Cevap: Fransa Katliamları
Yani uzatmaya gerek yok. Cunku sertlesecek biliyorum. Herkes istedigini dusunmekte serbest. Bu durum beni Ermeni de yapmaz ya da P.K.K lida yapmaz Turk dusmani da yapmaz. Avrupa'daki asiri milliyetciler ile de cok tartistim Turkler ve gøcmenlerin durumunu ve ekstra gøcmen eylemlerine de gittim vs. vs. Burda kendimi aciklayacak degilim bana gøre de sacma zaten ben sunu yaptim ben bunu yaptim tartismalari. Denilen Avrupa emperyalizmine karsiyim hatta belki cogunuzdan daha cok karsiyim. Cunku pratik de hic olmazsa eylemlere gitmisimdir. Belki beni bu tarz seylerle suclayacak kisiler hayatlarinda bir kez olsun IMF ya da Amerikan karsiti olarak sokaklara inmemislerdir.
Yani biliyorum kategorize edilecek birisi gelecek bunu savunanlara da nefretim girsin diyecek vs. vs. Ki dedim yazdim sunulacak cogu tezde de cevabi olacak o yazdiklarimin sadece is tekrar etme ve anlamsiz bir tartismaya burunecek.
Yani Turk dusmani degilim. Hatta Turkiye'deki emperyalizme de karsiyim. vs. vs. Dunya sisteminin b.ktan olmasina sizin sømuruldugunuze dunya pastasindan bazi devletlerin daha fazla almasina Lenin'e emperyalizm tanimina kadar falan.
Bunaliyorum. Hani ciddi ciddi bunaliyorum. Turkluk kaldiysa sen de falan umrumda degil benim kimlikler. Ben sinifsal ayrima giderim. Yani daha acik da anlatamam yazacaklarimi.
Bilmiyorum bunu yazarken nefret kusan belki kac tane mesaj yazilmistir.
Edit: Yani dunyanin cogu yerinde milliyetci argumanlar benzerdir. Biraz da yasanilan deneyimle alakali. Milliyetci histeri krizlerini az cok biliyorum. Tarihin nasil temizlestirilip milliyetci yaptigini ki zaten bilim haline gelmesinde devletlerin bu rolu gørmesi etkendir bilim derken gunumuz anlaminda bir bilim dali haline gelmesinde vs. vs. Cogu kendi tarihini tertemiz gunahsiz olarak sunar. Yazacak cok sey var da gereksiz. Yani burdan bir tartisma acarim bazi kisilerle karsiyim diyorsunuz da gidip Amerikan ve Avrupa mali sermayesine satanlari destekliyorsunuz diye olmadik yerlere gider. Kendi adima ukalalik da yapiyorum emperyalizm milliyetcilik falan biliyorum. En azindan bir sure kafa patlatip kitaplar okudum.
Bak Selen hanim
Tabikide en buyuk oncellik INSANLIK....
Bende bazen dusunuyorum keske HIC Dunya Insanlari Millet, halk diye parcalanmasaydi
Tum Dunya insanlari her kes istediyi yerde yasasa her kes iyi yasasa savaslar olmsasa hic bir sucu olmayan insanlar katiller tarafindan oldurulmese bende istiyorum Humanistlik olan tum insanlik boyle dusunuyor
Ben Danimarkaya gelsem siz buraya gelseniz (su an geline biliniyorda

) mesala savas olmasa savas olan ulkelerin vatandaslari iste bir birine gidip gele bilse
Gel gorki Bolunmus iste Allaha Karsi cikamayiz,Kismetimiz Kaderimiz boyleymis
Simdi bu Parcalanan insanlikda Para kazanmak Guc sahibi olmak ne Serefsizlikler yapiliyor hatta ayni halkdan olan insanlar bile bir birine yapiyor
peki ben Humanistim diyelim,Ben Ailemi ben Vatanimi ben Halkimi BEN BENDEN olani niye korumayayim ki?
ermenilere su bu yapilmis diyorsunuz
ben eger bir sey yapilmis olsaydi Hindistana yollardi (yani benim kanatim bu)
Rus ordusunun Ermenistan Sinirini korudugu bir yerde benim gorduklerim karsinda ne diye Trajediyi kabul edeyim?