Galatasaray'da, Florya Arsasının İhalesi Yapıldı!

200 milyon dolar bekleniyor floryada klüp naklen istiyor devlet hasılat paylaşımı

Alemin Tek Kralı
maalesef beklediğimizle kalırız kimse 200 milyon dolar vermez 20 dönüme (bize ait imara açılan kısmı eklediğim linkten inceleyebilirsiniz ki son imar değişikliğinde tokinin satın aldığı arsayla ittihadı sağlandı bizim yerin) normalde yönetim 500 trilyona bile razı defaten ödemede ama düz 150 milyon doları bulur diye düşünüyorum zira ön değerlendirme dosyalarında eksiklik yoksa 9 firma açık arttırmaya girecek.

Bunun dışında doğrudur yazdım daha önce hem bu başlıkta hem de diğer yerlerde evet nakden istiyoruz rivadan farklı olarak ki faize gitmesin para diye hürmetler...

Bu da askıya çıkarılan son imar planının haberi;

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı! - 19-03-2018

Evet yeni paylaşım oranı florya'da % 71,43’ü Emlak Konut’a, % 28,57’si ise bize ait olacak. Minimum 600 trilyon maksimum 800 trilyon olur daha fazlası olmaz ki ben 600 bekliyorum. Daha önce başka birçok başlığa yazmıştım.

O niye öyle? Bizim arazimizin %71’i niye Emlak Konut’un?

GSCimbom mobil uygulaması ile gönderildi

200 milyon dolar bekleniyor floryada klüp naklen istiyor devlet hasılat paylaşımı

Alemin Tek Kralı
maalesef beklediğimizle kalırız kimse 200 milyon dolar vermez 20 dönüme (bize ait imara açılan kısmı eklediğim linkten inceleyebilirsiniz ki son imar değişikliğinde tokinin satın aldığı arsayla ittihadı sağlandı bizim yerin) normalde yönetim 500 trilyona bile razı defaten ödemede ama düz 150 milyon doları bulur diye düşünüyorum zira ön değerlendirme dosyalarında eksiklik yoksa 9 firma açık arttırmaya girecek.

Bunun dışında doğrudur yazdım daha önce hem bu başlıkta hem de diğer yerlerde evet nakden istiyoruz rivadan farklı olarak ki faize gitmesin para diye hürmetler...
Kalmayacagiz mustafa baskan bakanlıktan kolaylık istedi ankara ziyaretinde bakanlıkta olumlu dönüş yaptı
Bizim uzun vadede aldığımız paranın bir kıymeti yok yıllık 40 milyon dolara yakın faize gidiyor

Alemin Tek Kralı

Bu da askıya çıkarılan son imar planının haberi;

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı! - 19-03-2018

Evet yeni paylaşım oranı florya'da % 71,43’ü Emlak Konut’a, % 28,57’si ise bize ait olacak. Minimum 600 trilyon maksimum 800 trilyon olur daha fazlası olmaz ki ben 600 bekliyorum. Daha önce başka birçok başlığa yazmıştım.

Toki ile arazi birleşti

Alemin Tek Kralı

Ugur a rakam konusunda muhalifim . 600 milyon lira filan gelmez buradan , altayli da 120 milyon lira diyor . O da olmaz ama iki tahmin arasinda da 5 kat fark olmaz

Reis imar değişikliği yapıldı toki bitişik arsamızı satın almıştı 2017de hep emsal dediğim arsayı. Linkte imar değişikliğiyle ilgili detaya ulaşırsınız. Bu arsa ile bizim imara uygun arsamızın ittihadı yapıldı. yeşil alanlar-terkinler netleştirildi ve toplam büyüklüğün yaklaşık %70 devletin kalanı bizim oldu. Dolayısıyla satışta da bu oran esas yani rivanın tam tersi ancak burası rivadan daha değerli bir yer olduğundan ve 3.havalimanı sonrası kat izni geleceğinden yeşilköy havaalnı kalkacak orası da imara açılacak kuvvetle muhtemel riva gelirini yakın bir gelirimiz küçücük arsadan gelecek bize floryadan...

Ugur imar tadilati yapilirsa , tesbit edilecek imar carpanina gore 600 milyon da gelir 1.600 milyon da gelir . Gokdelen dikecek imar gelir cok da yukselir

Ama ihale tarihinde "taahhut edilen minimum gelir" adi altinda bir rakam belirlenecek ve pesinen alabilecegimiz ve muhtemelen yine kirdiracagimiz para oldukca kucuk olacaktir

Projenin tamamindan son kurusu aldigimizda toplam ne aliriz bilemem ama yakin donemde pesinen alabilecegimiz tutar oldukca kucuk gelecektir insanlara

Ugur a rakam konusunda muhalifim . 600 milyon lira filan gelmez buradan , altayli da 120 milyon lira diyor . O da olmaz ama iki tahmin arasinda da 5 kat fark olmaz
Fatih altaylı yazdım hatırlarsan sinan üstat adam turgay cinere 200 milyon dolara sattırmaya dursuna ağabey çekiyordu hatırla duygun hoca zamanında. sonra ne oldu da hain-tefeci oldu :) kendi ağzından da kaç defa kaçırdı dedi ki yazıhanesinde ağabey dedim sen burayı direkt getirdiğim müşteriye sat devlet sana bu kadar para vermez diye :) Onun için iftira atıyor hayır 9 katılımcılı floryadaki açık arttırmayla yapılacak ve devletin büyük pay sahibi olduğu emlak konut ihalesi 120 trilyona gitsin bizim payımıza kafamı keserim. Bunlar böyle sırf muhalefet hani hıncal üstat demişti ya fatih terim kesin gelmeyecek diye o hesap...

Ben 600 trilyon bekliyorum açıkçası ama zaten yazdım yönetim 500 trilyona da defaten olursa fit zaten ki 3-4 ziyaret yaptılar bakanlığa duyduğum kadarıyla...

Burdaki ihalenin bedelide 3 milyar küsur lakin burda aslan payı emlak konut un

Alemin Tek Kralı

Floryadan henüz para girmedi kasaya
Riva projesi bundan bağımsız finansal olarak

Alemin Tek Kralı

761 Sadece Florya icindir degil mi? Eger ikisi icinse fena kaziklandik

761 rakami rivanindi , insanlarin okuyup yanilmasi normal , biri editlesin su basligi artik , ortada yapilan ihale filan yok henuz

Riva ve floranın total değeri 6 milyar küsur

Alemin Tek Kralı

"A Konut Alanı 42.383 1,30 55.098
B Dini Tesis Alanı 1.533 - -
C İlköğretim Alanı 5.001 - -
Park Alanları Toplamı 14.313 - -
Toplam 63.230 55.098
"
arsa ve inşaat alanları bu parsel parsel linke girmek istemeyenler için kopyaladım.

Bu da;

11- Asgari Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) Ödeme Planı:

“Asgari ASKŞPTG” Ödeme Planı:
Ödeme Sıra No Ödeme Dilimi Günü Ödeme Dilimi Oranı

1. Sözleşme İmzalanmadan Önce, %10,00

2. Geçici Kabul İtibar Tarihinde, %30,00

3. Geçici Kabul İtibar Tarihinden Başlayarak 180. Günde, %30,00

4. Kesin Kabul İtibar Tarihinde, %30,00 Toplam %100

paranın kazanan tarafından ödeneceği zamanlar ve oranları. İşte açık arttırma olmadığından bu oranlara ne geldiği belli değil ama takribi 600 trilyonumuzun 60 trilyonu haziranda

180 trilyonu eylülde

180 trilyonu aralık 2018'de.

180 trilyonu da haziran 2019'da gelir. Biz bunu defaten eylülde 500'e bırakmaya razıyız ama dediğim gibi teknik şartname parayla satıldığından kamuoyu bilmiyor durumu hele bir açık arttırma olsun bakarız ki web sitesinden takip edebilirsin ki ihale tarihi açıklanmadı. Önce yeterliliği onaylanan zarf sahiplerine noter kanalıyla davet çıkarılacak şu an bu aşamadayız...

761 Sadece Florya icindir degil mi? Eger ikisi icinse fena kaziklandik
Hayır o rakam yanlış adam teknik şartname parayla diye ajansa rivanın rakamlarıyla karıştırıp çorba yapıp haberi geçmiş sözde gazeteci-haberci nasılsa kimse anlamaz diye ne bilsin aç kurtlar gibi hesap yaptığımızı müptezel :)

761 floryadan gelecek burda eksik veya yanlış algı var

Alemin Tek Kralı

Florya ile iliskilendirebilecek 761 diye bir rakam yok , hic bir zaman da olmadi

761 rakami , ilk yuklenicisi degistigi icin 900 kusurden 761 e inen riva ihalesine ait
200 milyon dolar gelir bekleniyor devlet hasılat paylaşımı biz naklen istiyoruz
Biz ok demedigimiz sürece bu ihale yapılma şartı yok
Rivadan gelen paranın burdaki ihale ile uzaktan yakından alakası yok
Nef garanti olarak 200 küsür milyon dolar teklifi var klübe
Bitim aşamasında 400 500 milyon değer biçiliyor arazi üzerindeki gayrimenkullere

Alemin Tek Kralı

200 milyon dolar gelir bekleniyor devlet hasılat paylaşımı biz naklen istiyoruz
Biz ok demedigimiz sürece bu ihale yapılma şartı yok
Rivadan gelen paranın burdaki ihale ile uzaktan yakından alakası yok
Nef garanti olarak 200 küsür milyon dolar teklifi var klübe
Bitim aşamasında 400 500 milyon değer biçiliyor arazi üzerindeki gayrimenkullere

Alemin Tek Kralı

Tamam da 761 rakaminin florya ile ilgisi yok diyorum

Geri
Üst Alt