Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Florya projesi, Galatasaray'ın geleceğidir"

20171010_dursun-ozbek-aciklamasi-lisede-lakabim-tostos-olmustu_m.jpg

Tüm gelir gsye kalsın ama inşaatı başkaları mı yapsın isteniyor onu anlamadım

Erdenin konuşmasında tüm gelir bize kalacak ama başka şirket yapacak diyor

Var mı hayrına maliyetsiz inşaat yapacak bi şirket

Tüm gelir gsye kalsın ama inşaatı başkaları mı yapsın isteniyor onu anlamadım

Erdenin konuşmasında tüm gelir bize kalacak ama başka şirket yapacak diyor

Var mı hayrına maliyetsiz inşaat yapacak bi şirket
İnşaatı başka şirket yapacak demiyor, sadece markasını koyacak ve işletmeyi yapacak diyor

benim anlamadıgım ihale usulu bi şirkete yaptıracaksak

ihaleye giren adamlara bu parayı nasıl verecegiz ev satmadan

Süheyl bey bana büyük kolpa geliyor. Aysal, Drogba vs tamamen şov gibi. Niyetini de pek iyi bulmuyorum. Öte yandan Erden olmadan Dursun'a da güvenmek yazı tura atmaktan farksız.

Bu yıl şampiyon olursak makası iyice açarız, önümüz açık derken yine şöyle belirsizlik ve kaos yaşamak hakkaten can sıkıyor. 2 yıl kırılmadık rekor bırakmayan yönetimin eksiksiz, hatta güçlenerek devam etmesi gerekirdi.

İhale sistemiyle inşaat nasıl yaptırıcaz onu anlamadım

bu inşaatın maliyeti icin şirket sana 200 mılyon dolar cıkarsa bu parayı nerden bulucaz adamlara yaptırıcaz sonra o evlerı 1 mılyardan satacaz

benim anlamadıgım ihale usulu bi şirkete yaptıracaksak

ihaleye giren adamlara bu parayı nasıl verecegiz ev satmadan
Zaten hasılat paylaşımı/kat karşılığı tarzı bir ihale olursa biz para vermiyoruz ki kimseye

Adamlar yapıp satıyor oradan bir para alıyoz biz de yüzde olarak. Tamamı satılırsa da X bir miktar para alıyoruz. Bu rezil bir model çünkü hem bize yüzde 15-20 falan kalıyor hem de satışların tamamlanması 15-20 seneyi bulabiliyor parayı bam diye de almıyorsun yani. Önden bir ödeme veriyolar tabii ama o da genelde alacağın para baya düşerek gerçekleşiyor

Erden Timur'un o videoda anlattığından anladığım zaten ihaleye girecek firmalar sadece projeye markasını koyacak ve satışı işleteceği için inşaat kadar büyük giderleri olmuyor, dolayısıyla da onlara önden büyük bir para ödenmesi gerekmiyordur, onlar muhtemelen satıştan ufak bir pay alıyorlardır

Zaten ortada bize nakit doğrudan 400-500m ödenen ve gerisine karıştırılmayan bir teklif olsa kulüp bunun üstüne atlardı, kimse de bir şey demezdi, ama anladığım kadarıyla inşaat piyasasında o modelde iş yapan biri yok

Kat karşılığı şeklinde pay edilir bize maliyeti 0 olur fakat kar oranı %35-40 arası bırakılır geri kalan %60-65 kesmini yüklenici firma kazanır.

Başkanım biraz aramızda güven problemi var seninle. Yani yanlış anlama senden kaynaklı değil benim pimpirikliliğim.

Ama Erden başkanımsız girişmesen bazı işlere iyi olur gibi.

Kat karşılığı şeklinde pay edilir bize mahliyeti 0 olur fakat kar oranı %35-40 arası bırakılır geri kalan %60-65 kesmini yüklenici firma kazanır.
biz arsayı verdık adam 40 daire yapıyor 16sını bıze verıyor

Zaten hasılat paylaşımı/kat karşılığı tarzı bir ihale olursa biz para vermiyoruz ki kimseye

Adamlar yapıp satıyor oradan bir para alıyoz biz de yüzde olarak. Tamamı satılırsa da X bir miktar para alıyoruz. Bu rezil bir model çünkü hem bize yüzde 15-20 falan kalıyor hem de satışların tamamlanması 15-20 seneyi bulabiliyor parayı bam diye de almıyorsun yani. Önden bir ödeme veriyolar tabii ama o da genelde alacağın para baya düşerek gerçekleşiyor

Erden Timur'un o videoda anlattığından anladığım zaten ihaleye girecek firmalar sadece projeye markasını koyacak ve satışı işleteceği için inşaat kadar büyük giderleri olmuyor, dolayısıyla da onlara önden büyük bir para ödenmesi gerekmiyordur, onlar muhtemelen satıştan ufak bir pay alıyorlardır

Zaten ortada bize nakit doğrudan 400-500m ödenen ve gerisine karıştırılmayan bir teklif olsa kulüp bunun üstüne atlardı, kimse de bir şey demezdi, ama anladığım kadarıyla inşaat piyasasında o modelde iş yapan biri yok
evet ama sosyal medyada 1 mılyarlık araziden 400 500 alınacak gibi söylemlerle milleti kandırmaya calısıyorlar sühelyde o bicim acıklama yapıyor

Hatırlayamadım tam olarak
2016'da Murat Kurum'la protokol imzalamıştı Dursun Özbek

Net rakamı hatırlamıyorum ama aklımda 90m dolar gibi bir para kalmış

Sonra Cengiz döneminde bu ihale iptal oldu da 20 dönümümüzü geri aldık, hatta 40 dönümü almamızın yolu da açıldı

adam inşaat alanını daire metrekaresi ile bir tutup hesaplıyor

bu adamı ciddi ciddi dinlediniz mi
Süheyl dursunun gözlerinin içine baka baka peşkeş çekiyosuna getirdi işi

Eğer böyle bir durum yoksa kürsüde bak birader m2 fiyatları bu,toplam alanımız bu,biz yaparsak şu kadar kar elde ediyoruz başkası yaparsa şu kadar diye 3 dk da falan anlatır herkesi sustururdu

Ama sen buna karşılık "aldığımız yetkiye göre yapıcaz,evet arkadaşlar biliyosunuz store da da iyi ciro yaptık" diyip geçersen bizi dursun istifa saflarına kendi ellerinle itersin

Geri
Üst Alt