Galatasaray - Karabükspor (Defansif Hatalar)

Maçın tekrarını nasıl izleyebilirim arkadaşlar ? Birkaç yabancı site yazan bir renkdaş vardı sanırım full maçları koyuyordu sitesine. Yardımcı olabilirmisiniz

Maçın tekrarını nasıl izleyebilirim arkadaşlar ? Birkaç yabancı site yazan bir renkdaş vardı sanırım full maçları koyuyordu sitesine. Yardımcı olabilirmisiniz

valla bilmiyorum kardes ama kor olmak istiyorsan daha kolay ve cabuk yontemler var.

bosu bosuna kendine eziyet etme.

Chedjou GALATASARAY formasıyla izlediğim en kötü kademe anlayışı olan stoperdir..bu en kötü sıfatında İsmail bouizidler daniler kuzmanoskiler fethiler dahil..
olay chedjou yu sevmek sevmemek, savunmak savunmamak filan değil profesyonel olarak bu işi yapan izlediğim en kötü adam chedjou..
iki sıkıntısı var ched.in;
birincisi kademe denilen yani rakibin yapacaklarını hesap edip pozisyon almak olan eylemi ched hiç yapamıyor problem sadece zekası düşük olması değil danide düşük seviye zekaydı ama uğraşırdı çabalardı rakibi izlerdi filan..ched sadece iç güdüsel olarak anlık tepkisel dalışlar koşuşlar zıplayışlar vuruşlar yapıyor(bjk maçında kendi kalesine attığı gol örnek)
ikincisi ched.de disiplin denilen şey yok veya yoka yakın..tamamen aklına estiği gibi ileri çıkıyor alanını boş bırakıyor vs vs..takımın taktik anlayışıyla alakası yok..hani sistem yazarken kaleciyi çıkarıp 10 kişiden 4-4-2 filan yazıyoruzya bizim için eğer chedjou o gün takımdaysa 1 daha düşüp 3-4-2 olarak kabul etmeliyiz benim için Karabük karşısında zorlanmamız 1 kişi eksikken gayet normaldi vs..
uzun lafın kısası GSARAYın güncel en önemli sorunu chedjoudur...
çözümse milli takımda beraber oynadığı maçlarda birbirlerini iyi tamamlayan balta-serdar tandemidir..
milli takımdan bir diğer arızalı stoper semihin kesilip serdar azizin monte edildikten sonra dünya kupası bileti almamız tesadüf değil chedjoudan sonra dünyanın en rezil bir kaç stoperinden birinden (semih kaya ) ülke olarak kurtulmamızdır..

Chedjou gercekten deli ediyor insani ama stoperlerin bu kadar kötü gözükmesinin büyük nedenlerinden biri de orta sahamizin bu kadar kirilgan olmasi ve kolayca gecilmesi.

Ofans oyuncusu defans oyuncusuna karsi her zaman avantajlidir.

Chedjou gercekten deli ediyor insani ama stoperlerin bu kadar kötü gözükmesinin büyük nedenlerinden biri de orta sahamizin bu kadar kirilgan olmasi ve kolayca gecilmesi.

Ofans oyuncusu defans oyuncusuna karsi her zaman avantajlidir.

ortasahanın hantal ve bol top kaybı yaptıgı ortada ama bu chedjou'nun vasat bir stoper oldugu gercegini degistirmez.

keza linnes'in defansif olarak sıfır olması.

selcuk-sneijder-chedjou sat para kazan. yerlerine iki dinamo merkez ile bir kesici stoper al acık ara şampiyonsun.

1. Resimde Chedjou'nun nasıl bir hatası var, anlamadım.

Bu takımın problemi ortasaha ve defansı arasında ki mesafede uçurumlar olması. Buda nasıl giderilir. Alırsın Diarra'yı, koyarsın yanına Josue yada Tolga'yı sorun kalmaz. Ayrıca Chedjou'yu hiç beğenmedim iki maçta da, Denayer mutlaka alınmalı.

Chedjou ağır kalınca mı, adam toptan hızlı mı koşacaktı? İçip içip geliyorsunuz.

Biz 109 karabük ise 118km koşmuş. Bu rakamlar gerçekse adamlara helal olsun. Bu mesafede avrupada koşan bir veya iki takım vardır

SM-N9000Q cihazımdan gönderildi

Açık alanda Chedjou'dan hızlı olması Chedjou'nun hatası değil, takımı önde kuruyorsan tandemi de ona göre belirleyeceksin, adamlar sürekli kanattan savunma arkası koşuları yaptılar beklerin hiç bir katkısı olmadı.

Chedjou çok kötü son dönemde ama mabadınızdan da hata uydurmayın.

Açık alanda Chedjou'dan hızlı olması Chedjou'nun hatası değil, takımı önde kuruyorsan tandemi de ona göre belirleyeceksin, adamlar sürekli kanattan savunma arkası koşuları yaptılar beklerin hiç bir katkısı olmadı.

Chedjou çok kötü son dönemde ama mabadınızdan da hata uydurmayın.

macı mabadınızla izlemeyin sizde.

balta neden kosu farkı yemedi?

