Fransa Katliamları

Cevap: Fransa Katliamları

fransa katlimı forumunun sonucu:fransızlar masum Türkler şuçlu :confused:

Onlari da yazdim sonra kabak benim basima patliyor. Gayet orda yazdim dusuncelerimi sen yazdin sonra tarihte kimse temiz degil dedim. Yani tarihte temiz degilsiniz bunu yazdim. Sonrasinda Ermeni zaten yazdiklarim orda. Ben kimsenin tarihi temiz degil herkese temiz oldugu øgretiliyor diyorum birisi de cikip hayir bizimki temiz diyor. Osmanli mi Alevi katliamlari Lubnan Ermeniler vs. vs. Cumhuriyet dønemi gene o bu su.

Yazilacaklar da Ermeni konusunda o 4 maddede toplanacak baska birsey yok. Ki zaten orda da yazdim var yok tartisilmasi yapilmiyor. Ilk onlar baslatti Avrupa sunlari yapti vs. vs.

Onları yazdığında aldığın tepkiye bişey diyemem yani bence tartışılabilir bunlar benden tepki görmemişsindir zaten.

Tarihte kimsenin temzi olmadığını ben de baştan beri söylüyorum hatta yine senin yazına alıntıyla yazmıştım ve hatta kendimden örnek vermiştim ben çocukluğumda bana öyle öğretildiği için Osmanlıyı sütten çıkma ak kaşık sanardım ama büyüdükçe kendim gördümki yok öyle birşey. Kendime kendime dedimki insanlar bile öyle değil devletler nasıl olsun elbette hatalar var. Ama Osmanlı Devletinin geleneğinde batı devletleri aksine gittiği yerin insanına değer vermek vardır.

İlk onlar başlattı meselesini de yazmıştım insanlar bunu derken ne amaçla söylediklerini, yine diyorum bu çocukca ''Öğretmen niye konuşuyosun'' dediğinde ''Ama ahmette konışuyo'' savunması değil. Beni yargılayacak adam temiz olsun savunmasıdır.

Nerem içine kapanıkla Muhafazakar Ümmetçiyim hiçte içe kapanık değilim Asosyallik insanlar ile alakalı ideolojilerle değil...

panaforumda böyle hatırlıyordum seni demek ki yanlışmış...

her neyse...

ben izliyom zati...

zira boş konuşmalara cevaplar verip boşa vakit harcamayalım...;)

Reis; ben seni siyasi görüşünden ötürü değil, karakterinden ötürü seviyorum. Bu yüzden ne kalp kırarım, ne dışlarım, ne de başka bir şey derim. :) Mevlana gibi adamım la. :) İçine kapanık değilsin ama İslam felsefesine göre hareket ediyorsun sonuçta... İslam dininin gerici ya da başka bir şey olduğunu ima etmiyorum ama şu anki İslamistler gerçekten hala çok eskide kalmış bazı şeyleri ısıtıp ısıtıp tartışıyor. Ben biraz daha günümüzdeki olaylara entegre olmuş bir İslam topluluğunu görmek isterdim.

Sanırım eksik yazdım Reis ama sen tamamladın.Aslında devlet arşivleri açılsın.Ermenistan,Türkiye ve Fransa.Bunlara Azerbaycanı'da katabiliriz.Bence orta da sorun kalmaz.

Emin misin ? Birisi diyorki su kadar Ermeni suruldu digeri diyorki su kadar Ermeni suruldu. Birisi diyorki yok 1915 Meclis gørusmelerinde sunlar sunlari dedi digeri diyorki yok sunlar sunlari dedi. Yani arastiran tarihciler var. Turkiye'de de var. Sonuc ? Ortaklasamazlar. Dersim konu saptirilmasin. Dersim tarihcilere acilsa ne olur acilmasa ne olur. Birisi øzur diliyor digeri sartlarin geregi diyor. Aynisi yasanacak.

Bu kendi vicdani ile yuzlesmek ve siyaseti ile yuzlesmekle alakali. Tarihciler cikmislar sonuca zaten tartismislar arastirmalar da yapmislar arsivler de. Ben okudum bir kacini biliyorum. Ne olacak bagimsiz tarihcilerden kurul olustu diyelim. Hans zaten Turk dusmani Pierre diyecek Ahmet belgeleri carptiriyor su belgeler su amaci gøsterir. Direk Dersim benzeri bir konu.

Ekstra Turk tarafi da cok gønullu olmuyor direk bagimsiz bir kurulun arastirmasina. Diyelim kurul arastirdi dediki Ermeni soykirimi var. Ne olacak?

