Galatasaray'da, Florya Arsasının İhalesi Yapıldı!

riva florya paraları borç alacak farkını kapatmaması üzücü durum 300 350 milyon tl kalacak şampiyon olmamız şart bu yıl

riva florya paraları borç alacak farkını kapatmaması üzücü durum 300 350 milyon tl kalacak şampiyon olmamız şart bu yıl
evet ve mümkünse tek başına şampiyonlar ligi grubuna katılım hatta mağazacılık aş satışı bile gerek kalabilir. neyse en azından herşeyimizi satsak bile borcumuz bitiyor ki adamız-hasnun galip ve otel hala mülkümüzde kalıyor. Fenerbahçenin hiçbir tesisi kendise ait değil. bjk'nın kulüp binası ile fulya süleyman seba spor kompleksi bunları satarsa bir çeyrek rahat ederler :) trabzonun ise elinde sadece mehmet ali yılmaz kaldı kartalı da çıkardılar elde...statları da kendilerinin değil zaten...

Arazileri çıplak halleriyle satsak daha fazla para alırdık bence.Minimum 350-400 milyon dolara peşin paraya satabilirdik bence hepsini.Çok büyük zarar ettik bu arazilerden :cautious::cautious: yapılacak proje sonucu gelecek olan satışlardan doğru dürüst bir para geleceğini sanmıyorum.Hele ki şu ölü emlak piyasasında çok ama çok zor.10 sene sonra ancak girer kasaya para.O saatten sonra gelecek paraya da gerek yok

200 milyon dolar gelir bekleniyor devlet hasılat paylaşımı biz naklen istiyoruz
Biz ok demedigimiz sürece bu ihale yapılma şartı yok
Rivadan gelen paranın burdaki ihale ile uzaktan yakından alakası yok
Nef garanti olarak 200 küsür milyon dolar teklifi var klübe
Bitim aşamasında 400 500 milyon değer biçiliyor arazi üzerindeki gayrimenkullere

Alemin Tek Kralı
200 milyonluk teklifi biraz açsana.

Bir adet sorum var.2-3 gün önce ya gazetede ya da internette görmüştüm.Belki de rüyamda gördüm.
Bizim Florya hala 2-3 katlı yapılara izin verilen yerdi.Hatta projede evler 3 katlıydı.Fakat havalimanı yer değiştirdikten sonra çoklu katlara izin verilecekmiş.Şimdi bu yapılan ihale 2-3 katlıya göre mi yoksa daha fazla katlıya göre mi yapılıyor?

Bir adet sorum var.2-3 gün önce ya gazetede ya da internette görmüştüm.Belki de rüyamda gördüm.
Bizim Florya hala 2-3 katlı yapılara izin verilen yerdi.Hatta projede evler 3 katlıydı.Fakat havalimanı yer değiştirdikten sonra çoklu katlara izin verilecekmiş.Şimdi bu yapılan ihale 2-3 katlıya göre mi yoksa daha fazla katlıya göre mi yapılıyor?
3 katlıya göre zaten onu yazdık tekrar değerlenecek diye... Dolayısıyla 3.havalimanının 3 katrilyonluk maliyeti 10-12 kattrilyonluk gelirle kompanse edilecek...

Moderatör tarafında düzenlendi:
ihale bedellerine takilmayin cunku biz zaten iki projenin toplami icin vaad edilen minimum 508 milyonu aldik

Ayrica yine ihale bedellerine takilmayin cunku finalde alacagimiz parayi esasen iki projenin toplamindaki tum konutlarin sonuncusunun satisindan sonraki miktar belirleyecek

Uzun vadeli bir mesele bu , daha 5-6 sene bitmez . Baska kaynaklar bulmamiz lazim

Ben olsaydim mecidiyekoydeki binayi bitirir onu satardim . Isteyen varsa otel yapsin yurt yapsin ne yapiyorsa yapsin

ihale bedellerine takilmayin cunku biz zaten iki projenin toplami icin vaad edilen minimum 508 milyonu aldik

Ayrica yine ihale bedellerine takilmayin cunku finalde alacagimiz parayi esasen iki projenin toplamindaki tum konutlarin sonuncusunun satisindan sonraki miktar belirleyecek

Uzun vadeli bir mesele bu , daha 5-6 sene bitmez . Baska kaynaklar bulmamiz lazim

Ben olsaydim mecidiyekoydeki binayi bitirir onu satardim . Isteyen varsa otel yapsin yurt yapsin ne yapiyorsa yapsin
Yanlış bilgi 508 milyon rivanın asgari garanti şirket taahhüdünden gelen para floryayla alakası yok zaten onun için 250 trilyondan başka rivadan gelmez diyoruz en kötü ihtimalle. Florya ihalesi ise tamamen bağımsız. Senin de kafan karışmış sinan :)

Ayrıca oteli bitiremiyoruz camiadan duyuma yazmaya geldim senin mesajı gördüm buraya da yazıyorum belediye kati suretle yapı kullanım ruhsatı vermiyor. Ne otel olarak ne de yurt olarak zira otel olmayınca yurt olarak başvurduk statik proje aynı kalsın mimari projeye tadilat yapalım denmişti hafta içi bu da reddedilmiş. Neye göre bitireceksin? Kaba inşaat ve dış cephe ile alakalı sıkıntı olmadığından yapıldı ki inşaatı bitirecek kredinin kalan kısmı hazırda duruyor kullanılmadığından da bize faizi-maliyeti yok çünkü bu proje kredisi. Nakit verilmiyor kesilen faturaya ödeme yapıyorlar şöyle; hizmet aldığımız firmalar bize proforma veriyor biz hakedişini yapıp bankaya yolluyoruz onlar ödemeyi geçiyor ardından da firmalar bize fatura kesiyor. Prosedür de net olarak bu şekilde...

