Galatasaray Odeabank 2014/15 Sezonu Başlığı

Yasin Yıldırım

#13 Alex Morgan
Ulubatlı Souness
Geçen sene 3 kupayı da ezeli rakibini yenerek kazanan takımımızın bu topic'de bu sezonki maçları , haberleri , transferleri konuşabiliriz.

Bu seneki kadromuz ;

PG : Martinez - Ayşegül
SG : Casas - Deniz
SF : Barbara* - Şebnem
PF : Sancho* - Dubljeviç - Bahar
C : Nevriye (K) - Kelsey Bone - İnci

*Barbara (Bahar Öztürk) devşirme.

(Barbara sezon sonuna kadar Orduspor'a kiralandı)

Son EuroLeague şampiyonu Galatasaray Odeabank , Ekim ayında EuroCup şampiyonu Dinamo Moskova ile SuperCup maçına çıkacak. Galatasaray yönetiminin maçın İpekçi'de olması için çalışmaları var.

(Ekim ayında yapılması gereken organizasyon Dinamo Moskova'nın talebi ile iptal edildi)

Son TKBL ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray Odeabank , Ekim'de ayrıca lig ve kupa finalisti Fenerbahçe ile Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşılaşacak. Maç büyük ihtimalle Ankara Arena'da oynanacak. Kesin tarih belli değil.

(Samsun'da oynanan maçı Fb 56-48 kazandı ve kupayı müzesine götürdü)

Son düzenleme:
Barbara Turner ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

1+1 yıllık sözleşme imzalandı ama Ocak'tan sonra oynamayacak her ne kadar sözleşmesi olursa olsun. Eğer devşirme sorunu çözülseydi yani Sancho devşirme olarak değil de İspanyol vatandaşı olarak görülseydi TBF tarafından , Bahar ve Sancho aynı anda oynayabilirdi. Sancho'nun Ocak'ta döneceğini varsayarsak en fazla Ocak'taki maçlarda oynayabilir.

Öyle bişey yok, sorun olursa maç kadrosuna alınmaz. Barbara-Şebnem/Dubljević veya Queralt-Şebnem/Sancho yapılır.

Barbara Turner ligde oynamasa avrupada oynar. 3 te şebnem dişinda oyuncu yok. Deniz olsa bile matah bir oyuncu degil. Rotasyonda olur.

Sancho varken Barbara'nın tercih edileceğini sanmıyorum. Belki geçen sene FB'nin yaptığı gibi Q-Nevlin gibi olabilir ama TBF izin verecek mi bakalım. Umarım devşirme sorunu çözülür de öyle atraksiyonlarla uğraşmayız.

Ama Avrupa'da oynar orada bir sıkıntı çıkmaz.

Yeni transferlerimiz Jelena Dubljeviç ve Bahar Öztürk nam-ı diğer Barbara Turner :)

Bw7bMLDCMAASwWl.jpg

Yeni transferlerimiz Nuria Martinez ve Queralt Casas'ın da oynadığı hazırlık maçında İspanya Angola'yı 90-40 mağlup etti.

Nuria Martinez 16 sayı - 3 ribaund - 4 asist
Queralt Casas 10 sayı - 3 asist

Euroleague için kadromuz yine fena değil ama lig için sıkıntı yaşayabiliriz.

Uzunlarımız harika, ama onları organize edebilecek kalitede kısalar kaldı mı elimizde bilemiyorum.

Keşke Işıl'ı döndürmek için bir yol olsaydı.

Fiba Supercup
Cumhurbaşkanlığı Kupası
Türkiye Kupası
TKBL
Euroleague

3 Kupalı muhteşem sezonun ardından yeni hedef 5 kupa, başarılar Sarayın Sultanları.

B_20998_B_18110_b.jpg

Üç Kupalı Galatasaray Odeabank Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı

Son Avrupa ve Türkiye Şampiyonu, Türkiye Kupası sahibi, önceki sezonu üçlemeyle kapatan ve kadın basketbolunda bir ilki gerçekleştirerek tarih yazan Galatasaray Odeabank 2014-15 sezonu hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde başladı.

Baş antrenör Ekrem Memnun, teknik ekipten Derya Özyer ve Emre Vatansever yönetiminde gerçekleştirilen çalışma yaklaşık olarak bir buçuk saat sürdü. Takımımız günü çift idmanla tamamlayacak.

Sezonun ilk antrenmanına Şebnem Kimyacıoğlu, Kelsey Bone, Bahar Öztürk, Jelena Dubljevic ve Deniz Çolakoğlu ile Genç Takımımızdan beş oyuncu katılırken Dünya Şampiyonası için milli takımlarda bulunan Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Sancho Lyttle, Nuria Martinez ve Queralt Casas antrenmanda yer almadı. WNBA sezonu yeni biten Shavonte Zellous daha sonra takıma dahil olacak. Milli Takım'ın 13 kişilik kadrosunda kendisine yer bulamayan Ayşegül Günay da Çarşamba gününden itibaren takımla birlikte sezon hazırlıklarına başlayacak.

Galatasaray.org

B_21005_B_18006_b.jpg

Medya Bilgilendirme: Galatasaray Odeabank'tan Toplu İmza Töreni

Galatasaray Odeabank sözleşme yenilediği Şebnem Kimyacıoğlu ve Kelsey Bone ile yeni transferleri Jelena Dubljevic, Bahar Öztürk, Deniz Çolakoğlu ve Ayşegül Günay için toplu imza töreni düzenleyecektir.

11 Eylül Perşembe günü saat 11.30'da Etiler Odeabank şubesinde gerçekleşecek etkinliğe tüm basın mensupları davetlidir.

Dinamo Moskova maça çıkmak istemiyordu, maddi mevzulardan dolayı son bildiğim. Maç oynanacaksa güzel, hatta biz organize etsek daha güzel olur.

Çıkmıcaksalar eurocupta grupta olmazlardı bence,yeni kadrolarını falan bilmiyorum ama çıkarlar herhalde,ben Kursk'la zannediyordum maçı kupa gider diyodum da Moscow'sa iyi

Yok Dinamo bütçeyi düşürdü, maçı da kulüpler kendi paralarıyla ayarlıyorlardı Fiba bulaşmıyor yani ondan istemiyorlardı. Sıkıntı falan devam ediyorsa maçın şartlarını biz üstlenelim.

Yok Dinamo bütçeyi düşürdü, maçı da kulüpler kendi paralarıyla ayarlıyorlardı Fiba bulaşmıyor yani ondan istemiyorlardı. Sıkıntı falan devam ediyorsa maçın şartlarını biz üstlenelim.

Son kupayı seyircimiz önünde almak müthiş olur-klübe iletilip uğraşılması lazım,Kupa'da Avrupa'nın SüperKupası yani unuttuk valla.

Queralt Casas yok heralde törende ? İspanya Milli Takımı'ndan da çıkarılmıştı diye biliyorum.

Nevriye Yılmaz: Takımdan ayrılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Umarım bu sene de, geçen seneki uyumu yakalayıp, başarıları tekrar ederiz.

Şebnem Kimyacıoğlu: Antrenmanlara bu hafta başladık, yoğun geçiyor. Umarım yeni ekibimiz ile birlikte, başarılarımız bu sene de devam eder.

Ayşegül Günay: Geçen sene çok büyük başarılar elde eden bir takımdayım. Elde edilen başarıların üzerine koyacağımızı düşünüyorum.

Deniz Çolakoğlu: Kadın basketboluna böylesine yatırım yapan bir camiada olduğum için çok mutluyum. Geçen seneye +1 eklemek için buradayım.

Kelsey Bone: Yeniden GS ile sözleşme imzaladığım için mutluyum. Hedefimiz, geçen sene elde ettiğimiz başarıyı tekrarlamak istiyoruz.

Barbara Turner: Türkiye'deki ilk senemde Nevriye Yılmaz ile birlikte oynamıştık, kendisi müthiş bir lider. Burada olduğum için çok mutluyum.

Jelena Dubljevic: Geçen yıl her şeyi kazanan bir takımın parçası olmak beni çok mutlu ediyor. Başarılarda önemli pay sahibi olmak istiyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt