Friends (1994-2004)

gelmiş geçmiş en iyi sitcom'dur.

aksini söyleyenin alnını karışlarım :)

yayınlandığı yıllarda her hafta yeni bölüm çıkar çıkmaz izlerdim. bittikten sonra 10 sezonun tamamını arşivime koyup 2 kez daha baştan sona izledim.

arada yaptığım kaçamak izlemeleri sayarsak her bölümü 3-5 defa izlemişimdir...

Ahahahahaha :D

O efsanedir ya, dizi yapımcıların en bariz batırdığı noktadır. Sezon finalinden kritik bir sahneyi tutup jeneriğe koymuşlar :D

Diğer sezonlarda da var yer yer böyle şeyler ama o sahne önemli olduğu için direk dikkat çekiyor.

Ben bir iki sahne görüp direk ileri sardım :D Ama dizinin çekildiği o yıllarda tv de böyle bir imkanın olmadığı düşünülürse dizinin bölümlerini merakla bekleyenler için acı son olmuştur :)

su ana kadar izledigim hicbir yabanci diziden pisman olmadim. lost,himym,the big bang,prison break,friends...

simdi sirada breaking bad var.

Lost'u ayrı bir yere koyarım, internetten canlı olarak Amerikan yayınlarını takip ederek izleyip sabaha kadar teori tartışırdık falan izleme süreci şamatalıydı onun dizinin kendisinden ziyade.

En iyi aksiyon Prison Break olabilir

En iyi sitcom Friends

En iyi drama ise Six Feet Under

onu da bir dene derim Arda, Anıl'a izlettirdim mesela bayağı sevdi

Dexter'ın çok efsane bir dizi olmadığını ve yıllar içinde değerinin düşeceğini kabul edelim bence.

Bazı diziler öyledir, gayet güzel ve keyiflidir ama bittikten sonra unutulurlar yavaş yavaş. Chuck gibi, Bing Bang Theory de öyle olacak mesela.

Dexter'dan ziyade Dexter Morgan efsane zaten dizide değil iş onda:ka21: Beni en çok bağlayan Prison break'ti 1.sezonu inanılmaz yani. O senaryoyu yazan beyinin IQ'su 1 milyon civarı olabilir. Friends'e devam edeyim bu arada sarar bu kadar övdüğünüze göre Özgür abi de ağlamasın hem:ka21:

Dexter ile Big Bang Theory fena biçimde birbirine benziyor aslında tarzları alakasız olmasına rağmen

Güçlü tek karakter üzerine kurulu, diğer karakterleri de seversin, hoşuna gider ama ana karakter çekilirse dizi çöker. Ana karakterin psikoloji ve yapısına aşırı odaklanmaktan diğer karakterlerin hikayelerinde boşluklar ve hatalar oluşur. Her iki dizinin de oturaklı, arka planla ağır olarak ilerleyen bir hikayesi yoktu. Spontan ve sezonluktu. Bu da sezonlar arası dalgalanmaya sebep oluyor. Ana hikaye eskikliği olunca sonları da tatmin etmekten uzak kalıyor. BBT'de de aynısı olacaktır çünkü bağlanacak bir konu yok.

Dexter'ın çok efsane bir dizi olmadığını ve yıllar içinde değerinin düşeceğini kabul edelim bence.

Bazı diziler öyledir, gayet güzel ve keyiflidir ama bittikten sonra unutulurlar yavaş yavaş. Chuck gibi, Bing Bang Theory de öyle olacak mesela.

Kimbilir daha ne diziler gelecektir.Dediğin gibi popülerliğide gitgide düşecektir.Karakter bazında ''Dexter'' reyiz asla unutulmaz(En azından benim için)

Ki bu tek karaktere aşırı yüklenmek başka dizilerde de var çok sevdiğim Supernatural gibi. Bİn tane hikaye var, canavar gibi kurgu var ama Dean Winchester'ı çek dizi çöker :D

Konuya da bağlayayım. Friends'te ise ciddi bir denge var. Matthew Perry alkol tedavisi görüp şiştikçe şişerken rolü azalıyor ama kimseye batmıyor bu diğer karakterler onun azalan sahnelerini hissettirmiyor. Veya Lisa Kudrow hamile kaldığında onu da pasifize ediyorlar ama gene etkilenmiyor kimse.

Dexter'den Lumen çıktıktan sonra izlemeyi bıraktım, geri dönmek istiyorum dönemiyorum tadı vermiyor muhteşem bir sezonu Lumen'i çıkartarak rezil ettiler.

Friends'dede Emily çıktığından beri eski tadı yok. Çok saçmaladılar, Rachel annoying artık, Ross'u harcadılar karakter olarak bence, Joey ve Phoebe arasındaki chemistry'i hiç kullanamadılar şuana kadar. 7. sezondayım sırf başladığım için izliyorum bitirmek için.

The Big Bang Theory bu sezon çok kötü... Nerde o eski TBBT.

HIMYM dehşet kötü. Bu sezon ilk bölümün 10. dakkasında kapattım daha da izlemedim.

Kalite yerlerde sürünüyor tüm dizilerde bu sezon.

Suits'e başladım harika gidiyor 3 sezonuda izledim şimdi the winter break'e girmiş, The O.C'yi bitireceğim. Person of Interest'de güzele benziyor.

Nikita bu hafta sonu finali var, bu sezon hiç izlemedim Cumartesi izlerim tüm sezonu.

Daha Grey's Anatomy, Mad Men, Once Upon A time ve 10 tane daha dizi var bu sezon hiç bakmadığım :D

Friends, Breaking Bad ve Lost türlerinin en iyileri bence de.

Arkadan arkadan Big Bang Theory de efsane olma yolunda ilerliyor.

Yalnız Seinfeld ve 70's Show dizileri, Friends'in arkasında çok ezik kalıyor kamuoyunda. Fakat aslında bu iki dizi de çok saygıya değer yapımlar.

ulan birgün bende izlicem de, bakalim ne zaman gelecek o günler. bu kadar adam yaniliyor olamaz:D

estagfurullah abi, ben diger reyizleri kastettim zaten:smile-new:

Geri
Üst Alt