Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Takip Başlığı(Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fikstüre bakılınca çok ekstra bir galibiyet aldık. Devamı gelir inş

Geçen seneki kilit parçaları tutamadıktan sonra ki onları ikame etmekte kolay değil bizim gibi bütçelerde. Canaan zaten tam bir şanstı savaş sayesinde ucuza çöktük. Melo, Blackshear bunlar eurolig seviyesinden aşağı inmezler artık. Yine atletik oyuncular aldık aslında ama aldığımız adamlarda dış şutu kötüydü. Bizim hala asıl aradığımız adam Blackshear onun muadilini bulmakta çok zor.
Onuaku, Hapoel'e gitti rahat alabilirdik Tj Shorts Alman liginde oynuyor rahat alınabilirdi. Bir tek 4 numara zor Efes bile bulamadı onun dışında daha iyi kadro kurulabilirdi hep aynı menajerlik şirketinden kendi bildikleri oyunculara gittiler.

FB den neden bu kadar geri kaldığımızı iyi bilen biri var mı ? Neyi iyi yaptılar da biz yapamadık. Ben bilmiyorum.

Onuaku, Hapoel'e gitti rahat alabilirdik Tj Shorts Alman liginde oynuyor rahat alınabilirdi. Bir tek 4 numara zor Efes bile bulamadı onun dışında daha iyi kadro kurulabilirdi hep aynı menajerlik şirketinden kendi bildikleri oyunculara gittiler.
Bu oyuncuları bilmiyorum ama bizde olacakları kesin mi? Mesela Angola'da geldiği takımda çok iyi istatistikleri vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta milli takımda da gayet iyiydi ama bizde olmadı.

Bu oyuncuları bilmiyorum ama bizde olacakları kesin mi? Mesela Angola'da geldiği takımda çok iyi istatistikleri vardı yanlış hatırlamıyorsam hatta milli takımda da gayet iyiydi ama bizde olmadı.
Değil belki bunlarda tutmazdı ama doğru profillerdi en azından. Sıradan basketbol izleyici olarak 1 senedir sakat Morgan'ın tutmayacağını hesap edebiliyorsam işin başındaki profesyonellerinde bunu çözmesi lazımdı.

Değil belki bunlarda tutmazdı ama doğru profillerdi en azından. Sıradan basketbol izleyici olarak 1 senedir sakat Morgan'ın tutmayacağını hesap edebiliyorsam işin başındaki profesyonellerinde bunu çözmesi lazımdı.
Orada antrenmanları falan izlemişler ama katılıyorum bile bile lades oldu o.

Biz neden veremiyoruz dostum, onu soruyorum zaten.
Çünkü orayı ilk başta Ülker ile götürdüler şimdi Ali Koç kendi şirketini sponsor yaptı bizde bu paraları verebilen sponsor yok. Keşke Aysal yada Pegasus veya başka bir zengin kişiler o paralı verseler ama vermeyince o bütçeler çok saçma oluyor çünkü o bütçeleri kazanma ihtimalin yok.

Eurohoops tarafından rapor edilen araştırmada, EuroLeague’in gelecekte karşılaşacağı finansal ve yönetim sorunları özetlenirken, Uluslararası Basketbol Federasyonu’ndan (FIBA) başlayarak tüm büyük basketbol paydaşlarıyla iş birliği yapılması ihtiyacının önemi belirtilmiştir.

