Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Florya projesi, Galatasaray'ın geleceğidir"

Başkanım biraz aramızda güven problemi var seninle. Yani yanlış anlama senden kaynaklı değil benim pimpirikliliğim.

Ama Erden başkanımsız girişmesen bazı işlere iyi olur gibi.
yalancı coban hikayesi

dursun iyiyken yaptıgı herşey bi anda kötü imajı yüzünden unutuluyor

aslında ilk döneminde de cok başarısız degildi sonucta sampiyon olduk 2 kez

metine de boşuna yüklenıyor millet baştan beri kinliler adama okan burugu bizzat kendi istedi getirdi adam

Süheyl dursunun gözlerinin içine baka baka peşkeş çekiyosuna getirdi işi

Eğer böyle bir durum yoksa kürsüde bak birader m2 fiyatları bu,toplam alanımız bu,biz yaparsak şu kadar kar elde ediyoruz başkası yaparsa şu kadar diye 3 dk da falan anlatır herkesi sustururdu

Ama sen buna karşılık "aldığımız yetkiye göre yapıcaz,evet arkadaşlar biliyosunuz store da da iyi ciro yaptık" diyip geçersen bizi dursun istifa saflarına kendi ellerinle itersin
Dursunun pek bişey anladıgını sanmıyom bu hususta

erden başkanın cıkıp süheyl e söylemesi lazım rakamları inşaatcı olan o ve hala gsde görev yapıyor

yalancı coban hikayesi

dursun iyiyken yaptıgı herşey bi anda kötü imajı yüzünden unutuluyor

aslında ilk döneminde de cok başarısız degildi sonucta sampiyon olduk 2 kez

metine de boşuna yüklenıyor millet baştan beri kinliler adama okan burugu bizzat kendi istedi getirdi adam
aslında bu iki senedir erdenden bağımsız başarılı buluyorum hatalarından ders çıkarmış görünüyor

fakat gerçekten tüm etken erden başkan mı diye düşünmeden edemiyorum

1 mılyara aldıgın araziden 10 katı kazanıcak dursun ama peşkes mı cekecek birilerine

madem böyle bi rant var adamlar neden bize 1 mılyara satsın anlamadım

aslında bu iki senedir erdenden bağımsız başarılı buluyorum hatalarından ders çıkarmış görünüyor

fakat gerçekten tüm etken erden başkan mı diye düşünmeden edemiyorum
erdenin futbol takımı üzerinde etkisi daha cok bence

Erdeni biraz tanıyorsak dursun söylenildigi gibi kötü bi adam olsa adama babam fln demez heralde

2016'da Murat Kurum'la protokol imzalamıştı Dursun Özbek

Net rakamı hatırlamıyorum ama aklımda 90m dolar gibi bir para kalmış

Sonra Cengiz döneminde bu ihale iptal oldu da 20 dönümümüzü geri aldık, hatta 40 dönümü almamızın yolu da açıldı
Evet 90 milyon dolar değildi ama kar karşılığı bir anlaşmaydı ama o dönem Florya'nın 20 dönümü bizimdi ve imara açıkta değildi. Daha sonra Cengiz dönemi GS Florya'dan çıkamadığı için iptal oldu Cengiz Riva'yı ayrı olarak Özbek'in yaptığı şartların iyi olduğunu söyleyerek tekrar imzaladı. Florya arazisi de bize geri geldi ama bu sefer imarlı haliyle geldi ve şu anki bahsedilen projenin yolu açıldı. O dönem eleştirilen kısım Riva- Florya'da Florya tarafıydı bu konuda eleştiri vardı Özbek'e.