85AE27B6-8CE3-4ABF-8567-68DCE51B3136.webp

Tamam işte :) bu rivanın bildirimi :) Dediğimi teyit etmişsin sinan reis...Aynısını yazdım ya bunun florya ile alakası yok...

Yok abi cok eminim bak google et farkli yerlerden , ihaleler ayri , biri 761 cikti , florya da ayrica cikacak ama aramizdaki protokol ikisini de iceriyor ve tek bir protokol , onun da bedeli "minimum" 508 milyon TL

Bak biraz arastir ben baktim da oyle yani

Yok abi cok eminim bak google et farkli yerlerden , ihaleler ayri , biri 761 cikti , florya da ayrica cikacak ama aramizdaki protokol ikisini de iceriyor ve tek bir protokol , onun da bedeli "minimum" 508 milyon TL

Bak biraz arastir ben baktim da oyle yani
Hayır net biliyorum üstat zaten bu benim konu hakkındaki ilk yazım değil yüzlerce mesaj yazmışımdır konuya vakıfım :) Ayrıca 761 trilyon-508 trilyon yani kırdırılmazsa minimum şirketin galatasaraya riva için daha ödemesi gerek para 253 trilyon onun için 250 daha gelecek diyoruz. Orada da eksiklik var.

761 kirdirilarak 508 almadik ki . 508 minimumu kirdirip 300 kusur aldik

761 ihale bedeli , fakat sadece rivanin . Neden ihale bedelinin tumunu alalim ki ?

Yeni bir ihale bedeli de florya icin belirlenecek , bunda da hemfikiriz

Ama internetten ve kap bildiriminden anlasiliyor ki 2 arsa icin (arsalar diyor) toplam minimum 508 milyon tL yaziyor

Yani acik acik bu sekilde yazmasa ben de keske derdim de yaziyor yani

761 kirdirilarak 508 almadik ki . 508 minimumu kirdirip 300 kusur aldik

761 ihale bedeli , fakat sadece rivanin . Neden ihale bedelinin tumunu alalim ki ?

Yeni bir ihale bedeli de florya icin belirlenecek , bunda da hemfikiriz

Ama internetten ve kap bildiriminden anlasiliyor ki 2 arsa icin (arsalar diyor) toplam minimum 508 milyon tL yaziyor

Yani acik acik bu sekilde yazmasa ben de keske derdim de yaziyor yani
Hayır üstat denizbank ve aktifbak ipoteklerini kaldırmak için tüm alacaklarını istedi yoksa kaldırmayız diyordu. İpotekler kalkmadan da emlak konut ihaleye çıkamıyordu. 2016'da dursun özbek başbakanlıktan onay aldı. Buna göre ihalede en yüksek geçerli teklifi veren firmanın %80lik payımıza düşen asgari garanti bedelden düşmek üzere 508 trilyonun bizim için denizfaktoringe ödenmesine karar verildi bunun üzerine faktoring parayı kırdırıp aktifbank ve bize kalaacak olan 60 trilyonu dernek hesabına yatırdı. Biz de bu paraya sermayemizi tavandan bedelli arttırmak için spkya başvurup sportif aş'ye aktardık ertesi günde çekip önce aktifbank'ı kapattık sonra da gecikmiş maaşları ödedik geriye de bir şey kalmadı.

Yani evet alacağımız 761'di 508'i proje gerçekleşsin diye ödendi ve bunu kırdırdık hala daha 253 trilyon alacağımız var. Şimdiki yönetim de bunu 2019'da değil de bu sene sonu önden alıp riva projesinden çıkmak istiyor para faize gitmesin diye aldığım duyuma göre florya ihalesi netleştikten sonra emlak konut müteaahhitten gelecek ilk ödemeyi bize verip bizden kurutulup galatasarayı sepetleyecek...Yani senin dediğin tamamen riva ile alakalı floryanın yakından uzaktan alakası yok onu bu başlıkta paylaştığım ihale ilanından detayına ulaşabilirsin hürmetler...

Ama ihale bedeli temsili degil mi ? Ya satislar sonucunda cok daha yuksek rakamlar elde edilirse ? Devlet ve Gs bu artan kisimdan istifade edemeyip tum asan miktar yukleniciye mi kalacak

Ama ihale bedeli temsili degil mi ? Ya satislar sonucunda cok daha yuksek rakamlar elde edilirse ? Devlet ve Gs bu artan kisimdan istifade edemeyip tum asan miktar yukleniciye mi kalacak
Satıştan daha yüksek miktar kazanıldığı vakit, o miktar da paylaşılacak zaten. Bunu söylediler zaten yetkili kişiler

Ama emlak konut bizi son parayi verip sepetleyecek demissin , bizim icin de bu parayi alip rivadan cikmamizdan bahsetmissin

Kafam karisti

Fiiliyatta aynen öyle olacak hasılat paylaşımı filan düşük bedele satıldı denmesin diye kılıftı sadece. Şimdi biz 250 trilyonu bir sene erken alalım da 50 trilyonu faize gitmesin diye yırtınıyoruz.

760 milyon Türk lirası çok az bir rakam, Florya'da normal daire fiyatları 5 Milyona bile ulaşıyor. Bence burada kazıklanıyoruz.
arsanın yaklaşık 3 te 1 i bizim. ayrıca o arsa bize spor amaçlı verilmiş. bu parayı aldığımıza şükredelim.

açık konuşayım ben devlet adamı olsam izin vermezdim.

Geri
Üst Alt