Ertesi gun zaten Pierre o gun su Ermenile ile gøruldu. Zaten Hans søyle bir yazi yazmis bu Turk dusmani oldugunu gøsterir. (: Direk siyasi ve vicdani bir konu. Ekstra soykirim tanimlamasi yapilacak ya da yapilmayacaksa ( ki dunyanin geneli soykirim diyor Turkler ve Azerilerin disinda ) hukukcular devreye girecek vs. vs. Ne olacak ?

Osman Yanik Nickli Üyeden Alıntı

Maasallah forum tarihcilerle dolmus.

Birisi bana Fransayi anlatabilirmi acaba.

Tertemiz Pirü Pak bir Ülkedir...

Hümanisttir...

İnsan canlısıdır...

insanı önde tutan gayet mutlu refah düzeyi yüksek insanlardan oluşan kültürlü bilgili ve sevecen bir ülkedir...

Dünya'nın soykırımla savaşla yalanla dolanla işi olmayan tek ülkesidir...

bide insanların çeneleri ikiye bölüktür genelde...

Fransanın yazı da yoktur kışı da,ahlakı da yoktur.Bunların dışında şahane bir ülkedir ve genellikle ******ler yönetir'' Mark TWAIN

Bana bakmayın Mark Twain demiş :D

Türkler soykırımlarla, faşistlikle suçlanacak son milletlerden biri dünyada. ( Tarihi tertemiz olmayabilir bazı utanç hadiseleri de olabilir Türklerin ama Dünya geneline bakınca diğer milletlerin yanında melek kalırız ) Safkan bir Türk değilim atalarımdan Rum olanlar var ama bunu objektif olarak söyleyebilirim. ( Yunanistan tarihinide az çok bilirim Türk tarihini de Yunanlılar ne zulümler yapmış Türklere say say bitmez )

Bahsi Geçen Fransa Afrika'Nın bir çok ülkesini 50 yıl kadar yönetmesine rağmen o ülkelerde halen ana dil Fransızca Para birimi Fransız Frankı Dinleri Katolik Hristiyan'dır bazılarınında. Tekrar söylüyorum Fransa sadece 50 yıl kadar hükmetmiş buralara buna rağmen hükmettiği yerleri hep asimile etmiş gördüğünüz gibi.

Gelelim Osmanlı'ya. Osmanlı'nın 500 Yıl hükmettiği topraklarda bugün ne Türk dilinden ne de Türk kültüründen eser yok gibi. Osmanlı 500 yıl hükmettiği yerlerde asimilasyon yapmamışken Fransa 50 yılda asimilasyonun kralını yapmıştır. Zaten zamanında dünya coğrafyasının 3 de 1 ine hükmeden Türkler faşistlik yapsaydı, asimilasyon yapsaydı bugün dünyanın en güçlü devletlerinden biri olurdu. Halen sözü geçerdi o topraklarda. Faşistlik ve asimilasyon yapmadığımız için 500 yıllık toprakları çok kolay kaybetmişiz. Bu gün bir Kamerunlu bir Fildişili Fransızca konuşurken bir Yunan bir Macar Türkçe konuşuyor mu ?

Bu yüzden Türkler'e dalaşmadan önce Afrika'da yüz yılın sömürgesini yapan Fransa ( Bu gün Afrika bu kadar yoksul ve açsa 1. sebebi Fransadır ) , yahudileri gaz odalarında yakan ve Neo Nazi faaliyetlerinin gittikçe popülerleştiği Almanya gibi devletler önce kendilerine bakacak. Şimdi çıkıp demesin kimse '' Almanya tazminat ödedi soykırımla yüzleşti ama yaaa '' diye. Almanya'nın tazminat ödemesinin yahudi soykırımını tanımasının sebebi Yahudi lobisinin Alman lobisinden çok çok daha güçlü olmasıdır. Adamların arkasında süper güç ABD var tabi ödeyecekler tazminat. Yahudiler bu kadar güçlü olmasaydı Almanlar nah tanırdı Yahudi soykırımını.

Emin misin ? Birisi diyorki su kadar Ermeni suruldu digeri diyorki su kadar Ermeni suruldu. Birisi diyorki yok 1915 Meclis gørusmelerinde sunlar sunlari dedi digeri diyorki yok sunlar sunlari dedi. Yani arastiran tarihciler var. Turkiye'de de var. Sonuc ? Ortaklasamazlar. Dersim konu saptirilmasin. Dersim tarihcilere acilsa ne olur acilmasa ne olur. Birisi øzur diliyor digeri sartlarin geregi diyor. Aynisi yasanacak.