Kat karşılığı şeklinde pay edilir bize maliyeti 0 olur fakat kar oranı %35-40 arası bırakılır geri kalan %60-65 kesmini yüklenici firma kazanır.
Riva'da hasılatın yüzde 15'ini alacak şekilde anlaşmışız, burada da çok farklı olmaz
evet ama sosyal medyada 1 mılyarlık araziden 400 500 alınacak gibi söylemlerle milleti kandırmaya calısıyorlar sühelyde o bicim acıklama yapıyor
Sosyal medyanın bir önemi yok Burak Elmas onların gözbebeği idi. Bu işten kazanılacak para en kötü 800-900m dedi Süheyl Batum ve bunu da rakamlarla açıkladı. Böyle değilse neden böyle olmadığını anlatmak da Özbek'in sorumluluğu

Dursun Özbek'in ensesinde bu kadar sıkı muhalefet yapılması Cimbomluları rahatsız etmemeli. Ortada ciddi bir rant var ve bu tek sıkımlık bir kurşun. Bundan da olursak önümüzdeki 50 sene çok karanlık geçer

Dursun Özbek' i sevmeyebilirsiniz, güvenmeyebilirsiniz, hatta nefret edebilirsiniz. Ancak net bir temele dayanmayan birtakım iddiaların üzerine neredeyse mutlak gerçeklikmiş gibi atlamak ve herkesten de bunu beklemek hiç rasyonel bir yaklaşım değil. Çoğunun dayanak olarak gördüğü tek husus, Erden Bey' in kendisi ile bu konularda ters düştüğü için çekiliyor olma 'ihtimali'...

Dursun Özbek' i körü körüne savunmadığım, önceki mesajlarımla sabittir; kimse için, Erden Timur için bile yapmam bunu...

Bekleyip görelim. Lig şamatasında durum netleştikten sonra -varsa- konuyla alakalı yapılan yanlışları Erden Bey açıklayacaktır. Erden Bey çekilir ve susarsa bu düşüncelerin evham olduğu anlaşılmış olur zaten.

Dursun Özbek hakikaten büyük yanlışlar yapmış olmasına rağmen Erden Timur susarsa da kendisinin daha önceki beyanlarında belirttiği üzere, doğrudan doğruya suç ortaklığı yapmıştır sonucu çıkar...

bızım kulup bu inşaatın maliyetini asla karşılayamaz

Dursun Özbek' i sevmeyebilirsiniz, güvenmeyebilirsiniz, hatta nefret edebilirsiniz. Ancak net bir temele dayanmayan birtakım iddiaların üzerine neredeyse mutlak gerçeklikmiş gibi atlamak ve herkesten de bunu beklemek hiç rasyonel bir yaklaşım değil. Çoğunun dayanak olarak gördüğü tek husus, Erden Bey' in kendisi ile bu konularda ters düştüğü için çekiliyor olma 'ihtimali'...

Dursun Özbek' i körü körüne savunmadığım, önceki mesajlarımla sabittir; kimse için, Erden Timur için bile yapmam bunu...

Bekleyip görelim. Lig şamatasında durum netleştikten sonra -varsa- konuyla alakalı yapılan yanlışları Erden Bey açıklayacaktır. Erden Bey çekilir ve susarsa bu düşüncelerin evham olduğu anlaşılmış olur zaten.

Dursun Özbek hakikaten büyük yanlışlar yapmış olmasına rağmen Erden Timur susarsa da kendisinin daha önceki beyanlarında belirttiği üzere, doğrudan doğruya suç ortaklığı yapmıştır sonucu çıkar...
Dursunla erdenin arasında bu konu üzerinden bi tartısma olup o yüzden erden cekiliyor demek sacmalık

Erdenin cekilirse ailesi saglık durumu bu futbol iklimi icin cekilecektir

adama denilmeyen kalmadı ve arkasında kimse durmadı taraftar haric

Ben halen projeyi kendimiz yapmamız gerektiğini savunuyorum çok daha uzun vadede çok daha büyük gelirlere sahip olabiliriz belki kulübün geleceğini tamamen kurtarıp bundan sonraki dönemlerde ciddi gelir kaynağı oluşturabilir.

Başarısız bir dönem olsa tamam zor durumdayız verelim gitsin borçları kapatalım denebilirdi ama büyüyerek büyüyebilirsin şu an tam vakti değilse hiçbir zaman tam vakti olamaz.

Şampiyonlar ligi gelirleri bile 60 m eurolara dayandı stad, loca, sponsorluk, oyuncu satışı, mağazacılık, dijital birçok konu var takım maliyetlerini doğru düzgün hesapladıktan sonra rahatlıkla üstesinden gelebiliriz.

