Galatasaray 2011 - 2012 Forma Önerileri

Cevap: Galatasaray 2012 - 2013 Forma Önerileri

--------

Çünki ben tasarımı sergiliyorum...

Gösteriş tarafına karışmam daha doğrusu karışamam...

O formayı yapacak firmaya kalıyor...

Örneğin ben parlak kumaş veya dokulu kumaş seçerim ama firma başka yapar...

Örneğin herhangi bir şekil tasarımını burada gördüğünüzde " harika olmuş" diyebilirsiniz ama aynı tasarımı firma farklı bir dokusu olan bir kumaşta kullandığında aynı tasarıma " berbat " diyebilirsiniz...

Yani şekil olarak tasarlıyorum ha o şekli hangi kumaşta kullanır firma işte orası beni aşıyor...

ben tasarımlarımda her zaman şeklin tasarımını önplanda tutmaya çalışıyorum ama birçok arkadaşım benim tasarımıma Nike Tanıtım resmiymiş gözüyle bakınca farklı düşünceler çıkabiliyor..

Ama ben hertürlüsüne hakaret olmadıkça saygılıyım...

Sizlerede düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim.

ahmet abi senin forma tasarımların gayet güzel fakat forma kalıpları biraz gösterişi azaltıyor gibi..

2012-2013.png

Şubat Ayı'ndan beri yazıyoruz. Fakat son 1 aydır gelecek sezon formaları ile ilgili aldığımız duyumlara blogda pek değinmedik. Geçen sene yaşadığımız ters köşeden sonra ince eleyip sık dokuyoruz. Kendi kaynaklarımızın dışından bir duyum bu sefer, buraya da taşıyıp üzerinde konuşmak gerekir diye düşündüm.

Galatasaray'ın iç saha forması olan parçalısının nasıl olabileceğini Mart Ayı'ndan beri yazıyoruz. Kendi kaynaklarımıza göre parçalı forma 4 parçadan oluşan bir gövde tasarımına ve sarı bir yakaya sahip. Beyaz forma ise yine Mart Ayı'nda bizim için Nike'ın Hollanda üssünden sızan beyaz forma veya aynı tasarım, başka detaylı bir forma olacak. 3rd forma işleri ise karışık. Biz geçen aya kadar Nike'ın bize bir üçüncü forma yapma ihtimalini düşük görüyorduk. Çünkü elit kategorideki takımlara 2 formadan fazlasını yapmaz Nike. Ancak geçen ay yine ilk defa bizden 3 forma çıkacağını duymuştunuz. Siyah forma o dönemin kuvvetli ihtimaliydi, bize gelen birkaç bilgi siyah formanın 3. forma olacağı yönündeydi. Ancak Nike tabi ki 1 tane üretmez. Kulüp için birkaç tasarım sunar ve son gelen bilgiye göre Nike'ın kırmızı bir 3rd formayı tıpkı siyah gibi kulübe sunduğu ve bu formanın gelecek seneki 3rd formamız olabileceği yönünde.

hollanda.jpg

Tasarımın ise; Nike'ın geçtiğimiz senelerde pek çok takıma uyguladığı hatta Milli Takım'ın da yararlandığı aynı rengin 2 farklı tonu ile oluşturulmuş parçalı görünümde olacağı yönünde. Peki Nike geçmiş senelerde kullandığı tasarım detayını bu sene elit bir takıma tekrar uygular mı ? Bunun için de Hollanda'nın Euro 2012'de giyeceği iç saha formasına bakmak lazım. Nike bu elit takıma yine geçmiş senelerde uyguladığı tasarımsal detayı uygulamış ve açıklı-koyulu aynı renk ile oluşturulmuş çapraz 4 parçalı tasarımı yapmış. Bu açıklı-koyulu detayı pek çok takımda göreceğiz bu sene anlaşılan. Tıpkı 2 sene önceki şimşek detaylı formalar ve geçen seneki Barcelona, Shaktar gibi takımlarda gördüğümüz incelip kalınlaşan çubuklu detaylar gibi, Nike'ın bu seneki olayı bu olacak sanki. Benzer detaylar farklı takımlarda kullanılsa da aynı tasarımı 2 elit takımda kullanmayacağı için Nike bize de Hollanda benzeri detaylı, ancak farklı parçalı görünümde bir forma yapabilir.

Son olarak; Parçalı ve beyaz bilgilerinde ısrarcıyız. Tabi ki çizilen örnek formalar ile aynı kalıplardan olmak zorunda değil gerçek formalarımız, bunu bilmek çok zor. Ancak tasarımsal detaylarda iç ve dış saha formamız hakkında verdiğimiz bilgilerde ısrarcıyız. 3rd formanın kırmızı mı, yoksa siyah mı olacağı konusunda bir güvence vermek zor şimdilik. Formaların Temmuz Ayı'nda tanıtılacağını hatırlatıp, daha çok duyum alırız diyorum ve yazıyı bitiriyorum. Blogun sol tarafındaki 2012-2013 bannerından tarih tarih gelecek sezon forma duyumları hakkında yazdığımız her yazıya ulaşabilirsiniz.

*Photoshop Edit forumdan sevgili "Burak O".'a aittir. Yazıyı okumayıp sadece fotoğrafı alanlar sonunda hüsrana uğrayabilir haberleri olsun. Sadece duyumlara göre tahmini olarak editlenmiştir. Birkaç ay önce blogdan sadece örnek olsun diye yayınladığımız, Ganso ve Neymarlı editlenen fotomuz gibi olmasın sonra.

galatasarayformalari.blogspot

bana ortadaki hiç hoş gelmedi ama yaka kısmı siyah renk olacağına sarı olsaydı belki daha güzel olurdu diye düşünüyorum. ayrıca eğer gelecek sezonki formalarımız bunlar ise yine parçalıya talim edecez görünen o

Iki tonda kirmizi olan parcali müthis olmus. Son yillarin en güzel GS formasi olur bence.

kırmızı formada bu seneki sarı formadaki kırmızı çizgi gibi bir sarı çizgi olursa güzel olur :)

edit:Parçalı ve beyaz müthiş.

Parçalıya talim edicez diyen Galatasaray taraftarı var. Şaka gibi :)

tabi bunlara yakın birşeyler çıkarabilirlerse yok satar.fiyatıda 100 kağıttan aşşağısı olmaz

Parcalida Türk bayragi nereye gelecek cok merak ediyorum. Ortaya diyecegim ama orda yaka var. Nike logosunun üstüne mi koycaklar acaba.

Geri
Üst Alt