Galatasaray Başkanı Sizce Kim Olmalı?

Galatasaray Başkanı Sizce Kim Olmalı?

• Kullanılan toplam oy
    99
Alp yalmanın açıklamalarını dinleyip başkan olmasını isteyen bence bir kere daha düşünsün.

Ben de Duygun Yarsuvat'ı seçtim. Sebebine gelince onun yönetimini önceki yönetimin bir devamı olarak görüyorum. Kısa vadede en mantıklı çözüm mevcut yönetimin devamı olmaya aday bir yönetimi seçmektir. Bu en azından kulüp adına daha önceden başlatılan işlerin sürekliliğini sağlar.

Öte yandan Duygun Yarsuvat'ın Prandelli'yi göndermemesini de mantıklı bir tercih olarak buluyorum. Prandelli eğer genel teknik direktörlük kabiliyetleri açısından (şuanki performansından bahsetmiyorum) yeterli ve üslup olarak (futbol anlayışı, oynatmak istediği futbol, vizyon: gelecekte futbol takımını nerede görmek istiyor vs ölçütler) istediğimiz tarzda bir teknik direktörse ki bence öyle, özellikle böyle hatalara açık bir sezonda üstelik sezonun bu vaktinde asla ama asla gönderilmemelidir. Bahsettiğim bu ölçütlere göre Prandelli aslında Galatasaray'a uygun bir teknik direktör kanısındayım. Bu sebeple yeni yönetim Prandelli ile beraber uzun soluklu proje çalışmasına girebilirse, girerse (anlaşırsalar) Prandelli isterse bu sene ligi 10. bitirsin belli bir dönem 2-3 yıl takımın başında kalmalıdır. Aksi olursa gönderilip yeni bir teknik direktör arayaşına girerseler yine dediğim gibi bu ölçütlere göre bir teknik direktör seçilmeli ve bu sene hatta gelecek sene istediği kadar başarısız olsun bu seneyi yarım sayalım 2.5 sene takımın başında kalmalıdır.

Ben artık anlık teknik direktör eleştirilerinden, daha sezon başında "olmadı bu değiştirelim" söylentilerinden çok sıkıldım. Prandelli -bu ismi örnek olarak veriyorum- Galatasaray'ın başında yapması gerekenlerin 180 derece tersi yönde ilerlese bile bu bir takımı geliştirme aşamasında yine de bir ilerlemedir. Bir müddet süre (kimisi için 3 ay sürer kimisi için 1-2 yıl) kendi doğrusunu ve futbol felsefesini takıma yansıtacaktır. Amaç Prandelli ya da X kişi yeter ki önceki paragrafta saydığım ölçütleri sağlayan ve beklentileri karşılayacak potansiyelde birisi olsun -ki bence Pradelli bu kapasitede birisi- isterse 2, 3 yıl başarısız olsun.

Ben sahada bir plan çerçevesinde oluşturulmuş bir kadro ve futbol felsefesi görmek istiyorum. Bir yıl iki yıl hatta üç yıl başarısız olsun ama devamında kupalara belli bir süre ambargo koyan başarılar elde eden Avrupa'da kendinden söz ettiren bir takım görmek istiyorum. Bunun için belli ölçütlere göre seçilmiş bir kişi 2-3 yıl sabır ve ciddi bir plan ve yapılanma gerekiyor. Aynı mantıkla Trabzonspor da şu an mevcut teknik direktörlerini gönderme söylentilerini çıkarmakla çok büyük hata yapıyor. Bu kafayla Türk Futbol sittin sene ilerlemez asla ve asla bir yere gelemez. 1996-2000 jenarasyonu ile Terim, Hagi gibi özel birilerinin bir araya gelip, beklentilerin ötesinde performans göstermeleriyle birşeyler olur ki o da 50-100 yılda bir olur.

kardeslerim_5919095-64_225x127.jpg

Geri
Üst Alt