Galatasaray Forma Renkleri Sorunsalı

201305170104_Galatasaray_13-14_Par%C3%A7al%C4%B1_Forma.jpg

Bunu aldım geçen sene, forma gibi forma. Bu sene forma almayı düsünmüyorum nike t shirt falan alırım

13-14 parçalısı --> respect+

CL maçlarında beyaz şort altına muthiş duruyordu gerçekten.çok kaliteli formaydı

gözede hitap ediyordu.futbolcularada yakışıyordu

sizce hangi forma drogbaya daha cok yakışıyor

Galatasaray

[attachment=12109:drogba.jpg]

chelsea

Didier+Drogba+Chelsea+v+MSK+Zilina+UEFA+Champions+A5L0YRgONs_l.jpg

Ekli dosyalar

• drogba.webp
    drogba.webp
    58,4 KB · Görüntüleme: 137
"Turuncudan iz taşıyan tok bir sarı, vişneye çalan, koyuca tatlı bir kırmızı"

Kayserispor değiliz. Orjinal renklerimiz bunlardır.

Su an daha iyi renkler ;)

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Günaydın arkadaşlar,

Renk sorunu diye konu açacaktım ama zaten varmış..

Şu Sarının ısrarla turuncu yapılmasını kabul edemiyorum..

Biz Turuncu, Kırmızı renklere mi gönül verdik ?

2017-18-galatasaray-sk-stadium-home-older-football-shirt.jpg

Günaydın arkadaşlar,

Renklerin öyküsü

Galatasaray Spor Kulübü'nün ilk renkleri kırmızı-beyaz'dır. Bayrağımızın renklerinden esinlenerek seçilen bu renkler, dönemin baskıcı ve paranoyak yönetimi tarafından kuşkuyla karşılanmış ve futbolcular sıkı bir takibe alınmışlardır. Bu nedenle, sarı-lacivert renkler gündeme gelmiş ama bunlar da kalıcı olmamış ve Galatasaray bugünkü renklerine kavuşmuştur. Bu renklerin öyküsünü Ali Sami Yen'den dinleyelim:

"Birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu." Buna karşılık kuruculardan Bekir Sıtkı, söz konusu renklerin Gül Baba'nın II.Beyazıt'a verdiği sarı ve kırmızı güllerden esinlendiğini ileri sürer.

GALATASARAY.ORG | Galatasaray Spor Kulübü Resmi Internet Sitesi

Artik turuncu deyip milletin kafasini karistirmayin, oyle birsey yoktur renk koru musunuz anlamiyorum ki. Sari bugunku sari gibi olmali zaten.

Turuncu dedigin boyle olur:

Galatasaray+Turuncu+Forma.jpg

Göztepe nin sarı ve kırmızısı daha güzel eskiden bizim renk tonlarımız buydu. Şimdiki ton forma satışlarını aşağı çekiyordur.

Son yıllarda turuncu bordoya döndü formalar. Vişne tok sarı falan son 10-15 yılda çıkmış şeyler öncesinde böyle bir şey yoktu. Ayrıca formaların renk tonları her sene ayn olmak zorunda değil. Bence daha canlı renkler kullanılmalı.

Günaydın arkadaşlar,

Şu formanın renk güzelliği geçmiş yıllardaki formalarda yok.

Kendimizi düz sarı-düz kırmızıya odaklamayalım.

Nike'a bana turuncudan iz taşıyan bir sarı forma yap diyemezsiniz.
Uluslararası renk kodları diye birşey var. Kulüp büyük olasılıkla bu renk kodlarını alıp bir tüzüğe yada yönetmeliğe geçirmiştir.

Ben forma renklerini ve tonunu oldukça asil buluyorum.

Geri
Üst Alt