Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Florya projesi, Galatasaray'ın geleceğidir"

Tamam bence de önce sezonun bitmesini ve Erden Timur'un ne söyleyeceğini beklemek lazım ama ortada Dursun Özbek'e güvenmemek için birden fazla sebep olduğu da bir gerçek
Benim vurguladığım nokta Dursun Özbek' e güvenip güvenmemek değil; samimi söylüyorum, muhtelif sebeplerle ben de pek güvenmiyorum kendisine. Ama bu güvensizlik, ortaya atılan ilk iddiaya elinde tuzla hıyara koşar gibi koşmayı haklı kılmıyor...

Benim vurguladığım nokta Dursun Özbek' e güvenip güvenmemek değil; samimi söylüyorum, muhtelif sebeplerle ben de pek güvenmiyorum kendisine. Ama bu güvensizlik, ortaya atılan ilk iddiaya elinde tuzla hıyara koşar gibi koşmayı haklı kılmıyor...
Ne denirse densin işe noktayı Erden Timur koyacak. Zaten devam ediyorsa sorun yok etmiyorsa neden etmediğini söyleyecek. Florya'da denildiği gibi bir şey varsa ve Erden Timur burada hepimizin düşündüğü gibi biriyse zaten bunu çıkar açıklar seçilirken bu yönetim yanlış yaparsa onlarında karşısına dikilirim dedi bu adam. Karşısına dikilirim dedi yani giderim demedi olsaydı böyle durum ya bunu açıklardı yada kendisi aday olur veya karşı tarafa geçerdi.

Dursun Özbek e yönetime talip olan rantçı monşerlerden çok daha fazla güveniyorum. 2 sene önce neredeydiniz? Kulübün önü açılınca mı aklınıza gelenek ve demokrasi geldi? Hepiniz nemalanma, pastadan pay alma peşindesiniz.

Florya- Kemerburgaz kasa kolaylığı için söz vermediler. Adayı cebimizden yapacağız dediler. BB dolayısıyla bu para sokmayı tam bilmemekle birlikte BB borcu kapanmadan geri alma işi olmuyor diye biliyorum. 700 milyon TL civarı faiz ödendi bu 2 yıllık loca satışı peşin mi, taksit mi zira bilançoda yok. Kemerburgaz zamanında bitmemesinin en büyük nedenlerinden biri ülkede yaşanılan en büyük doğal afet maalesef. Mecidiyeköy'den kası Leo ise Nisan ayında teslimatlar başladı diye okumuştum bir yerde ayrıca orasını ince işçiliğini Nef yapıyordu.
Renktaş aratıp buldurtma; Erden Timur lansmanda olsun pek çok yerde olsun bu projeler nasıl başlayacak diye sorulduğunda biz para koyacağız diye çokça kez söyledi. BB anlaşmasında para konulamayacağını söyleyen Hamamcıoğlu tarafıydı, Özbek tarafı değil. Zaten para koyma konusunda vaatleri BB’den kendi dönemleri bitmeden çıkma üstüne olduğu için paralarını 2024’te almış olmalarıydı.

Locaları enflasyonist ortamda taksitle sattıysa onu ayrı eleştirelim. Öyle şey olmaz.

Mecidiyeköy satışı sırasında lansmanda 6 ay içinde teslim diye pazarlanıyordu diye hatırlıyzorum da belki tapu tesliminden falan bahsediliyordu ya da bir kısmıdır 🤷‍♂️

Kemerburgaz-Deprem olayı doğru. Projenin 3-4 ay sarkması makul ama bu senaryoda da ikinci yarıya yetişmesi gerekiyordu. Hadi sezon ortası açmak mantıklı olmadığı için yavaşladın. Haziran’a bitirmen gerek ki Temmuz’da top başı orada olsun. Tüm binanı faaliyete girmesini Rodop’lar Ekim dedi ki doğrudur muhtemelen. Özbek’in sene başını Kemerburgaz’da açacağız açıklaması da 1 haftalık sezon açılışında sahaları aktif etmektir tahminimce. Yaşayıp göreceğiz bunu.

Boey'den gelen para böylece buharlaşmış oldu
Boey'in parasının uçabilmesi için hiç borcunun olmaması gerekiyor kulubün gerçekte öyle mi, bir ton maaş ödemesi var bonservis vermişsin sene başı 20'yi geçkin oyunculara onların ödemesi var bankalar birliği borcu var zaten kaynağın yarısını alıyor. Nasıl buharlaşacak?

Kulüp yapsın 2 Milyarlık ön satış yapıp Bankalar birliğine borcumuzu kapatsın.

Boey'in parasının uçabilmesi için hiç borcunun olmaması gerekiyor kulubün gerçekte öyle mi, bir ton maaş ödemesi var bonservis vermişsin sene başı 20'yi geçkin oyunculara onların ödemesi var bankalar birliği borcu var zaten kaynağın yarısını alıyor. Nasıl buharlaşacak?
1 ay önce çıkıyorduk bb'den şampiyon olduk , iş floryaya kaldı şimdi,
başkanım sizmisiniz yoksa?

Sayın başkanım; lütfen iddialara gereken cevabı en tatmin edici şekilde verip bir an önce içimizi ferahlatınız...

Daha da önemlisi, mümkünse -ve tabii öyle bir şey varsa- Erden Timur Beyefendi ile aranızdaki problemi çözmek konusunda ilk adımı atmak suretiyle, kendisinin kulübe katkı vermeye devam etmesini sağlamanızı bilhassa istirham eder, saygılarımı sunarım efendim...

Dursun Özbek e yönetime talip olan rantçı monşerlerden çok daha fazla güveniyorum. 2 sene önce neredeydiniz? Kulübün önü açılınca mı aklınıza gelenek ve demokrasi geldi? Hepiniz nemalanma, pastadan pay alma peşindesiniz.
Kesinlikle öyle... Hatta bir adım öteye gideyim... Bankalar birliğine girmemize sebep olan adam ile bu bktan kurtulmaya çalışan adamın mücadelesidir bu mücadele... Hani 2 3 ay önce bitecekti muhabbetine de birşey demiyorum. Dünden bugüne herşey tahmin edilen tarihte olsaydı keşke... Ama ülke şartlarında hiçbirşey takvim doğrultusunda ilerlemiyor ne yazık ki...

Benzer fiyatlara farklı sitelerde bende buldum o yüzden Süheyl Batum'un o dediği fiyat bana gerçekçi değil demiştim. Ortalama 7000-8000 dolar m2'si arasında değişiklik gösteriyor ki burası aşırı lüks ve doğal olarak maliyeti de muhtemelen normale göre daha pahalı.

Riva projesi Galatasaray’in gelecegiydi. Dursun Ozbek hic etti. Kendisine kesinlikle guvenmiyorum. Erden Timur olmasa bir onceki secimide kazanamazdi.

Geri
Üst Alt