EuroLeague Başantrenörler Kurulu ile de çalışan Cem Karamürsel tarafından hazırlanan rapor, EuroLeague kulüplerinin yaşadıkları ekonomik problemleri göz önüne sererken yönetimsel sıkıntılardan da bahsediyor.
Rapordaki bazı konu başlıkları şu şekilde:
Bütün EuroLeague kulüpleri zarar etmektedir. ALBA Berlin hariç rakamların net olarak belli olduğu bir takım bulunmamaktadır.
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye başlayan Brose Bamberg, 2018-19 ve 2019-20 sezonlarından sonra kar etmeyi başardı ancak bu, takımın oyunculara daha az maaş vermesinin sonuçlarından da biriydi.
EuroLeague’in yönetim şekli çok karışık olmakla birlikte ekonomik modeli ise kulüpler için sürdürülebilir değil. Finansal Fair Play gibi kurallar ise hala esnetilebilir, cebinden para koymaya gönüllü olan takım sahiplerine uyum sağlıyor. Çalışmanın sonucuna göre: “2022-23 sezonunda FPSFP (Financial Play Stability and Fair Play) düzenlemeleri hala %50’ye yakın şekilde sahibin katkılarına açık olacak. Bu da hala eşiğin üzerinde takımların var olduğunu, bu takımların her yıl neredeyse bütçenin yarısı ya da daha fazlası kadar zarar ettiğini gösteriyor. Bu (ekonomik olarak irrasyonel) koşullar altında, “normal” bir işletme nispeten kısa bir süre sonra iflas eder.”

IMG’nin verilerine göre beraber yapılan girişim toplamda 7 milyon avro kadar zarar etse de EuroLeague ile kurulan ortaklık IMG için karlı. Rapora göre: “IMG tarafından EuroLeague ile kurulan ortaklığın karlı olduğunu söyleyebiliriz. IMG, EuroLeague’in tanıtımının yanında teknik ve üretim servisleri karşılığında 54,1 milyon avro gelir elde etti.”
Ayrıca, EuroLeague’in kulüplere kesin katkısı hakkında hiçbir kamu bilgisi yoktur. Bununla birlikte, bazı kulüp temsilcileri, EuroLeague’den şampiyonun aldığı toplam ödemelerin, oyuncuların ve teknik ekibin başarı ikramiyelerini bile karşılayamayacağından defalarca şikayet etmiştir.
Raporda detaylı finansal bilgilerine yer verilen kulüplerden biri olan Fenerbahçe için, Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in son on yılının en başarılı takımlarından biri denmiştir. Raporda Fenerbahçe Beko ile ilgili yazılanlar şu şekildedir:
Kulüp her yıl bir faaliyet raporu sunar. 2018 raporunda tüm spor branşları için detaylı bilgiler mevcuttu. Sonraki yıllarda, yalnızca toplu rakamlar yayımlandı. Bu nedenle basketbol bölümü için çok yıllı bir trend analizi yapamıyoruz. Bu sınırlamaya rağmen, 2018'in kulübün en başarılı yıllarından birini temsil etmesi nedeniyle 2018'in analizinin bu çalışma için hala geçerli olacağına inanıyoruz. 2017'de EuroLeague’i kazanan ve 2018'de final oynayan kulübün kâr potansiyeli maksimum seviyede olmalıydı.
2018 yılında kulübün basketbol operasyonlarından doğrudan geliri 45,3 milyon TL (7,9 milyon Euro) olarak gerçekleşti. Sponsorluk gelirlerinin ve vergi sübvansiyonlarının tam tahsisi ile toplam gelir 18,9 milyon Euro’dur. Doğrudan giderler 158,8 milyon TL (27,8 milyon Euro) olup, kulüp (en az) 8,9 milyon Euro açık vermiştir. EUR/TRY döviz kurunun 2018'den bu yana önemli ölçüde bozulduğunu ve Haziran 2022'de 5,71'den 17,69'a (%210) taşındığını ve özellikle maaşların EUR veya USD olması nedeniyle Türk kulüplerinin bütçelerine önemli bir yük getirdiği unutulmamalıdır.

Rapor, şöyle bitiyor: “Yönetimsel sıkıntıları aşmak, EuroLeague sistemi içerisindeki hissedar kulüplerin bir numaralı önceliği olmalı, hele ki EuroLeague CEO’su Jordi Bertomeu’nun ayrılığı söz konusuyken. Özellikle FIBA ile anlaşmaya vararak geçmişe hem finansal hem yönetimsel konularda bir perde çekmek, güven ve düzeni tekrar sağlamak için atılması gereken adımlardan ilki. Şeffaflık, hesap sorulabilirlik ve bütünlük; ne olursa olsun en önemli prensipler olmalı. Bütçe yapıları ve karar verme mekanizmalarının yapısında yapılması gereken değişikler acilen yapılmalı.”
“Eğer Avrupa basketbolunda önemli yöneticiler ve karar alıcılar egolarını bir kenara bırakıp beraber çalışma konusunda başarısız olurlarsa, şu anki kriz çok daha büyüklerine yol açacak ve Avrupa basketbolu ilgi kaybetmeye devam edecektir.”

