GSC Haber Galatasaray, %150'lik Bedelli Sermaye Artırımı Kararı Aldı

Kısa vadeli kredi çekip yapıp sonra sermaye artışı sonrası o kredi kapatılıyor. Daha önceki sermaye artışı da böyle oldu. Oranlarda 8.1 milyar TL'den hesaplandığında aynen dendiği gibi çıkıyor kolpa açıklama falan yok ortada. Zaten Spk'ya yalan açıklama yapamazsın.
Kime veriyorsun parayı kredi çekip?

Sermaye artışında kullanıyorsun bu süreç bittikten sonra geri ödüyorsun. Daha önce yapılan sermaye artışı böyle olmuştu orada da Denizbank'ta kullanılmıştı hatta diye hatırlıyorum.
kime veriyorsun diyorum? Sermaye artışı ne demek, nereye gidiyor 5 milyar? Sonra nasıl kapatıyorsun, anlatır mısın bana bunu detaylı olarak?

kime veriyorsun diyorum? Sermaye artışı ne demek, nereye gidiyor 5 milyar? Sonra nasıl kapatıyorsun, anlatır mısın bana bunu detaylı olarak?
Sportif AŞ'de sermaye artışında kulüp bu para ile katılıyor. AŞ'de oluyor para süreç bittikten sonra o kredi kapatılıyor.

Sermaye Artırımından Elde Edilen Fonun Kullanım Yerleri

• % 38 ’si ile DenizBank A.Ş. nezdinde 02.12.2024 tarihli K5-78097 numaralı genel kredisözleşmesi ile kullanılan ilave kredilerin anapara, faiz, komisyon ve tüm fer’ilerinin geriödenmesinde
• %39 ’sı ile kredi alan olarak Şirket, kredi verenler olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şişliİstanbul Kurumsal Şubesi ve DenizBank A.Ş., garantörler olarak ise Galatasaray SporKulübü Derneği, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş., Galatasaray DijitalSatış ve Pazarlama A.Ş., Galatasaray Emlak Geliştirme A.Ş., Galatasaray GayrimenkulYatırım ve Geliştirme Ticaret A.Ş., Galatasaray Televizyon Yayıncılık A.Ş., GalatasarayFlorya Emlak A.Ş. ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi arasında 19Mart 2021 tarihinde imzalanmış ve 28 Mayıs 2021 ve 27 Şubat 2023 tarihlerinde tadiledilmiş Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi’ne (“FYYS”) konu kredinin kısmiolarak kredi geri ödemesi için kullanılması planlanmaktadır. Şüpheye mahal vermemekadına, anılan tutar Şirket’e sermaye olarak gelecek olup, bu orandaki tutarın tamamıFYYS kredisinin kredi geri ödemesinde,• UEFA mali kriterlerine uyum sağlamak amacıyla bu fonun %13’luk kısmı futbolcuücretleri, kulüplere bonservis ödemeleri, teknik kadro ücretleri ve diğer ticari borçlarailişkin ödemelerde,
• %7’si Şirket’in diğer borç ödemelerinde,
• %3’si Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarına ilişkin ödemelerinde kullanılacaktır.
Daha önce yaptığımız sermaye artışından gelen paranın gittiği yerler detaylı açıklanmıştı. Denizbank kredisi gibi benim dediğim bu sefer de Ziraat bankası ile benzer bir durum söz konusu.

Sportif AŞ'de sermaye artışında kulüp bu para ile katılıyor. AŞ'de oluyor para süreç bittikten sonra o kredi kapatılıyor.

Daha önce yaptığımız sermaye artışından gelen paranın gittiği yerler detaylı açıklanmıştı. Denizbank kredisi gibi benim dediğim bu sefer de Ziraat bankası ile benzer bir durum söz konusu.
Soruma cevap alamadım soru bu değil.

5 milyar kredi çekiliyor diyorsun, 5 milyar kredi kime veriliyor? Sonrasında nasıl geri ödüyorsun bunu? AŞ neye katılıyor 5 milyar lirayla? Sonra geri ödüyorsa neye katılıyor da ödüyor?

İkincisi neye dayanarak 8.1 milyar lira yapabiliyorsun?

Soruma cevap alamadım soru bu değil.

5 milyar kredi çekiliyor diyorsun, 5 milyar kredi kime veriliyor? Sonrasında nasıl geri ödüyorsun bunu? AŞ neye katılıyor 5 milyar lirayla? Sonra geri ödüyorsa neye katılıyor da ödüyor?