üstelik balta ched'den daha yavas futbolcu.

chedjou vasat altı kademeci. ne zaman nerde durması gerektiğini bilmiyor.

Chedjou kötü stoper anladık da her hatayı Chedjou'ya yazmaya başladınız.İlk pozisyon saçmalık.

macı mabadınızla izlemeyin sizde.

balta neden kosu farkı yemedi?

üstelik balta ched'den daha yavas futbolcu.

chedjou vasat altı kademeci. ne zaman nerde durması gerektiğini bilmiyor.
Sakin ol ufaklık. Maçı izlemedim bile sizin fotolarınıza ve özeti baz alarak konuşuyorum. O resimlerdeki pozisyonlarda önde basmasa diğer oyuncu daha rahat şekilde öne evrilebilirdi, orada mevzu kademe yapmak değil atağı yavaşlatmaktır her zaman.

Sağ stopere sağ bekten sıfır yardım geldiğini de unutmayın.

Ek olarak Hakan'ın tarafından böyle pozisyon gelmedi zaten defans kurgusu da buna göre, Ched önde basıyor böyle ataklarda.

Kimse kusura bakmasin ama ne kadar kotu bir analiz olmus bu. Chedjou hedef almis, ve herseye Chedjouya baglayan bir analiz olmus, ki resimlere bakarsak cogu Chedjounun hatasi olmadigi gorunuyor.
Bikeresinde bi bakalim, Chedjou evet cogu zaman yukariya cikiyor, ama buna mecbur kaliyor. Neden mecbur kaliyor siz bi bidaha orta saha nerde durduguna bi bakin derim ben fotolarda. E tabi Chedjou onde giderse arkasinda bos bir alan birakir.

Ek olarak sunu soyleyeyim: Eh o zaman cikmasin arkadas, yerinde dursun diyen arkadaslara soyle bir cevapimda var. Cikmazsa diyelim, Karabük oyunculari onunde birsuru bos alan bulacak, ve 2-3 adam Chedjouya dogru yonelicek. Chedjou dogrusunu yapiyor yukariya cikip topu erken kesmek istiyor, e bunuda basaramayinca dogal olarak kontra atak karsi taraf.
Bakin maci bidaha izleyin, Selcuk kac kere satti defansi bi bakin derim ben. Linnes ilk yarida ne kadar Chedjouya yardim etti bi bakin derim ben, sonrasi Sabri. Allahim Sabri adam kaciriyor onada Chedjouya yazdiiryorsunuz.

Sakin ol ufaklık. Maçı izlemedim bile sizin fotolarınıza ve özeti baz alarak konuşuyorum. O resimlerdeki pozisyonlarda önde basmasa diğer oyuncu daha rahat şekilde öne evrilebilirdi, orada mevzu kademe yapmak değil atağı yavaşlatmaktır her zaman.

Sağ stopere sağ bekten sıfır yardım geldiğini de unutmayın.

Ek olarak Hakan'ın tarafından böyle pozisyon gelmedi zaten defans kurgusu da buna göre, Ched önde basıyor böyle ataklarda.

bir stoperin öncelikli görevi alanını müdafa etmektir.

eğer bek ve önliberon sağlamsa stopere biraz daha öne cık talimatı verirsin. olası bir kontrada acıklarını kapatacak adam bulunur.

linnes gibi bir sağ bek, olmayan önlibero ile chedjou neye güvenerek ileride basıyor?

böyle bir talimat mı olur yahu. chedjou bal gibi müdafadan kacıyor. stoper falan degil bu adam.

Orta Saha dan gol yesek Chedjou suclu diyecek tipler var. Futbol anlayisiniz iyi degilse girmeyin analiz islerine.

süte beyaz desem siyah diye diretirsin.

ne dediginin benim icin önemi yok.

boş bir adamsın.
Bos bir adama cevap vermekle zamanini harcamasaydin keske. Forum da agizi olan konusur zaten, sallamak bedava. Yap bakalim sacma sapan analizlerini. Ilk resim yilin komedisi olabilir ayrica.

bir stoperin öncelikli görevi alanını müdafa etmektir.

eğer bek ve önliberon sağlamsa stopere biraz daha öne cık talimatı verirsin. olası bir kontrada acıklarını kapatacak adam bulunur.

linnes gibi bir sağ bek, olmayan önlibero ile chedjou neye güvenerek ileride basıyor?

böyle bir talimat mı olur yahu. chedjou bal gibi müdafadan kacıyor. stoper falan degil bu adam.
Sen adamın kötü niyetli olduğunu düşünüyorsun kasti olarak, karşıt fikirleri ise dikkate bile almayıp kendi fikrin konusunda bağnazlık yapıyorsun. Geride dursa adam orada rahatça top alıp oyunu yönlendirecek ve bu daha organize gelmelerini sağlayacaktı, bunu da dikkate al.

Önde basan stoperleri sevmiyor olabilirsin ancak Chedjou böyle bir adam, eğer takım felsefesine uymuyorsa da göndereceksin ha göndermiyorsan ve bu pozisyon oluyorsa da rakibi daha hızlı diye de adamı suçlayamazsın.

Geri
Üst Alt