Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur: “Güzel bir transfer dönemi oldu”

Zaniolonun sartlar acayip zordur gibi geldi bana. Ben 100 de 90 geri gelir gözüyle bakiyorum artik.
Bana da tam tersi şimdi daha az paraya satmaktansa şartlı zorunlu ile gerçeklemesi yüksek bonuslarla 35-37 milyon civarı gelecek dedi ve o şartın gerçekleşme ihtimalini yüksek gördüler ki bu teklifi seçtiler. Olurda kullanılmazsa da 5+1.5 ile zaten bonservis maliyetinin neredeyse yarısını çıkarmış olacağız diye düşünerek bunu seçmişler belli ki. Zaten 25 maç denmişti bir kaç yerde bu doğruysa 23 kaldı. Özellikle Aston Villa, Coutinho'yu da Katarlılara satıyor haberlere göre. Beundia'da sakatken Zaniolo'nun bu şartı karşılaması çok büyük olasılık.

Son gün 2 alternatif kalınca Vecino mu Ndombele mi diye düşündük. Önce Vecino'da karar kıldık Sarri bırakmayınca Ndombele'yi aldık falan diyebilirdi. Okan farklı ben farklı düşünüyorduk demesi hoş değil. Böyle diyince de Ndombele alınırdı gerçi.

Neyse sonuç olarak işin son dakikaya kalması bunlara neden oldu. Hiç konuşmasa daha iyiydi.
İşin son dakikaya kalması harcama limitinin açılmaması sebebiyleymiş Uğur anlattı adam uzun uzun. Geçtiğimiz Perşembe limit onaylanmış o güne kadar bonservisli birini alma iznimiz yokmuş. Zaten hep free olanlarla anlaştık o güne kadar diyor başka şansımız yoktu diyor ve bunu da kamuoyuyla paylaşamazdık çünkü kimse bize gelmek istemezdi sakladık diyor.

Bonservisli satışımızın olmaması sebebiyle bonservisli alışımız olamıyor ve o limitin onay gününü geçtiğimiz Perşembe'yi bekliyormuşuz zorunluluktan. Bunun sebebi de kadroyu koruma isteğimizden dolayı talipli oyuncuları bırakmak istemeyişimizmiş. Yani limit olsa Amrabat ilk transferimiz olacakmış onun için bu kadar beklenmiş 6 numara. 6 no da da free adam olsa alınırmış. Ama para ona saklanıp beklenmiş. Son gün saatler kala tamam sizdeyim diyen Amrabat'a United talip olunca adam izin istemiş ve kalakalmışız.

Yav bana bu kadar yazdırana kadar bi açıp izleyin şunu be amirim, terledim yeminlen.

Bana da tam tersi şimdi daha az paraya satmaktansa şartlı zorunlu ile gerçeklemesi yüksek bonuslarla 35-37 milyon civarı gelecek dedi ve o şartın gerçekleşme ihtimalini yüksek gördüler ki bu teklifi seçtiler. Olurda kullanılmazsa da 5+1.5 ile zaten bonservis maliyetinin neredeyse yarısını çıkarmış olacağız diye düşünerek bunu seçmişler belli ki. Zaten 25 maç denmişti bir kaç yerde bu doğruysa 23 kaldı. Özellikle Aston Villa, Coutinho'yu da Katarlılara satıyor haberlere göre. Beundia'da sakatken Zaniolo'nun bu şartı karşılaması çok büyük olasılık.
Aston villa almasa bile kendini PL de gösterebilirse oradaki herhangi bir takım parasını verip alabilir. Bir kaç maçta çok iyi oynaması yeterli olacaktır.

İşin son dakikaya kalması harcama limitinin açılmaması sebebiyleymiş Uğur anlattı adam uzun uzun. Geçtiğimiz Perşembe limit onaylanmış o güne kadar bonservisli birini alma iznimiz yokmuş. Zaten hep free olanlarla anlaştık o güne kadar diyor başka şansımız yoktu diyor ve bunu da kamuoyuyla paylaşamazdık çünkü kimse bize gelmek istemezdi sakladık diyor.

Satışımız olmaması sebebiyle bonservisli alamıyor o limitin onay gününü geçtiğimiz Perşembe'yi bekliyormuşuz. Yani limit olsa Amrabat ilk transfer olacakmış onun için bu kadar beklenmiş 6 numara. 6 no da da free adam olsa alınırmış. Ama para ona saklanıp beklenmiş. Son gün saatler kala tamam sizdeyim diyen Amrabat'a United talip olunca adam izin istemiş ve kalakalmışız.

Yav bana bu kadar yazdırana kadar bi açıp izleyin şunu be amirim, terledim yeminlen.
Limit işine zaten hiç inanmıyorum. Limit mi kaldı fbnin Mesut transferi zamanı sevgi limit tanımaz sloganından sonra? Herkes çatır çatır adam alıyor. Bjk bile ne çöplere kaç para bonservis bastı. Tff limitten dolayı ceza veremez kimseye.

Şimdi izliyorum bu arada toplantıyı.

Limit işine zaten hiç inanmıyorum. Limit mi kaldı fbnin Mesut transferi zamanı sevgi limit tanımaz sloganından sonra? Herkes çatır çatır adam alıyor. Bjk bile ne çöplere kaç para bonservis bastı. Tff limitten dolayı ceza veremez kimseye.

Allah adı verdim artık bi izle de ben de eridim bittim yazmaktan.

Birde limit acildigi an, belki opsiyonla 20-25 milyonluk Amrabatin alternatifi nasil Vecino oluyor? CLi garantilemeyle, transfer döneminin bitmesine 3 gün yokmuydu? CL Listesini vermeye 3 ekstra gün vardi. Bana limit biraz bahane gibi geldi.

2023 / 2024 SEZONU TAKIM HARCAMA LİMİTLERİ

Süper Lig Takımlar*
Takım Harcama Limiti ( TL)% 30 Sapma Dahil Takım Harcama Limiti ( TL)
1.GALATASARAY A.Ş.1.481.993.6701.926.591.771

%30 sapmanın ne kadarına izin veriliyor? 400 küsür milyon tl lik fark az para değil.

Transferin son gününe kadar Amrabat'i bekleme fikri Okan Hoca'nin fikri degilse; Vecino'nun maliyetinin sorumlusu Okan Hoca olmazdı.
Transferin son günü Okan Hoca'ya iki opsiyon sunulmuş:
Birinci opsiyon ne vereceği az çok belli olan ve gerektiğinde Torreira'nin yerinede oynayacak Vecino.
Ikinci opsiyon ne vereceği hiç belli olmayan Ndombele transferi.
Okan Hoca'nin Vecino tercihi çok anormal bir tercih degil. Okan Hoca daha garanti olanı seçmiş. Ndombele çok çok iyi bir transferde olabilir, çok kotu bir transferde olabilir, yani kumar.

Niye bu kadar uzatıyorsunuz? Okan hoca vinicho yu mu istemiş? Yoksa kalan oyuncular arasından mı venicho yu istemiş? Erden Timur Çarşamba gününe kadar Amrabat ile anlaştıklarını ama araya manu nun girdiğini de söyledi. Yeni buradan şu çıkarımı da yapamıyor muyuz? Okan hoca aslında 6 8 oynayan bir oyuncu istedi. Girdi sağlanana kadar istedikleri oyuncular olmadı. Bütçe açılınca da kalan oyunculara yönelindi. Vecinho ilk tercih değildi ama o kaldı istediği mevkide oynayabilecek. Sonrası malum.

Şimdi burada suçlu aramak niye? Ben onu anlamış değilim. Yönetim de teknik heyet de iyi işler yapmış. Bütçe açılana kadar elleri mahkum beklemişler.

Gelelim asıl konuya. Şu konuşmada bu olaylardan daha önemli mevzular hakkında söylemleri var Erden Timur un ama kimse o noktada değil. Hala birileri Okan hocayı birileri de Erden Timur u savunmaya çalışıyor. Galatasaray için birinin tarafını tutmak zorunda değilsiniz hala bunu anlamıyorsunuz. Galatasaray için ikisini de koruyup kollamamız gerekiyor. Artık bunun bilincine bir varalım...

2023 / 2024 SEZONU TAKIM HARCAMA LİMİTLERİ

Süper Lig Takımlar*
Takım Harcama Limiti ( TL)% 30 Sapma Dahil Takım Harcama Limiti ( TL)
1.GALATASARAY A.Ş.1.481.993.6701.926.591.771

%30 sapmanın ne kadarına izin veriliyor? 400 küsür milyon tl lik fark az para değil.
Kulüpler kılıfına uyduruyordur. Ayrıca sapsan ne olacak? Küme mi düşürecek eksi puan mı verecek? Tffde öyle bir yürek var mı herhangi bir takıma uygulayacak. Anadolu kulüplerine transfer borcundan eksi puan verirken bile önceden kaç kere uyarıyorlar en son ceza vermek zorunda kalıyorlar

Kulüpler kılıfına uyduruyordur. Ayrıca sapsan ne olacak? Küme mi düşürecek eksi puan mı verecek? Tffde öyle bir yürek var mı herhangi bir takıma uygulayacak. Anadolu kulüplerine transfer borcundan eksi puan verirken bile önceden kaç kere uyarıyorlar en son ceza vermek zorunda kalıyorlar
Avrupa ya gidemeyeceksin.

Limit konusunda Tff limiti mi? Yoksa ffp de bir limit mi acaba?

Sponsorluk senelik geliri geçen sezon 17 milyon euro iken bu sezon 53 milyon euroya çıkmış ve daha gelecek sponsorluklarda varmış. Çok iyi iş.

Birde limit acildigi an, belki opsiyonla 20-25 milyonluk Amrabatin alternatifi nasil Vecino oluyor? CLi garantilemeyle, transfer döneminin bitmesine 3 gün yokmuydu? CL Listesini vermeye 3 ekstra gün vardi. Bana limit biraz bahane gibi geldi.
Aynı şeyi diyecektim. O nasıl bir transfer stratejisi! Maradona'yı alacaktık o olmayınca Emre çolak'ı aldık der gibi.

Avrupa ya gidemeyeceksin.
Tffnin Avrupa'ya katılım hakkı kazanmış 3 büyükler yerine Anadolu takımı yollayacağını mı düşünüyorsun gerçekten? Anadolu takımları da limitlere ne kadar uyuyordur orası da ayrı bir konu tabii. Sivas dışında zamanında para ödeyen takım yok

Valla söz konusu Manu ise 10 liralık malı 50 liraya alabilecek bir kulüp, yakın dönemdeki transferleri ortada. Maguire, Anthony, Sancho ve daha niceleri... O yüzden onların verdiği parayı baz almamak lazım, o paraları vereceğimizi sanmıyorum.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Manu'nun verdigi paraları vermezdik zaten ama Fiorentina 20 milyona aldigi oyuncuyu bize zararına satmazdı diye düşünüyorum.

Erden Timur: "Sergio Ramos, Galatasaray'a gelmeye ikna olmuştu. En son 8.5 seviyesinden düşürmeye çalışıyorduk. Fakat Sevilla devreye girince orayı tercih etti. Ama bizim kulüpteki tercihimiz %60-70 oranında Davinson Sanchez'di."

taraftarın kafası çok şeye basmıyor basmaması normal çünkü her türden kafa yapısı var.. hala kelime kelime çekip analiz yapmaya uğraşanlar var. Bugün Erden Timur bıraksa sonrasını düşünecek zeka sayısı çok değil.. sahip çıkma problemi var bizde.. ölçmede değerlendirmede çok büyük problem var.. o da eleştirilir bu da eleştirilir gibi üstten bakış ile her şeyi bildiğini sanan güruh da ayrı bir araştırma konusu..

Geri
Üst Alt