Galatasaray Liv Hospital 2014/15 Sezonu Başlığı

Odeabank kadın takımına sponsor'du kadınlardaki başarı sonrası erkeklere sponsor yapılacak galiba ama bence isim sponsoru olmuyacak.
Dursun Özbek'in bahsettiği erkek takımının en iyi sponsorluk anlaşması bence isim sponsoru olacaktır büyük bir ihtimalde 5.5 milyon dolardan fazladır çünkü GS erkek basketbol takımının şimdiye kadar imzaladığı en büyük anlaşma 5.5 milyon dolar.

6-7 milyon dolar isim sponsoru
3.5 milyon euro Odeabank ( sırtla şorta yazılabilir )

Toplmada 10-11 milyon dolar gibi bir para yapar.

Kulüpte 2-3 milyon dolar koysa şampiyon olduğumuz seneki bütçemize ulaşırız. Tabi sonradan yapılan transferlerle daha fazla bi bütçe oldu ( 15 gibi bişey oldu ) ama sonradan o kadar transfer yapmadan sene başında iyi bir planlamayla Dursun Özbek'in Wild Card çabasıyla THY EUROLEGUE ' ye katılırsak iyi bir kadro kurabiliriz. Ergin Ataman'la yeni iyi bir yapılanmaya gitmeliyiz.

YABANCI OYUNCULAR

PG: Will Bynum ( çinde 1.5 milyon dolar gibi bir para alıyordu o civarda bir paraya ikna edebilirsek süper olur. )
SG: Justin Carter savunmasıyla takımın 7. oyuncu olarak kalmalı bence. Yazın bol şut çalışmalı.
SF: Marko paşayı tekrar döndürmeliyiz. Birde atletik bir adam Scotty Hopson'u gibi birini almalıyız.
PF: Benim adayım Nick Caner Medley oyun tarzı Nemanja Bjelica'ya benziyor o yüzden istiyorum.
C: P. Young'u ikna etmeliyiz . Eğer kalmazsa Trevor Mbakwe'yi almalıyız. 2. pivotuda Samardus Samuels'i alıp tamalarız.
( biri savunma yönü olan diğeri hücum yönü olan 2 yabancı pivot alırız )

TÜRK OYUNCULAR

PG: Ender takımda kalmalı. Evet kötü oynuyor ama türkiye'de de ondan iyi bir gurd'da yokki. Eğer Bobby Dixon'u devşirme olarak milli ......takıma alırlarsa Ender'in yerine takıma mutlaka katmalıyız. Nikolov'da artık daha fazla süre almalı bu sene.
SG: Sinan Güler var bide Göksenin kiradan gelecek ( bu sene oyununu iyi geliştirdi )
SF: Serhat Çetin türk olarak Cenk'ten sonra en iyi şutorlerden. Cenk artık gelmesin bu vakitten sonra. Göktürk Ural'da var zaten.
PF: K.Gönlüm 1 sene daha oynar takımda kalmalı dinamizmi yeter. Ege Arar var bide zaten.
C: Sertaç Şanlı bu sene iyi geliştirdi kendini alabilirz.

Will Bynum 1.300.000 milyon dolar
Justin Carter 600.000 milyon dolar
Marko Paşa 1.000.000 milyon dolar
Scotty Hopson 850.000 milyon dolar
N.C.Medley 900.000 milyon dolar
P. Young 850.000 milyon dolar
S.SAmuels 1.000.000 milyon dolar

TOPLAMDA 6.500.000 milyon dolar

Ender 600.000 milyon dolar
Sinan 750.000 milyon dolar
Göksenin 250.000 milyon dolar
Serhat 500.000 milyon dolar
K. Gönlüm 500.000 milyon dolar
Sertaç 300.000 milyon dolar

TOPLAMDA 2.900.000 milyon dolar

6.500.000
2.900.000

Toplma 9.400.000 milyon dolar yapar Nikolov - Ege Arar - Göktürk Ural'la birlikte 9.500.000 milyon dolar'lık bir bütçe bize yeter.

Will Bynum 1.300.000 milyon dolar
Justin Carter 600.000 milyon dolar
Marko Paşa 1.000.000 milyon dolar
Scotty Hopson 850.000 milyon dolar
N.C.Medley 900.000 milyon dolar
P. Young 850.000 milyon dolar
S.SAmuels 1.000.000 milyon dolar

TOPLAMDA 6.500.000 milyon dolar

Ender 600.000 milyon dolar
Sinan 750.000 milyon dolar
Göksenin 250.000 milyon dolar
Serhat 500.000 milyon dolar
K. Gönlüm 500.000 milyon dolar
Sertaç 300.000 milyon dolar

TOPLAMDA 2.900.000 milyon dolar

6.500.000
2.900.000

Toplma 9.400.000 milyon dolar yapar Nikolov - Ege Arar - Göktürk Ural'la birlikte 9.500.000 milyon dolar'lık bir bütçe bize yeter.
Çüş

Bahsedildiği gibi erkek takımının en iyi sponsorluk anlaşması olursa eğer en az 6 milyon dolar gibi bir para gelecektir.
Başka sponsor olmasa bile yönetim 3.5 milyon dolar koyamıyacakmı.

