Sabredilecek hoca olsa orada sabredilecek.kendi ülkesinde başarılı olamayan bir adam dışarıda daha zor başarılı olur.orada denemiş ve kovulmuş . bu adam 53 yaşında ve Galatasaray da istatistikleri ortada ......seneye gorecez .......ama aglamayin burada bu seneki gibi acıları yaşadığımızda.... yine de duam inşaallah başarılı olur.
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben sana katılmıyorum, kendi ülkesinde başarılı olamadıysa burda olabilir, olmayacak diye bi kaide yok, ki bu kadroyla kupa aldı adam, yani 1 sene daha şansı haketti.
Ha, bu kupa başarı diil diyorsan o zaman bu kadronun hocasız bile kupa alabileceğine kani olmuşsun demektir, o zaman bizim bu kadroyu aynen korumamız gerekir, kimse kadroya bişey söylemesin o zaman.
Bu adamın seneye başarılı olma şansı Fransa'dan Almanya'dan getireceğin adamdan az diil, önemli olan eldeki kadronun doğru kadro olup olmadığı, kadron dandikse kimse başarılı olamaz, adam eldeki kadroya uygun ve uyumluysa başarılı olur.
Riekering için söylemiyorum, Riekering gidip yerine Siekering de gelse farketmez mantık aynı. Puel diyen arkadaşlar var, Puel de gelebilir, görülecektir ki onun da garantisi olmayacak ve başarı şansı eldeki kadroya ve adamın ona uyumuna bağlı olacak.
Ünlü teknik adamları isteyenler de bir zahmet çok fazla hayal kurmasınlar. Ünlü teknik adamlar Premier lig veya diğer büyük liglerde çalışıyor, Türkiye Rusya Ukrayna gibi liglere tek tük mercenary tarzı 1-2 adam gidiyor, onlar da normalde kazandıkları paranın 2-3 katını istiyorlar (tazminatları da öyle yüksek oluyor).
Mesela Villas Boas 8 milyon euro net maaş artı prim artı 100 milyon euro transfer bütçesiyle çalışıyordu, o para ve bütçeyle Zenit'e Avrupa'da aldırdığı bi kupa yok, ligde de sadece 1 şampiyonluk alabildi. Unai Emery de 5 milyon net maaşla çalıştı Moskova'da ve başarı kıstası her neyse başarılı olamadı, gördüğün gibi garanti yok. Bi de tazminat ödediler adama. Ama gitti kendi Sevilla'sında gayet başarılı. Orda başarılı olan burda başarılı olucak diye bi garanti yok yani.
İtalya ve İngiltere'de şampiyon olan Mancini burda olmadı mesela.
Galatasaray zamanında Fatih Terim'i nasıl bulup piyasaya çıkardıysa, Porto nasıl Mourinho'yu União de Leiria adlı takımda görüp beğenip piyasaya çıkardıysa, Atletico Madrid nasıl Simeone'yi piyasaya çıkardıysa bizim kategorimizdeki takımlar da öyle yapacak.
Zaten FFP ile uğraşıyoruz artık, bi de tazminatlarla uğraşmayalım.
Bütün bu söylediklerim Ersun Yanal için de geçerli, ki onu nasıl almadık ben anlamadım ama Trabzona gittiğine göre konuşmaya gerek yok. Kimileri karşı çıkacak olsa da Aykut Kocaman için de geçerli bu söylediklerim, gayet de enteresan bi deneme olurdu.