Benzer şeyleri çokça yazdım, yıllardır yazıyorum, Mete de yazıyor; temcit pilavı gibi tekrarlamak istemiyorum ama baş aştı takımsan yapacağın şeyler çok basit. Bir kere giden oyuncu arkasından ağlamana gerek yok, basketbolda iyi oyuncu bulmak, getirmek futbola göre 10000 kat daha kolay(altını çiziyorum baş altı takımsan). Elinde Micic varsa ve giderse elbet yerini doldurman zor olur ki onun bile Efes’e gelmeden önce Zalgiris’te 2. Guard olduğunu unutmamak lazım ki oraya da Tofaş’dan gitti.

Bizim ligimiz Avrupa’da İspanya liginden sonra çok net en iyi 2. Lig. Eğer Efes’le fenerin arkasından ben giderim diyeceksen, onları bile geçen seneki gibi geçebilirim diyorsan 5-6 milyon dolar(euro) ayırabiliyorsan sene sonunda bizim ligdeki baş altı takımların iyi adamlarını toplayarak bile aynı başarılı kadroyu, döngüyü devam ettirirsin.

Bost, Melo, Canaan, Blackshear, Kravits vs hepsi mi gitti. Gitsin abi.

Bost mu gitti yerine Bursa’dan Needam veya Andrews’i alırdın,
Melo mu gitti getir Bahçeşehir’den Jamar Smith’i veya Bursa’dan Freeman’ı
Alsaydın 3’e Karşıyaka’dan Bonzie Colson’ı veya Tofaş’dan Cook’u
4’e çekseydin Bursa’dan Holland’ı veya Karşıyaka Kuzminskas’ı getirdi, sen getir. 3’e Ponitka geliyordu az daha, sen getirseydin, bu takımların bütçesi senin bütçenden çok daha yüksek değil.
Alpha Kaba’yi getirseydin 5’e Antep’den. Adam Euroleague takımına falan gitmedi sonuçta. En olmadı git Daçka’dan Olasane’yi getir. Jordan Morgan bile fark yaratıyor şu anda Konya’da.

Colson Euroleague’e gitti hadi onu geçelim, hadi Bahçeşehir de çok iyi para veriyor hadi onların oyuncularını da geçelim ama sen de Galatasaraysın yani, Bahçeşehir’den de oyuncu kopartırsın.

Micic, Clyburn, Dixon, Diebler, Gary Neal, Quinton Hosley, Mostapha Fall, Jekiri, McKissic, Nate Walters, Moermann, Marcus Slaughter vs vs (daha aklıma gelmeyen bunun 3 katı isim) Euroleague yıldızı olan var, Euroleague’de yıllarca oynayan var, NBA’de en iyi 6. adam seçilen var tamamı sıçramalarını bizim baş altı takımlarımızda yaptı.

Benzer şeyleri çokça yazdım, yıllardır yazıyorum, Mete de yazıyor; temcit pilavı gibi tekrarlamak istemiyorum ama baş aştı takımsan yapacağın şeyler çok basit. Bir kere giden oyuncu arkasından ağlamana gerek yok, basketbolda iyi oyuncu bulmak, getirmek futbola göre 10000 kat daha kolay(altını çiziyorum baş altı takımsan). Elinde Micic varsa ve giderse elbet yerini doldurman zor olur ki onun bile Efes’e gelmeden önce Zalgiris’te 2. Guard olduğunu unutmamak lazım ki oraya da Tofaş’dan gitti.

