GSC Haber Galatasaray U19 Takımı, UEFA Gençlik Ligi'nde Kötü Sonuçlar Almaya Devam Ediyor

Türkiye'de bile fark yaratamayan U19'un Avrupa'da is yapmasi beklenemezdi. Hic bir alt yapida dogru dürüst bir yapilanma yok. Milli takim oyuncu havuzuna bakildiginda cogunlukla yurt disinda yetismis oyunculardan kurulu bir iskelet görüyoruz.

Buradan bir tane bile ilk 11'i geçtim rotasyona koyacağın oyuncu da çıkmıyor yıllardır. En son çıkan isim yunus sanırım oda geldi 25 yaşında düşünün durumu. Bu şekil devam edeceğine komple kapat, buraya yapacağın yatımı istanbulda bir tane pilot takım alıp oraya transfer ettiğin 16-25 yaş arası oyuncuları koy, beğendiğini galatasaraya getir. Hiç değilse kerem, barış gibi potansiyeller yakalayıp bir şeyler yaratırsın.
Süper Lig seviyesinde oynayabilecek oyuncular (alt yapidan yetismis)

Emircan Gürlük (Orenburg, Rusya 1.Lig)
Erencan Yardimci (Braunschweig, Almanya 2.Lig)
Emin Bayram (Westerlo, Belcika 1.Lig)
Ozan Kabak (Hoffenheim, Almanya 1.Lig)
Yusuf Akcicek (Al Hilal, S.Arabistan 1.Lig)

Cok fazla bir sey yok yani. Bunladan hangileri bizim seviyemizde o da tartisilir ama kadro doldurmak icin 1-2 tanesini almaktan baska care yok gibi duruyor

Tek boyutlu bakiyoruz olaya. Takim olarak siciyor olabiliriz. Belki hocamiz kotu, taktigimiz yanlis. Cocuklarin bazilari yetersiz olabilir ama Bu demek degildir ki hepsi ise yaramaz. Zaten kacimiz bu cocuklari taniyor veya oynarken seyretmis?

A Takimla antrenmana cikmaya hak kazanmislarsa bir de maca ciksinlar gorelim. Takimin basinda genclere sans veren biri yok zaten. Ondeyken ileride basmasi icin oyuna Cagri'yi degil Icardi'yi alan bir hoca var. Bak bakalim yeteneklerinden ziyade verdigin gorevi yapiyor mu? Skoru degistirmesinicin alirsin Mauro'yu ama koruma amacinda ise Cagri'yi alirsin. Ahmet'ten once bile Cagri'yi almalisin. Birak kossun.

Steph Curry'den ornek vereyim mesela. Deger okarak tabi ki karsilastiramazsin. Ben kendisini kolej turnuvasinda canli izledim. Kucuk bir okulda okuyordu kendisi. Hatta o takimda onsene bir de Turk vardi. Her neyse diger oyunculardan bariz farkli gorunuyordu ama takim olasi dort macli turnuvada ikinci macta elendi. Bu national turnuva bile degildi. Diyecegim biraz sivrilenler vardir muhakkak. Berk gibi, Cagri gibi.

Diyecegim buralari gelisme ligi. A takimlar ligi degil. Herkes bir yerden baslamak zorunda. Ver bir kac mac sans. Once laf dinliyor mu ona bak, sonra da artisi var mi onu gor. Kapat gitsin gibi soylemler yanlis bence.

Dağhan ve Eyüp dışında Süper Lig seviyesine yakın birini görmedim bugün itibarı ile.

Kutucu ve Cuestaya verilen parayi alt yapiya yatirsaydik belki +6-7 sene sonra ordan verim almaya baslardik.

Geri
Üst Alt