Ama işin kolayı var ben "kahraman" olacağım benden sonrası umrumda değil beni konuşsunlar zihniyeti şu an bu projeyi bir firmaya vermektir.

Ben halen projeyi kendimiz yapmamız gerektiğini savunuyorum çok daha uzun vadede çok daha büyük gelirlere sahip olabiliriz belki kulübün geleceğini tamamen kurtarıp bundan sonraki dönemlerde ciddi gelir kaynağı oluşturabilir.

Başarısız bir dönem olsa tamam zor durumdayız verelim gitsin borçları kapatalım denebilirdi ama büyüyerek büyüyebilirsin şu an tam vakti değilse hiçbir zaman tam vakti olamaz.

Şampiyonlar ligi gelirleri bile 60 m eurolara dayandı stad, loca, sponsorluk, oyuncu satışı, mağazacılık, dijital birçok konu var takım maliyetlerini doğru düzgün hesapladıktan sonra rahatlıkla üstesinden gelebiliriz.
umudum nasıl yapıcaz

300 mılyon dolar gitse inşaat'a

1 tane başarısız dönem geçirsek

oyuncu maaşları enflasyon böyle devam ederse gelirler düşse

inşaat maliyeti her gecen gün artıyor

kemerburgazda 2 antrenman sahasını zar zor yaptık

Mütehatin kaçıp bitiremedıgı inşaat gibi yarım kalır hem paramız gider hem batarız

Tüm gelir gsye kalsın ama inşaatı başkaları mı yapsın isteniyor onu anlamadım

Erdenin konuşmasında tüm gelir bize kalacak ama başka şirket yapacak diyor

Var mı hayrına maliyetsiz inşaat yapacak bi şirket

Arsanı müteahhite verdiğinde sana x daire ona xxx daire düşüyo ama sen kendin yaptırınca sadece maliyeti karşılayıp kimseye pay/ev vermiyosun ya onun gibi işte

Ayrıca erden armani fendi bentley gibi markalarla floryada işbirliği için görüşüp anlaşmaya yakın olduğunu söylemişti belki projeye başlamak için gereken sermayenin bir bölümü buralardandır

Erden Timur videosunda işin başında Galatasaray olarak biz olacağız. Projenin inşaat ihalesini çıkacağız. İhaleyi alan firmaya aylık hakedişler ödeyerek işi yaptıracağız demek istiyor. Yapım işini alan firma sadece işi yapacak. Satıştan bir gelir ya da farklı bir para alma durumu yok. Yaptığı inşaat işi kadar aylık hakediş ödemesi alarak işi bitirecek.

Dursun Başkan ise bence işi kat karşılığı ya da hasılat paylaşımlı olarak bir firmaya vermek istiyor. Yukarıda yazılan bizim alacağımız rakamlar (%15-20-35) çok da doğru değil. En kötü %50-50 gibi bir oran olur. Hatta bence arsa çok değerli olduğu için bizim oranımız bir tık yukarıda olur. Burada anlaşılan firma işin yapım maliyetinin tamamını yüklenir. Bizim alacağımız karşılığında bir miktar peşin ödeme de yapar. Sonrasında satışları kim yapar artık o asıl sözleşme de belirlenir. Ama büyük ihtimal ile karşı taraf yapacaktır. Daire satıldıkça o ay içinde %50 ya da sözleşmede ki son oran ne ise bunun karşılığı ödeme bize geçer. Satışların hepsinin 15-20 yıl gibi sürmesi olmaz. En kötü yapım dahil 5-6 sene içinde tüm satışlar biter. Bakmayın bu projenin taliplisi de çok olur. Hatta bu projeye giren firmanın zaten bir çok daireyi satın alacak müşterisi yurtdışından hazırdır.

Diğer konu da yazdım. Erden Timur bu fikir anlaşmazlığı yüzünden ayrılmak istiyor. Bu yüzden de ben Dursun başkana güvenemiyorum. Bu konularda sabıkası belli başkanın.

Geri
Üst Alt