Bu kendi vicdani ile yuzlesmek ve siyaseti ile yuzlesmekle alakali. Tarihciler cikmislar sonuca zaten tartismislar arastirmalar da yapmislar arsivler de. Ben okudum bir kacini biliyorum. Ne olacak bagimsiz tarihcilerden kurul olustu diyelim. Hans zaten Turk dusmani Pierre diyecek Ahmet belgeleri carptiriyor su belgeler su amaci gøsterir. Direk Dersim benzeri bir konu.

Ekstra Turk tarafi da cok gønullu olmuyor direk bagimsiz bir kurulun arastirmasina. Diyelim kurul arastirdi dediki Ermeni soykirimi var. Ne olacak?

Ertesi gun zaten Pierre o gun su Ermenile ile gøruldu. Zaten Hans søyle bir yazi yazmis bu Turk dusmani oldugunu gøsterir. (: Direk siyasi ve vicdani bir konu. Ekstra soykirim tanimlamasi yapilacak ya da yapilmayacaksa ( ki dunyanin geneli soykirim diyor Turkler ve Azerilerin disinda ) hukukcular devreye girecek vs. vs. Ne olacak ?

lutfen

azerinin ne oldugunu arastirin konuyla hic bir alakasi yok

mesala Google biliyorsa ona sora bilirsiniz ;)

o zaman fransaya falan da deginelim madem cok istediniz, fransanin katliam yaptigini kabul etmesi ya da dunyanin boyle birseyi dile getirmesi falan mumkun degil. cunku bu tum batinin ve emperyalizmin zulumlerini gundeme getirir. ama turkiyeye sallamak daha kolay cunku turkiye disarda bekleyip onlarin arasina katilmak isteyen farkli ulke konumunda.

ama yine de turkiyeninki genocide tanimina uyuyor. cunku turkiyedeki ermeniler etnik kokenleri nedeniyle hedef alindi o olaylarda. tipki almanyadaki museviler gibi. yani devletin icindeki azinliklari hedef almasi asil olay. kizilderililerin katledilmesi, cezayir genocide degil cunku o olaylarda isgal soz konusu. eger fransa yarin ulkedeki cezayirlileri kovarsa filans bu bir genocide olur

aradaki farki iyi anlattigimi dusunuyorum sevgiler

Arjantin

Belçika

Kanada

Şili

Kıbrıs Cumhuriyeti

Fransa

Yunanistan

İtalya

Litvanya

Lübnan

Hollanda

Polonya

Rusya

Slovakya

İsviçre

Uruguay

Vatikan

Venezuela

Sözde katliamı onaylayan ülker.Ben katliama filan inanmıyorum.Yok eğer yapmışsan gönlümden geçeni söylüyorum bu kadar yaygaradan sonra keşke gerçekten yapsaydık böyle bir katliamı.En azından amacına ulaşırdı.

Türkler soykırımlarla, faşistlikle suçlanacak son milletlerden biri dünyada. ( Tarihi tertemiz olmayabilir bazı utanç hadiseleri de olabilir Türklerin ama Dünya geneline bakınca diğer milletlerin yanında melek kalırız ) Safkan bir Türk değilim atalarımdan Rum olanlar var ama bunu objektif olarak söyleyebilirim. ( Yunanistan tarihinide az çok bilirim Türk tarihini de Yunanlılar ne zulümler yapmış Türklere say say bitmez )

Bahsi Geçen Fransa Afrika'Nın bir çok ülkesini 50 yıl kadar yönetmesine rağmen o ülkelerde halen ana dil Fransızca Para birimi Fransız Frankı Dinleri Katolik Hristiyan'dır bazılarınında. Tekrar söylüyorum Fransa sadece 50 yıl kadar hükmetmiş buralara buna rağmen hükmettiği yerleri hep asimile etmiş gördüğünüz gibi.

Gelelim Osmanlı'ya. Osmanlı'nın 500 Yıl hükmettiği topraklarda bugün ne Türk dilinden ne de Türk kültüründen eser yok gibi. Osmanlı 500 yıl hükmettiği yerlerde asimilasyon yapmamışken Fransa 50 yılda asimilasyonun kralını yapmıştır. Zaten zamanında dünya coğrafyasının 3 de 1 ine hükmeden Türkler faşistlik yapsaydı, asimilasyon yapsaydı bugün dünyanın en güçlü devletlerinden biri olurdu. Halen sözü geçerdi o topraklarda. Faşistlik ve asimilasyon yapmadığımız için 500 yıllık toprakları çok kolay kaybetmişiz. Bu gün bir Kamerunlu bir Fildişili Fransızca konuşurken bir Yunan bir Macar Türkçe konuşuyor mu ?

