Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Takip Başlığı

sana cevap olsun diye değil ya yorum yaptım ben.

bu arada yeter ki amatör branşlar kafaya takılsın ve iyi yöneticilerin eline emanet edilsin diyorum. aysal döneminde show vardı mesela. erden bey'in başta olduğu dönemde de basket şube iyiydi.

dursun'un umurunda bile değildir gerçi yaw adamın futbol bile umurunda değil.
Aysal döneminde iyiydik ok ama onun döneminde oyunculara ödenmeyen borçları Cengiz'in ödediği de oldu. Zoru görünce de hemen tüydü zaten. Kronik 1 sorun

Sorun fakirlik değil, sahip olunan parayı doğru kullanmamak. Bizim bütçe 5-6 milyon dolar tahminen. Ama şu kurulan takım 5-6 milyon dolarlık takım mı? Hayır. 2 milyonluk takım. Çünkü liseden mezun olup diğer agalara göre bir baltaya sap olamamış vasıfsızların da ciddi para kazanıp ortalama üzerinde yaşaması lazım. Liselilik bunu, koruyup kollamayı gerektirir zira. Koray Mincinözlü denilen adam bile koçluk yaptı bu takımda liseli diye.

Yakup hoca da mutsuz mesela çünkü takım onun kontrolünde değil. Pitsi hoca da mutsuzdu, ondan önceki de. Yakup’u kov Orhun Ene’yi getir o da mutsuz olur.

Sorun fakirlik değil, sahip olunan parayı doğru kullanmamak. Bizim bütçe 5-6 milyon dolar tahminen. Ama şu kurulan takım 5-6 milyon dolarlık takım mı? Hayır. 2 milyonluk takım. Çünkü liseden mezun olup diğer agalara göre bir baltaya sap olamamış vasıfsızların da ciddi para kazanıp ortalama üzerinde yaşaması lazım. Liselilik bunu, koruyup kollamayı gerektirir zira.
Berkannnnnnnnnnnnn sıkı tutun düşüyoruzzzzzzzzzzzzz

Sorun fakirlik değil, sahip olunan parayı doğru kullanmamak. Bizim bütçe 5-6 milyon dolar tahminen. Ama şu kurulan takım 5-6 milyon dolarlık takım mı? Hayır. 2 milyonluk takım. Çünkü liseden mezun olup diğer agalara göre bir baltaya sap olamamış vasıfsızların da ciddi para kazanıp ortalama üzerinde yaşaması lazım. Liselilik bunu, koruyup kollamayı gerektirir zira. Koray Mincinözlü denilen adam bile koçluk yaptı bu takımda liseli diye.

Yakup hoca da mutsuz mesela çünkü takım onun kontrolünde değil. Pitsi hoca da mutsuzdu, ondan önceki de. Yakup’u kov Orhun Ene’yi getir o da mutsuz olur.
pistiolis, ertuğrul erdoğan , ekrem memnun dönemlerinde de aynı zihniyetteki herifler baştaydı ama daha düşük bütçelere, çok daha iyi oyuncular bulunuyordu. onların koçlukları belki yakup hocanın çok üstünde değildi ama en azından onları sezon içinde belirli bir yere taşıyacak kadar oyuncu araştırması için mesai yapıyorlardı. yakup hoca tanıdığı oyunculardan nostalji takımı kurmuş resmen. gene kısalar savunma yapamıyor, uzunlar boyalı alan dışında topa dokunamıyor. geçen yıl sezon ortası alınınca belki çok sorumlu tutulmazdı ama bu seneki rezaletlerde onun da büyük payı var.

orhun ene, ufuk sarıca ve hatta büyük ihtimal hakan demir gibi biri gelse mutsuz olmaz mutsuz eder bence daha ziyade. çünkü bu kadar vasat adamlara bu kadar tahammül etmezler. yapabilerse transfer, yapamazlarsa rotasyonla ana plan olmaktan çıkarırlar. hocaya saygı duymayan oyuncuların kulübe saygı duyması da çok beklenemez. kendi iyilikleri için galatasaray'a getirilenlerden çok, galatasaray'ın iyiliği için takıma kazandırılan koçları tercih etmekte yarar var artık.

Fener nasıl beceriyor bu işleri? Mantıklı iyi bir cevap verecek biri var mı?