Bizim ligimiz Avrupa’da İspanya liginden sonra çok net en iyi 2. Lig. Eğer Efes’le fenerin arkasından ben giderim diyeceksen, onları bile geçen seneki gibi geçebilirim diyorsan 5-6 milyon dolar(euro) ayırabiliyorsan sene sonunda bizim ligdeki baş altı takımların iyi adamlarını toplayarak bile aynı başarılı kadroyu, döngüyü devam ettirirsin.

Bost, Melo, Canaan, Blackshear, Kravits vs hepsi mi gitti. Gitsin abi.

Bost mu gitti yerine Bursa’dan Needam veya Andrews’i alırdın,
Melo mu gitti getir Bahçeşehir’den Jamar Smith’i veya Bursa’dan Freeman’ı
Alsaydın 3’e Karşıyaka’dan Bonzie Colson’ı veya Tofaş’dan Cook’u
4’e çekseydin Bursa’dan Holland’ı veya Karşıyaka Kuzminskas’ı getirdi, sen getir. 3’e Ponitka geliyordu az daha, sen getirseydin, bu takımların bütçesi senin bütçenden çok daha yüksek değil.
Alpha Kaba’yi getirseydin 5’e Antep’den. Adam Euroleague takımına falan gitmedi sonuçta. En olmadı git Daçka’dan Olasane’yi getir. Jordan Morgan bile fark yaratıyor şu anda Konya’da.

Colson Euroleague’e gitti hadi onu geçelim, hadi Bahçeşehir de çok iyi para veriyor hadi onların oyuncularını da geçelim ama sen de Galatasaraysın yani, Bahçeşehir’den de oyuncu kopartırsın.

Micic, Clyburn, Dixon, Diebler, Gary Neal, Quinton Hosley, Mostapha Fall, Jekiri, McKissic, Nate Walters, Moermann, Marcus Slaughter vs vs (daha aklıma gelmeyen bunun 3 katı isim) Euroleague yıldızı olan var, Euroleague’de yıllarca oynayan var, NBA’de en iyi 6. adam seçilen var tamamı sıçramalarını bizim baş altı takımlarımızda yaptı.
Açıkçası oyuncu tercih falan okeyde bu şubenin hatta şubelerin(Voleybol da dahil) kalkınmasını ve belirli bir seviyeye gelmesini ve böyle iniş çıkışların olmaması için ilk öncelik salondur. Taraftarın falan baskı yapıp bir şekilde salonu yaptırması lazım yoksa böyle inişli çıkışlı devam ederiz. Genel Kurul'da salon yapılması pek istenmiyor izlenimi aldım ben. Özbek'in salon projemiz var mevcut projelerde ilerlememiz ve başlangıç olduğunda onu da getireceğiz dediğinde gerek yok diye çıkıp konuşanları hatırlıyorum. Basketbola ait salonun doğal olarak tesisin olmadan olmaz.

Biz neden veremiyoruz dostum, onu soruyorum zaten.
Bu soruyu sorman garip. En buyuk nedeni Euroleague A lisansimiz yok, bu yuzden yuksek butce cikarmaya gerek yok. En iyi kupaya A lisansin yoksa prestij de yok demektir. Bosa harcanacak para demektir. Bu yuzden boyle 5-6 milyon euroluk butceler yeterli olur.

Sadık ve Mc Gee maçı kazandıran performansı gösterdiler.
Caloiaro da istikrarlı bir performans gösteriyor.
Bost geçen senenin gerisinde.
Ennis şu ana kadar beklentiden uzak.
Hummer ve Göksenin kapasiteleri düzeyinde katkı vermeye çalışıyorlar.
Yunus ve Mahir’in katkıları yetersiz.
Uzun rotasyonunun güçlenmesi gerekiyor inşallah Floyd sağlam döner.

Bu soruyu sorman garip. En buyuk nedeni Euroleague A lisansimiz yok, bu yuzden yuksek butce cikarmaya gerek yok. En iyi kupaya A lisansin yoksa prestij de yok demektir. Bosa harcanacak para demektir. Bu yuzden boyle 5-6 milyon euroluk butceler yeterli olur.
20 milyon bütçeyi görünce euroleague yönetimini ikna edersin organizasyona.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt