıp, çırılçıplak soyarak, onları köy meydanında bütün insanların gözü önünde kaz yürüyüşünü taklit etmek zorunda bırakmıştır. Taşnak yetkilisi, daha sonra çıplak kadınları dövdükten sonra saatlerce suyun içinde tutmuş ve geceleyin ırzlarına geçmiştir.
"Gümrü bölgesi Ermenileri Taşnak subayını düşmanca karşılamış ve hatta birkaç kez Türklere teslim etmeye kalkmışlar. Birçok köyde halk tepkili ve askeriyeyi düşman olarak görüyor. (.)Türkler, Ermeni köylerinde ekmek ve tuzla karşılanmış. Köylerde kadınlar kazanlarda yemekler hazırlamışlar. Subayım, yemeği kimin için hazırladıklarını sorduğunda şöyle cevap vermişler: 'Tabii ki Türkler için, sizin için değil.'"
"Hükümetimizin çalışmaları sonunda bu köylerin (Türk ve Azeri köyleri) nüfusu Ermenistan sınırlarının dışına atıldı. Ölüm sessizliğinden şaşkına dönmüş, garip bir şekilde miyavlayan ve havlayan, şaşkın sesler çıkaran bir kaç kedi ve ayrıca iki-üç köpeğin kaldığı terkedilmiş köyler gördüm. Bu köylerin halkı göç ederken, artlarında oldukça büyük miktarda tohum, patates, buğday ve arpa bırakmışlar.
13 Şubat 1918’de Erzincan’da Hacı Müştak
Efendinin evinde katledilen çocuklar ve aile bireyleri
[URL=https://imageshack.us/photo/my-images/221/e13ubat1918deerzincandah.jpg/]
[IMG]https://img221.imageshack.us/img221/336/e13ubat1918deerzincandah.th.jpg[/URL]
Ermenistan'ın Kars Valisi, bölgedeki Türk-Kürt nüfusun imha edilmesi ve mallarının yağmalanmasıyla ilgili rapor verirken, köylerin işgalinin ardından bütün zenginlikleri toplama işini denetim altına alma konusunda her zaman başarılı olamadıklarından yakınmaktadır.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (9 Ekim 2005) Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Kitap Fuarı Alanı, 2. Kat Kınalı Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı yaparak, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Araştırma
Görevlisi Mehmet Perinçek'in Rus Arşivi'nde bulduğu Ermeni Devlet Arşivi'ne ait belgeleri açıkladı. Belgeler bugün (9 Ekim 2005) çıkan Aydınlık dergisinde yayınlandı. Perinçek özetle şunları belirtti:
Ermeni Devlet Arşivi'ne ait belgeleri, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, Rus Devlet Arşivi'nde buldu.
Ermeniler tarafından kuyulara atılmış ve vücutlarının çeşitli
yerleri balta ile parçalanmış şehitler. (10 Şubat 1918)
ANKARA VE YOZGAT CEVRESINDEKI ERMENI CETELERINDEN BIR GRUP
Ermenilerce karnında ateş yakılmak ve
yüzleri kesilmek suretiyle öldürülen Türkler
[/URL]
Erzurum’un Alaca köyü sakini 250 Türk çeşitli binalara doldurulmuş ve
benzin dökülerek yakılmışlardır. Sabah 06.00 da fotoğraf çekildiğinde,
şehitler cenaze tarlası gibi görüntülenmiştir.
Erzincan’da su kuyusuna atılarak şehit edilen ve daha sonra
kuyudan çıkartılan 54 yaşındaki Mahmut Ağa