Yeter artık yenilir armada, her maçı böyle izliyoruz :

1728839013638.png

parayı verip hayatını nba'de geçirmiş genel menajeri getirdiler. oyuncu kalitesi değişse de hep günün basketboluna uygun modern takımlar kuruyorlar. geri kalan işleri efes de 20 yıldır yapıyordu ama en belirgin eksik bi tarafta gherardini, diğer tarafta alper yılmaz olduğu için ergin ataman gibi her şeyi yapan gerçek bi lider gelene kadar hep geride kaldılar, o varken ezdiler, o gittikten sonra da gene geride kalmaya başladılar.

pistiolis, ertuğrul erdoğan , ekrem memnun dönemlerinde de aynı zihniyetteki herifler baştaydı ama daha düşük bütçelere, çok daha iyi oyuncular bulunuyordu. onların koçlukları belki yakup hocanın çok üstünde değildi ama en azından onları sezon içinde belirli bir yere taşıyacak kadar oyuncu araştırması için mesai yapıyorlardı. yakup hoca tanıdığı oyunculardan nostalji takımı kurmuş resmen. gene kısalar savunma yapamıyor, uzunlar boyalı alan dışında topa dokunamıyor. geçen yıl sezon ortası alınınca belki çok sorumlu tutulmazdı ama bu seneki rezaletlerde onun da büyük payı var.

orhun ene, ufuk sarıca ve hatta büyük ihtimal hakan demir gibi biri gelse mutsuz olmaz mutsuz eder bence daha ziyade. çünkü bu kadar vasat adamlara bu kadar tahammül etmezler. yapabilerse transfer, yapamazlarsa rotasyonla ana plan olmaktan çıkarırlar. hocaya saygı duymayan oyuncuların kulübe saygı duyması da çok beklenemez. kendi iyilikleri için galatasaray'a getirilenlerden çok, galatasaray'ın iyiliği için takıma kazandırılan koçları tercih etmekte yarar var artık.
Pitsiolis yabancıydı ilk sene ona oyuncu zorlayamadılar. 2. Sene Kerem Tunçeri hamlesi sonra o Banvit genel menaje hamlesi falan geldi herifin tadını kaçırdılar, bu banvitli eleman yaptı transferleri.

Ertuğrul Hoca’yı da çok severdim kadro üzeri oynatırdı doğru, çok yazmışımdır @Uğur İz bilir gitmesin diye buralarda yırttım kendimi, ama ona da 2. Senesinde oyuncu zorlaması yaptılar.

Ekrem hocaya yapılan zulüm zaten kimseye yapılmamıştır bu kulüpte, sen buranın evladısın diye diye, asgari ücrete oynayacak adam getirseler ses etmeyeceğini bildiklerinden adamı mahvettiler.

Ufuk Sarıca teklif yapsak gelir ama Yakup’tan beter eder bizi emin ol.

Orhun Ene bu zihyette takıma hayatta gelmez. Koşarak gitti zaten bizden. Tofaş’ta kurulu düzen var, işine karışan yok neden gelsin. Oldu getirdin diyelim bebelerle bizi bugün yenen adam seneye daha büyük bütçeyle Tofaş’ı yenemez iddia ediyorum.

Son düzenleme:
Mitrovic uyuzun tekiydi de bize gelmeden iki sene önce Eurocup kazanmış adamdı işin sonunda taraftara söverek gitti. Ergin Hoca buradayken gitsin diye neler yapıldı adam bizden sonra nerelere geldi. Yakup Hoca sorundur ama sorunun %1'idir en fazla.

Pitsiolis yabancıydı ilk sene ona oyuncu zorlayamadılar. 2. Sene Kerem Tunçeri hamlesi sonra o Banvit genel menaje hamlesi falan geldi herifin tadını kaçırdılar, bu banvitli eleman yaptı transferleri.

Ertuğrul Hoca’yı da çok severdim kadro üzeri oynatırdı doğru, çok yazmışımdır @Uğur İz bilir gitmesin diye buralarda yırttım kendimi, ama ona da 2. Senesinde oyuncu zorlaması yaptılar.

Ekrem hocaya yapılan zulüm zaten kimseye yapılmamıştır bu kulüpte, sen buranın evladısın diye diye, asgari ücrete oynayacak adam getirseler ses etmeyeceğini bildiklerinden adamı mahvettiler.

