Yabancı TD konusunda kulüplerimiz genellikle hatalı davranıyorlar. İsmi çok bilinen birini getirip, hem sükse yapma hem de taraftara ve basına karşı ''Alın işte en iyisini getirdik, top onda artık'' diyebilme kolaylığı işlerine geliyor...Doğru bir zamanlama ve planlama gözetmeden, paldır küldür yapılan hamleler, çok defa sportif başarı getirmediği gibi kulüplerin mali yapısını da sarsıyor, başka tutarsızlıklar da eklenince koca kulüplerin onca gelire rağmen mali tabloları ortada!...
Elde çok önemli problemleri olmayan (Özellikle yerli kalitesi önemli) bir kadro ve ciddi bir transfer bütçesi olursa, uluslararası yarışmacılık seviyesini yükseltmek adına kariyeri ve karakteri tartışılmayacak bir yabancı TD ü iş başına getirmek çok doğru bir tercih olabilir. Tabi mümkünse daha sezon bitmeden, sonraki sezon için anlaşma yapmaktır izlenecek yol ki takımı tanısın, gördüğü eksikliklere göre transfer planlamasını, hazırlık programını vs yapsın...
(Kadro, bütçe, zamanlama, planlama, doğru TD) şeklinde özetleyebileceğim unsurların tam olarak ideal şekilde bir araya getirildiği bir yabancı TD transferini hatırlamıyorum, bunca yıllık futbol izleyiciliğimde...
Mancini nin istifası sonrası süreçte burada tartıştık; Özellikle yerli oyuncular açısından kadro kalitesi ve sınırlı bütçe nedeniyle, yabancı bir TD tercih edilmesini alınmaması gereken bir risk olarak görenlerdendim, ancak yerli hocalardan ismi geçenlerden her biri için 'Çöp', 'Leş', 'Fosil' gibi yakıştırmalar yapıldı...
Mancini ve Prandelli yerine yerli TD olsa Salih-Yasin-Tarık gibi futbolculara o paraların verilmesini istemez, tercih edeceği başka futbolculardan da daha fazla verim alırdı muhtemelen...
Önümüzdeki iki maçı (inşallah) kayıpsız atlatırsak zaten bu tartışmalar en azından bir süreliğine boşa çıkar, yine ağır saçmalıklar yapmazsa da sezon öylece tamamlanır...Bu iki maçı kaybedersek yeni yönetim gönderir zaten...