Emin misin ? Birisi diyorki su kadar Ermeni suruldu digeri diyorki su kadar Ermeni suruldu. Birisi diyorki yok 1915 Meclis gørusmelerinde sunlar sunlari dedi digeri diyorki yok sunlar sunlari dedi. Yani arastiran tarihciler var. Turkiye'de de var. Sonuc ? Ortaklasamazlar. Dersim konu saptirilmasin. Dersim tarihcilere acilsa ne olur acilmasa ne olur. Birisi øzur diliyor digeri sartlarin geregi diyor. Aynisi yasanacak.
Bu kendi vicdani ile yuzlesmek ve siyaseti ile yuzlesmekle alakali. Tarihciler cikmislar sonuca zaten tartismislar arastirmalar da yapmislar arsivler de. Ben okudum bir kacini biliyorum. Ne olacak bagimsiz tarihcilerden kurul olustu diyelim. Hans zaten Turk dusmani Pierre diyecek Ahmet belgeleri carptiriyor su belgeler su amaci gøsterir. Direk Dersim benzeri bir konu.
Ekstra Turk tarafi da cok gønullu olmuyor direk bagimsiz bir kurulun arastirmasina. Diyelim kurul arastirdi dediki Ermeni soykirimi var. Ne olacak?
Ertesi gun zaten Pierre o gun su Ermenile ile gøruldu. Zaten Hans søyle bir yazi yazmis bu Turk dusmani oldugunu gøsterir.

Direk siyasi ve vicdani bir konu. Ekstra soykirim tanimlamasi yapilacak ya da yapilmayacaksa ( ki dunyanin geneli soykirim diyor Turkler ve
Azerilerin disinda ) hukukcular devreye girecek vs. vs. Ne olacak ?