Ufuk Sarıca teklif yapsak gelir ama Yakup’tan beter eder bizi en ol.

Orhun Ene bu zihyette takıma hayatta gelmez. Koşarak gitti zaten bizden. Tofaş’ta kurulu düzen var, işine karışan yok neden gelsin. Oldu getirdin diyelim bebelerle bizi bugün yenen adam seneye daha büyük bütçeyle Tofaş’ı yenemez iddia ediyorum.
hepsine katılıyom da ufuk sarıca hakkında farklı düşünüyorum. iyi oyuncular getiren bi adam kendi takımı için. hiçbir zaman verimli hücum ettiremiyor ama hiçbir takımında da eli belinde, iki baskıda kadayıf gibi dağılan oyuncular olmuyo. yerlisi de yabancısı da cengaver gibi oynuyo. belki üst seviye takımlar için yeterli değil ama bizim çapta ekipler için çok ideal hoca.

orhun ene de aynı şekilde biz futboldaki galatasaray büyüklüğünde olmadığımız için kendisine başakşehir'de parlayan abdullah avcı muamelesi yapmak istemem. bizi yöneten zihniyetin kolay yiyebileceği bi adam olsa bugüne kadar çoktan getirirlerdi zaten. kolay yiyebilecekleri adamları seçiyolar, yakup hocayla da gene turnayı gözünden vurmuşlar.

hepsine katılıyom da ufuk sarıca hakkında farklı düşünüyorum. iyi oyuncular getiren bi adam kendi takımı için. hiçbir zaman verimli hücum ettiremiyor ama hiçbir takımında da eli belinde, iki baskıda kadayıf gibi dağılan oyuncular olmuyo. yerlisi de yabancısı da cengaver gibi oynuyo. belki üst seviye takımlar için yeterli değil ama bizim çapta ekipler için çok ideal hoca.

orhun ene de aynı şekilde biz futboldaki galatasaray büyüklüğünde olmadığımız için kendisine başakşehir'de parlayan abdullah avcı muamelesi yapmak istemem. bizi yöneten zihniyetin kolay yiyebileceği bi adam olsa bugüne kadar çoktan getirirlerdi zaten. kolay yiyebilecekleri adamları seçiyolar, yakup hocayla da gene turnayı gözünden vurmuşlar.
Karşıyaka’da transferleri Selim Çınar yapıyor, bu yüzden de koçtan bağımsız her sene iyi adamlar getiriyorlar. Selim Çınar buraya nasıl geldi diyebileceğimiz (Karşıyaka seviyesi için konuşuyorum) adamlarla bizzat ülkesine gidip yüz yüze konuşup; hedefi, camiayı, taraftarı anlatıp ikna ediyor. Bir nevi Erden Timurluk yapıyor. Tabiki Ufuk Sarıca’nın bilgisi dahilinde.

birden fazla parametre var ama en önemlisi bütçe.

futbolda milyar doların olsun, messi'yi en iyi döneminde türkiye'ye getiremezsin. araplar yıllık 200 m euro bütçe vaadediyor ama vinijr. real'den ayrılmıyor mesela.

ama erkek basketbolda, bayan voleybolda, ya da benzeri amatör branşlarda futboldaki bütçenin 1/10'una, 1/20'sine avrupa'nın, dünyanın en iyi oyuncularını takımına doldurabiliyorsun.

bayan valley'de bir bakıyorsun dünyanın en iyi 10 oyuncusu aynı dönemde tr liginde oynuyor. mbappe, vinijr, haaland'ın falan aynı anda futbol ligimizde oynadığını düşün. mümkün mü?

bu yüzden kızıyorum zaten, madem bu branşlarda varız, işinin ehli yöneticilerle sponsorluklar bulup, gelir yaratıp, rekabetçi takımlar kurmalıyız. kuramıyorsak da amatör şubeleri kapatmalıyız.

mancity'nin, arsenal'in bayan basket takımı falan var mı yaw?

kimse efes gibi, ülker gibi 30 m euro bütçe ayır demiyor da, bi 10 m euro ayırın bari yaw. 100k'lık sokak basketçilerini toplayıp toplayıp duruyoruz senelerdir.

boşu boşuna winner gs adını lekeliyor bu branşlar.

Geri
Üst Alt