İkincisi neye dayanarak 8.1 milyar lira yapabiliyorsun?
8.1 milyar TL sermaye artışı yapıyoruz. Sportif AŞ 5 milyar TL'lik krediyi çekiyor. Daha sonra daha önceden açıklanan
GuJSZWBWQAAFcWt

Bu kap açıklamasına istinaden AŞ bu parayı Derneğe veriyor. Dernek bu para ile sermaye artışına katılıyor. %40 olan yatırımcılarda katılınca toplamda 8.1 milyar TL sportif AŞ'de toplanmış oluyor. Daha sonrada açıklanan şekilde ödemeler yapılıyor o alınan kredide kapatılıyor. Aynı daha önceki sermaye artışında Denizbank ile yaptığımız gibi.

8.1 milyar TL sermaye artışı yapıyoruz. Sportif AŞ 5 milyar TL'lik krediyi çekiyor. Daha sonra daha önceden açıklanan
GuJSZWBWQAAFcWt

Bu kap açıklamasına istinaden AŞ bu parayı Derneğe veriyor. Dernek bu para ile sermaye artışına katılıyor. %40 olan yatırımcılarda katılınca toplamda 8.1 milyar TL sportif AŞ'de toplanmış oluyor. Daha sonrada açıklanan şekilde ödemeler yapılıyor o alınan kredide kapatılıyor. Aynı daha önceki sermaye artışında Denizbank ile yaptığımız gibi.

Yaptığın şey sağ cep sol cep, ortada bir para yok, kredi çekilip döndürülüyor mu ya da döndürülmüyor mu bilmiyorsun, çünkü içerde dönen bir miktar var. Oradaki taahhütü dahi bilmiyorsun.

Kulüp halka açık ve halka kapalı payları ihraç ederek satar, halka kapalı kısım payları da kendine satar. Orada ne dönüyoru bilemezsin çünkü sağ cepten sol cebe geçer.

Verdiğin data özelinde iş kitabına uydurulmuş o kadar.

8.1 milyarı neden 8 değil de 10 değil diye sordum da neyse, tamamen kitaba uydurulan bir süreç, bir şirket yapsa asla kabul edilmez.

BB borcu olayında metni okumadım evet o kısım doğruymuş 1.4 oraya gidecek.

Sol cepten sağ cebe veriyorsun.
Aynen reis ben de onu söylemeye çalışıyorum.

Yaptığın şey sağ cep sol cep, ortada bir para yok, kredi çekilip döndürülüyor mu ya da döndürülmüyor mu bilmiyorsun, çünkü içerde dönen bir miktar var. Oradaki taahhütü dahi bilmiyorsun.

Kulüp halka açık ve halka kapalı payları ihraç ederek satar, halka kapalı kısım payları da kendine satar. Orada ne dönüyoru bilemezsin çünkü sağ cepten sol cebe geçer.

Verdiğin data özelinde iş kitabına uydurulmuş o kadar.

8.1 milyarı neden 8 değil de 10 değil diye sordum da neyse, tamamen kitaba uydurulan bir süreç, bir şirket yapsa asla kabul edilmez.

BB borcu olayında metni okumadım evet o kısım doğruymuş 1.4 oraya gidecek.
Bunlara benim itirazım yok ki. Evet tamamen kitabına uydurularak yapılmış bir şey, benim dediğim gelecek parada buralara gidecek diye söylemek. Bu sadece biz özelinde değil ama sermaye artışlarında bu dönem 4 büyüklere müsamaha gösterdikleri bir gerçek. Normal bir şirketin asla kabul edilmeyeceği başvurular spor kulüpleri olunca kabul ediliyor.

Devlet çok net pozitif ayrımcılık yapıyor yarışan takımlara.

NŞA'da asla kabul edilmezdi bunlar.

2013 yılında Aysal'ın 2. başvurusu neden reddedildiyse aynı şekilde red olurdu.

Bu kadar kısa sürede bu tarz bir artış.

Hayırlısı olsun.

En azından tuttuğumuz takımdan yüzümüz gülsün

[Haluk_Yurekli]
SON DAKİKA
SPK Galatasaray’ın Bedelli Sermaye artışını onayladı. Hayırlı olsun…

Geri
Üst Alt