Bu yüzden Türkler'e dalaşmadan önce Afrika'da yüz yılın sömürgesini yapan Fransa ( Bu gün Afrika bu kadar yoksul ve açsa 1. sebebi Fransadır ) , yahudileri gaz odalarında yakan ve Neo Nazi faaliyetlerinin gittikçe popülerleştiği Almanya gibi devletler önce kendilerine bakacak. Şimdi çıkıp demesin kimse '' Almanya tazminat ödedi soykırımla yüzleşti ama yaaa '' diye. Almanya'nın tazminat ödemesinin yahudi soykırımını tanımasının sebebi Yahudi lobisinin Alman lobisinden çok çok daha güçlü olmasıdır. Adamların arkasında süper güç ABD var tabi ödeyecekler tazminat. Yahudiler bu kadar güçlü olmasaydı Almanlar nah tanırdı Yahudi soykırımını.

Arkadasim kusura bakma direk bilgi eksikligi. 1789 sonrasi modern anlamda milliyetcilik olusmustur. Osmanli ummet esasina dayanan bir devlet. Zaten milliyetcilik ilk azinliklari en son da Osmanli'nin kendisini buluyor. Yani denilen yønetimde Osmanli'nin hakim oldugu dønemde katliamlari saymiyorum Ingiltere mi unutturmus dilini digerlerine ya da Fransa. Hepsi 1789 sonrasi ile alakali. Zaten bak dikkat et en son Osmanli'yi buldu. Osmanli'nin Turkculuge yønelmesi 1902 sonrasi. Avusturya'da cok gec yønelmistir. Cunku cok uluslu. Milliyetcilik engellemek icin az ugrasmamislardir. Hepsi gitmistir en son Turkluk kalmistir. Zaten giden gitmis sureci geriden takip etmis Osmanli.

Ayni mantik Afrika'da sunu yaptilar. Evet yaptilar Fransa sømurgeci hani emperyalist bir devlet. Almanya konusunda lobi olsa ne olur olmasa ne olur yapti mi yapti Almanlar. Bu yani.

Yalniz su milliyetcilik ve ummetcilik anlayisi ve zaten 1789 sonrasi modern anlamda milliyetciligin olusumu Osmanli'ya karsi zaten bu milliyetcilikten dolayi tepki olmasi ki istese de yapamazdi 1789'dan sonra cunku gucu yoktu.

Macar ya da Romen tarihci var Nicola bilmem ne. Mesala o da cok farkli anlatir. Onlarin gøzunden anlatir. Size sizin gøzunuzden anlatilir.

o zaman fransaya falan da deginelim madem cok istediniz, fransanin katliam yaptigini kabul etmesi ya da dunyanin boyle birseyi dile getirmesi falan mumkun degil. cunku bu tum batinin ve emperyalizmin zulumlerini gundeme getirir. ama turkiyeye sallamak daha kolay cunku turkiye disarda bekleyip onlarin arasina katilmak isteyen farkli ulke konumunda.

ama yine de turkiyeninki genocide tanimina uyuyor. cunku turkiyedeki ermeniler etnik kokenleri nedeniyle hedef alindi o olaylarda. tipki almanyadaki museviler gibi. yani devletin icindeki azinliklari hedef almasi asil olay. kizilderililerin katledilmesi, cezayir genocide degil cunku o olaylarda isgal soz konusu. eger fransa yarin ulkedeki cezayirlileri kovarsa filans bu bir genocide olur

Kanım dondu

Renktas sen varya birsey bilmiyorsun iste.Fransada basladin yine Ermeni olayina getirdin.

Fransa 2.Dunya savasinda Yahudi oldurmedimi.

almanya ile Türkiye'yi karıştırma.almanya düzenli bir şekilde yahudileri öldürmüştür.Türkiye.'de ise bi iç savaş durumu vardı ve ermeniler ile türkler birbirlerni öldürmüşlerdir.

bunu niçin kullanıyorsun?türkçe yazsana!!!

genocisein tanimini boyle yapan tarihci kimse kafasina ossurim

15 lik iq su varsa serefsuzum

ne yani adamlarin oldugu yere sonradan girip oldurursen soykirim degil

senin zaten icinde olan adamlari oldurursen soykirimmi

prensip olarak bu tip seylerin oncesi sonrasi olmaz

hepsi savas

kimin hali hazirda orda olmasindan bize ne

isgal edip oldurunce bravo sizinki soykirim degil tazminat yok

isgal edip senelerce elleme adamlari sonradan oldur o zaman soykirim sen tazminat ode:)

bence olmaz reis oyle prensip olmazzzzz

hepsi savas:)

Geri
Üst Alt