Futbol Takımı Yapılanması ve Akıbetimiz

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
Hepinizin bildiği sezon başında 3 yıllık yapılanma diyerek başlanan başarı garantisi olmayan gençleşme hamlesi, daha önce denendiği kulüplerde olduğu gibi 6. ayında kaos içinde mezara atılmak üzere iken bir kez daha harcanan paraların heba olmaması adına bu başlığı tartışmaya açıyorum.

İlk olarak bir takım tespitlerimi sıralamak isterim.

1. Yapılan kadro planlaması hatalı tercihler olmak ile birlikte gereklinin de ötesinde bu mali koşullarda zaruri bir hamleydi.
2. Planlamanın 6. ayında henüz filizler bile yeşermemişken, hakem giyotini ile hedefsizliğe mahkum edilen takımın planlayıcısı gönderildi.
3. Gönderilme süreci yine şeffaflıktan uzak, ve hatta Brütüs-Caesar olayını hatırlatır düzlemde gerçekleşti
4. Kulüp hiç yoktan yere bir kez daha, Terimist-Anti olarak ikiye bölündü.
5. Saha içi sonuçlarda majör faktör olan hakem hataları konusunda YÖNETİM hiç bir şey yapamadı, yapamıyor ve yapabileceğine dair ışık da vermiyor.
6. Beşinci madde değişmeden Terim, Torrent vs kim gelirse gelsin ilk 4'e bile girecek sonuçları almamız imkansıza yakın.
7. Elde ki genç kadronun öz güveni itina ile kırıldı ve takım şu an lidersiz, dağılmış halde.
8. Öyle ki kamp yapılan yerde bir tane yönetici bile değerli mesai saatlerinden ve purosundan feragat edip gelememişti. Yalan haberler gırla gitti 3-4 gündür.

Bu nizamsızlık koşullarında bir kulübün başarılı olma şansı yok. İdari açıdan korkunç bir yönetim ile karşı karşıyayız ve bunu hiç bir transfer hamlesi geçmişte kurtarmadı, yine kurtarmayacaktı. Kaldı ki o hamleleri bile yapmaktan aciz bir yönetim ile çok zorlu bir kalan 13-14 hafta bizi bekliyor maalesef.

Ahval bu iken, yönetmeye aday diğer yönetici adayı kliklerin hiç bir şey vaat etmemesi de ayrıca umut kırıcı. Metin Öztürk, Eşref gibi başkanlık için vasat simalar ile de farklı bir tablo olacağına inanmıyorum. Metin Öztürk'den seçim döneminde biraz olsun umutluydum şahsen biraz olsun ama o da hesapçı çıktı.

Camia içinde mutlaka güçlü bir yönetim kurulup, rol bölümü de iyi yapılmalı. Tek listeli bir seçim yapılarak kulüp rayına oturtulmalı. Hele bu Riva gibi yetkiler asla bu yönetime verilmemeli. Zira Galatasaray'lı oldukları bile şüpheli. Öyle olsalar dahi, para ve kişisel çıkarlarını Galatasaray önünde tutmadıkları aşikar görünüyor.

Çok ciddi bir re-konstrüksiyon geçirmeli bu kulüp. Tüzük dahil olmak üzere camia geneli uzlaşı ile önemli bir lider etrafında kenetlenip 2023 sonrasına kendimizi yeniden ülkenin zirve aktörü ve vizyon sahibi kulübü olarak atmalıyız.

Başka Galatasaray yok, başka futbol da yok...

Geri
Üst Alt