Fransızca vs Almanca vs İspanyolca vs İtalyanca

Ispanyolcami tekrardan tazelemeye basladim bu aralar yine. Ingilizce falan neyse gündelik hayatta cok kullaniyorum da Ispanyolcayi neredeyse tamamen unutmusum yav lise den sonra.

"What euro cola?" seviyesine gerilemis Ispanyolcam resmen.

fransizcami tazelemeye korkuyorum. herseyi unutmusumdur .s

Lise hayatım boyunca Almanca'dan daha fazla nefret ettiğim bir ders olmamıştı. Allah böyle dilin belasını versin yahu. O nasıl bir gramer yapısıdır anasını satayım. Ezberle ezberle bitmiyor. Fonetik olarak da bok gibi bir dil zaten. Kulak tırmalaması ayrı dert, telaffuz zorluğu ayrı bir dert. Neyse ki 9. sınıf haricinde dersten geçme gibi bir derdimiz olmadı hocalardan dolayı.

Şu İngilizce'yi çözeyim, İspanyolca'ya başlayacağım. 2. dil için öğrenmesi en mantıklı olan o gözüküyor.
Bir kere fonetik olarak kulağa müzik gibi gelen çok hoş bir dil olduğundan insanın ruhunu daraltmıyor Almanca gibi.
İtalyanca ve Portekizce ile olan benzerlikleri ve çoğunlukla yazıldığı gibi okunan bir dil olması da diğer artıları.
Ek olarak yaklaşık 500 milyon ile İngilizce'den sonra dünyanın en çok konuşulan 2. dili olması da yurt dışında iş imkanı için başka bir avantaj. Özellikle Amerika için. Amerika'da 40 milyondan fazla İspanyolca konuşan insan var.

Fransızca'nın gramer yapısı hakkında ise bilgim yok. Telaffuzunun zor olduğu bilinen bir gerçek olsa da, fonetik olarak bana çok hoş gelen bir dil. Fransızca şarkıları da bu yüzden epey severim ve dinlerim.

Ha öğrenmek için kesinlikle dirsek çürütmem. O ayrı mevzu.

Son düzenleme:
Ispanyolcami tekrardan tazelemeye basladim bu aralar yine. Ingilizce falan neyse gündelik hayatta cok kullaniyorum da Ispanyolcayi neredeyse tamamen unutmusum yav lise den sonra.

"What euro cola?" seviyesine gerilemis Ispanyolcam resmen.
Bueno, de nuevo, me olvidé bastante. Incluso ese nivel es bueno para mí.

fransizca igrenc bir dil

Sirf bu düsünce yüzünden zamaninda okulda ben de Fransizca yerine Latince yi secmistim. Sacmasapan bir secimdi acikcasi, hic bir isime yaramadi su ölü dil. Ortalama üstü bir not ile sinifin en iyi erkek ögrencisiydim kursun sonunda, basarimin sirri ise cümle icindeki kelimeleri tek tek tercüme edip bunlari birlestirip cümle icindeki mantigi bulmakti :asd:

Bugünkü aklimla kesinlikle Fransizcayi secerdim en azindan isime yarardi.

İspanyolca öğrenmeye niyetim var aslında az çok vaktim de var ayırabilecek nerden başlamam lazım acaba

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İspanyolca'yı iyi bir şekilde öğrenebilirseniz, İtalyanca,Portekizce ve Fransızca'yı anlayabiliyormuşsunuz.

İspanyolca'yı iyi bir şekilde öğrenebilirseniz, İtalyanca,Portekizce ve Fransızca'yı anlayabiliyormuşsunuz.

Benim tee okuldan beri en iyi arkadasim zamaninda Ispanyolca yi aramizda en cabuk sökmüstü okulda. Bunun nedeni ise ailesinin Italya da tatil evi vardi her sene oraya gittikleri icin Italyanca yi biliyordu az cok. Bayagi yardimi dokundu bana demisti o zamanlar.

Lise de son sinif gezisine Italya ya Toskana ya gitmistik. Orada bizim ögretmenler mal gibi ortada kalmisti hic Italyanca bilen olmadigi icin, her defasinda benim bahsettigim arkadasimi cagirmislardi dil sorunu oldugunda o imdatlarina kosmustu hep :D

Geri
Üst Alt