Ali Bektaş
Büyük Kaptan
- 22 Kasım 2021
- 24.614
- 18.435
- 1.113
Tostos kım?

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Tostos kım?
Güzel bir sualFlorya yı ilk peşkeş çeken kimdi?
İnşaatı başka şirket yapacak demiyor, sadece markasını koyacak ve işletmeyi yapacak diyorTüm gelir gsye kalsın ama inşaatı başkaları mı yapsın isteniyor onu anlamadım
Erdenin konuşmasında tüm gelir bize kalacak ama başka şirket yapacak diyor
Var mı hayrına maliyetsiz inşaat yapacak bi şirket
inşaatı ihale sistemiyle birileri yapacak diyor?İnşaatı başka şirket yapacak demiyor, sadece markasını koyacak ve işletmeyi yapacak diyor
Hatırlayamadım tam olarakGüzel bir sual
Zaten hasılat paylaşımı/kat karşılığı tarzı bir ihale olursa biz para vermiyoruz ki kimseyebenim anlamadıgım ihale usulu bi şirkete yaptıracaksak
ihaleye giren adamlara bu parayı nasıl verecegiz ev satmadan
biz arsayı verdık adam 40 daire yapıyor 16sını bıze verıyorKat karşılığı şeklinde pay edilir bize mahliyeti 0 olur fakat kar oranı %35-40 arası bırakılır geri kalan %60-65 kesmini yüklenici firma kazanır.
evet ama sosyal medyada 1 mılyarlık araziden 400 500 alınacak gibi söylemlerle milleti kandırmaya calısıyorlar sühelyde o bicim acıklama yapıyorZaten hasılat paylaşımı/kat karşılığı tarzı bir ihale olursa biz para vermiyoruz ki kimseye
Adamlar yapıp satıyor oradan bir para alıyoz biz de yüzde olarak. Tamamı satılırsa da X bir miktar para alıyoruz. Bu rezil bir model çünkü hem bize yüzde 15-20 falan kalıyor hem de satışların tamamlanması 15-20 seneyi bulabiliyor parayı bam diye de almıyorsun yani. Önden bir ödeme veriyolar tabii ama o da genelde alacağın para baya düşerek gerçekleşiyor
Erden Timur'un o videoda anlattığından anladığım zaten ihaleye girecek firmalar sadece projeye markasını koyacak ve satışı işleteceği için inşaat kadar büyük giderleri olmuyor, dolayısıyla da onlara önden büyük bir para ödenmesi gerekmiyordur, onlar muhtemelen satıştan ufak bir pay alıyorlardır
Zaten ortada bize nakit doğrudan 400-500m ödenen ve gerisine karıştırılmayan bir teklif olsa kulüp bunun üstüne atlardı, kimse de bir şey demezdi, ama anladığım kadarıyla inşaat piyasasında o modelde iş yapan biri yok
2016'da Murat Kurum'la protokol imzalamıştı Dursun ÖzbekHatırlayamadım tam olarak
Süheyl dursunun gözlerinin içine baka baka peşkeş çekiyosuna getirdi işiadam inşaat alanını daire metrekaresi ile bir tutup hesaplıyor
bu adamı ciddi ciddi dinlediniz mi