fuat ölmüşgillerden

Hakan Duztepe mahlasiyla aramizdaydi tekrardan :/
Banladik,gittigin yerde de mutlu olma manyak herif

Sezen Aksu'nun Turkiye'nin en buyuk kokainmani oldugunu iddia etti bir arkadasim gecen gun

Fazla atip tutan, durduk yere yalan soyleyen bir tip degildir
O şarkılar o şarkı sözleri normal kafayla yazılamaz zaten. Bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Ha kullanmıyor da olabilir bilemem ama onu kullanmıyorsa da başka bir şey kullanıyordur.

Bana ne
Sana ne
Ona ne

Bize ne
Size ne
Onlara ne

Acikcasi kokainmanlari severim bir problemim yok, Daum'u da severdim

Sorularina gelince

Ben unlulerin hayati hakkinda cikan bu tarz seylere "E bize ne bundan, ozel hayatidir, kendi secimidir" yaklasimini dogru bulmuyorum. Tutarli da degil zaten, mesela ayni unlu kazandigi paranin yarisini bagislayarak hayir isi yapiyor olsaydi benzer bir sekilde "E bize ne bundan" demiyoruz, ovuyoruz. Neden? Cunku diger unlulerimiz de ayni seyleri yapsin istiyoruz.

Bununla beraber Sezen Aksu'nun kokainman olmasi zerre kadar umrumda degil keza bir muzisyeni muzigi disinda seylerle yargilamaya baslamak gerizekalica olur.

Zaten uyusturucu kullaniminin en azindan suc olmaktan cikarilmasi gerekiyor (satis, kacakcilik, 18 yasindan kucukleri ozendirme/baslatma, uyusturucu etkisindeyken araba kullanma gibi seyler haric tabii). Legalize degil de decriminalize diyorum yani, Turkce'de bunun icin bir kelime var mi bilmiyorum.

O şarkılar o şarkı sözleri normal kafayla yazılamaz zaten. Bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Ha kullanmıyor da olabilir bilemem ama onu kullanmıyorsa da başka bir şey kullanıyordur.

Bu argumani pek sevmiyorum

Pek cok muzisyen alkol ve uyusturucuyla hasir nesir olmustur ozellikle pek cok gelenekte madde kullanimi sundugu deneyimlerden dolayi sanatsal yaraticilikta katalizor olarak gorulmustur AMA

Usta eroinman jazz muzisyeni Charlie Parker'in da belirttigi gibi cogu muzisyen bu maddeleri kullanip kendilerini deneyime actiktan sonra muziklerini ayik yazarlar. Benzeri ayni donem yazarlari (bkz. Ernest Hemingway) icin de gecerli.

Bir de Sezen Aksu kendi sozlerini mi yaziyormus? Ben Onno Tunc yaziyor saniyordum hep.

Acikcasi kokainmanlari severim bir problemim yok, Daum'u da severdim

Sorularina gelince

Ben unlulerin hayati hakkinda cikan bu tarz seylere "E bize ne bundan, ozel hayatidir, kendi secimidir" yaklasimini dogru bulmuyorum. Tutarli da degil zaten, mesela ayni unlu kazandigi paranin yarisini bagislayarak hayir isi yapiyor olsaydi benzer bir sekilde "E bize ne bundan" demiyoruz, ovuyoruz. Neden? Cunku diger unlulerimiz de ayni seyleri yapsin istiyoruz.

Bununla beraber Sezen Aksu'nun kokainman olmasi zerre kadar umrumda degil keza bir muzisyeni muzigi disinda seylerle yargilamaya baslamak gerizekalica olur.

Zaten uyusturucu kullaniminin en azindan suc olmaktan cikarilmasi gerekiyor (satis, kacakcilik, 18 yasindan kucukleri ozendirme/baslatma, uyusturucu etkisindeyken araba kullanma gibi seyler haric tabii). Legalize degil de decriminalize diyorum yani, Turkce'de bunun icin bir kelime var mi bilmiyorum.

Ben avatarımdaki "gülümse" albümünden beri dinliyorum. Beğenerek, severek, anlayarak. . . 26 sene olmuş. İnan bugüne kadar kokain içtiği iddiasını duymadım. Kadın içiyorsa da gizlice, göstermeden kendi kendine içiyormuş. Dinleyicisine yansıttığı yaşamı da gayet olumlu. Bence sıkıntı yok.

Bağış meselesine gelince. Karakterli bir çok sanatçı gizli gizli göstermeden bağış yapıyor. O da bizi ilgilendirmeyen bir ayrıntı. Bunda bence bir tutarsızlık yok.

biz lisede okurken de söylenirdi bu,o zaman günay da çıkıyordu sanırım ,gecelik bilmem ne kadar kokaine anlaşmış diye

çok önemli bir durum değil

az çok parası olan herkesin rahat ulaşabildiği bir uyuşturucu (bence uyarıcı) artık

Niye bu kadar sığ yorumlar yapıyorsunuz "bu sözler başka kafayla yazılamaz" diyerek. Neden yazılmasın! Bence biraz bu postumunuzu eleştiriniz.

Bu arada konumunuzun allah belasını versin.

Geri
Üst Alt