Bu sene 10 milyon dolar gibi bir parayla kadro kuruldu. Sponsor geliri 1.5 milyon dolar hatırlatayım.
Kalanını kulüp sağladı.

Eurocup'a bile gidememe ihtimalimizin yüksek olduğu,bütün yabancıların bizden kaçmak için gün saydığı şu dönemde kurulan kadrolar çok acayip gerçekten

Eurocup'a bile gidememe ihtimalimizin yüksek olduğu,bütün yabancıların bizden kaçmak için gün saydığı şu dönemde kurulan kadrolar çok acayip gerçekten

Bu kadroyu THY EUROLEGUE'ye gidersek diye kurdum zaten gitmezsek hangi oyuncu bize gelir ki. Banvit Karşıyaka vari bir takım oluruz.

Euroleague'e gidebileceğimizi düşünüyor musun peki?

Çok ve çok zorrr. Amaaaaaaaaaaa

Dursun Özbek'in büyük bir ihtimal başkan olucak.
Erkek basketbol takımının en yüksek mablağlı anlaşması olucak dedi adam kendi ağzından.
Dursun beyin Wild Card için yoğun çabalarının olması.
Daha önceki senelerdeki THY 'de ki performansımız bizi THy yönetiminde biraz öne alır ancak bu seneki sorunların olmayacağını gösterebilecek anlaşmalar yapıp iyi bütçemizin oldugunu gösterebilirsek bence gidebilir.

Sen ne düşünüyorsun Anıl kardeşim olmazmı diyorsun ?

Bahsedildiği gibi erkek takımının en iyi sponsorluk anlaşması olursa eğer en az 6 milyon dolar gibi bir para gelecektir.
Başka sponsor olmasa bile yönetim 3.5 milyon dolar koyamıyacakmı.

Bu sene 10 milyon dolar gibi bir parayla kadro kuruldu. Sponsor geliri 1.5 milyon dolar hatırlatayım.
Kalanını kulüp sağladı.

Bu paralarla Euroleague seviyelerinde rekabet etmek zor gibi. Galatasaray'ın basketbol konusunda ciddi bir açılıma ihtiyacı var,hem de geç olmadan. Yani model değişikliği mi yapılır, bir zengin çıkar çok yüksek meblağlı sponsor mu olur bilmem ama şuna inandırmalıyız karşı sponsoru : Galatasaray ile beraber siz de kazanacaksınız.

Biliyoruz ki Galatasaray, Fenerbahçe gibi değil. Şampiyon olduğumuzda da Ülker ve Efes'ten daha küçük bir bütçemiz vardı. Önemli olan basketbol yönetimi ve organizasyonu. Parayı doğru kullanırsak yine rekabet gücü yüksek bir takım kurabiliriz. Fakat bu öyle 3-5 milyonlarla olmaz. En az 10-15 milyonluk katkı sağlanmalı diye düşünüyorum.Zira FFP uygulamasında Galatasaray mali açıdan zorluk yaşamamak için daha tutumlu olacaktır. Bütçelerin bağlı değil ayrı olması,daha profesyonel bir yapıya büründürülmesi gerekiyor. Erkek basketbol önemlidir.Galatasaray erkek basketbolunda bir kültürdür,ekoldür.

Bu paralarla Euroleague seviyelerinde rekabet etmek zor gibi. Galatasaray'ın basketbol konusunda ciddi bir açılıma ihtiyacı var,hem de geç olmadan. Yani model değişikliği mi yapılır, bir zengin çıkar çok yüksek meblağlı sponsor mu olur bilmem ama şuna inandırmalıyız karşı sponsoru : Galatasaray ile beraber siz de kazanacaksınız.

Biliyoruz ki Galatasaray, Fenerbahçe gibi değil. Şampiyon olduğumuzda da Ülker ve Efes'ten daha küçük bir bütçemiz vardı. Önemli olan basketbol yönetimi ve organizasyonu. Parayı doğru kullanırsak yine rekabet gücü yüksek bir takım kurabiliriz. Fakat bu öyle 3-5 milyonlarla olmaz. En az 10-15 milyonluk katkı sağlanmalı diye düşünüyorum.Zira FFP uygulamasında Galatasaray mali açıdan zorluk yaşamamak için daha tutumlu olacaktır. Bütçelerin bağlı değil ayrı olması,daha profesyonel bir yapıya büründürülmesi gerekiyor. Erkek basketbol önemlidir.Galatasaray erkek basketbolunda bir kültürdür,ekoldür.

Katılıyordum dostum sana bu arada birşey sorucam bu BASKETBOL TAKIMINI A.Ş yapmak bize ne kazandırır

Geri
Üst Alt