Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu oyunculari koruma amacli yazdigim bir yorum degil. Genel bir memnuniyetsizlik var zaten bunu her muhabir soyluyor, bizim takimin antrenmanlarini takip edenler. Bir yerde mutluluk yoksa, istedigin kadar bagir, cagir, calis de hoca olarak. Orada basari olmaz.
Ayrica Hamza doneminde oyuncularin mutsuz olduguna dair haberler yoktu benim bildigim kadariyla.
Turk takimlarin boyle yurudugunu bilmeyen yok. Evet, normalinde senin dedigin gibi olmali ama oyle yurumuyor bu bariz bir sekilde ortada. Benim kastim, futbolcularin dertleri ile ilgilenecek bir profesyonel patron olmali Florya'da. Bu is teknik direktoru asar o cunku yaptigi isin yaninda, bir de mental coach olamaz herkese. Bizim takimda bir negatif enerji var, herkes soyluyor bunu. Antrenmanlarin cok zevksiz gectigini, beraber yemek yediklerinde konusmazlarmis, oyuncularin yuzleri asik oldugu falan.Normal sartlar altinda böyle seyler yoktur... Albayrak´in yaptigi görev´in avrupa da karsiligi yok. Ve bir nevi bunu Mert yapmaya calisiyor yillardir. Bireysel hareket edemeyen oyunculara hizmetcilik resmen, Mommy for everything resmen. Normal sartlar altinda kendi isini kendin, kendi motivasyonunu kendin saglaman gerekir. Avrupada öyle senin ile her yere gidecek tercüman da tutmazlar. Eger ihtiyacin varsa, kendin tutarsin.
Tudor eger yeni gelmis bir hoca olsaydi, ok. Ama son 4-5 yilda kac hoca kuruttu bu oyuncular. Basta bu konuda suc yönetimin, ama sürekli hocanin basina cikma hakkini taniyamazsin oyunculara.
Turk takimlarin boyle yurudugunu bilmeyen yok. Evet, normalinde senin dedigin gibi olmali ama oyle yurumuyor bu bariz bir sekilde ortada. Benim kastim, futbolcularin dertleri ile ilgilenecek bir profesyonel patron olmali Florya'da. Bu is teknik direktoru asar o cunku yaptigi isin yaninda, bir de mental coach olamaz herkese. Bizim takimda bir negatif enerji var, herkes soyluyor bunu. Antrenmanlarin cok zevksiz gectigini, beraber yemek yediklerinde konusmazlarmis, oyuncularin yuzleri asik oldugu falan.
Bunu oyuncularin kalitesine baglamaya gerek yok, baska bir perspektifden bakiyorum olaya. Tudor ile alakali midir bilemiyorum burada suclu hocadir, veya oyunculardir da demiyorum. Ama buraya dikkat edilmeli, bu oyle taktik antrenmanlarla, iyi transferlerle cozulecek seyler degil bazen.
Ben yillardir sorunun kalite olmadigini söylüyorum. Elbette ki sorun var, cünkü oyuncular elinden tutan insanlara alistirilmis. Eee ? Gelen yabanci da, burada extra hizmet istiyor otomatikman.
O vakit ya bulacaksin Abdurrahim gibi oyuncularin dilinden anlayan, onlar ile ilgilenecek, yedirecek, icerecek, gönüllerini hos tutacak bir adam. Yada yoksa eger, gideceksin degistireceksin düzeni, ve cici anne dönemi bittigini ilan edeceksin.
Tudor bazinda geldiginden beri sorun var. Cünkü Tudor hem degisik yerlerde, degisik sistem ile, hemde alisik olduklarindan cok daha yüksek tempo ile calistirdi. Bende idman fotolarina bakiyorum, ve oyuncular hep pestili cikmis halinde.
Ayni nedenden mesela topcular Ersun´u yolladi fenerden. Adam cünkü dayiyordu fitnissi, kondisyonu. Tatil günlerini bol vermiyordu. Tudor belki daha bile agir calistiriyor.
Ama Tudor´u gönderdik. Yine bu oyunculara güc vermektir. Bu sefer diger hocanin sistemini begenmeyecekler. Yada taktigi zayif diyecekler, diyeceklerde diyecekler...
Hocalik makamina ucuza indirmenin bedeli bu alpercim.Bir oyuncu hocanin arkasindan yönetici ariyor, ve sen yönetici olarak hocanin üstün konumunu izah edemiyorsan. O vakit o oyuncuyu o hoca, bir daha zor dizginler.
Basari acisindan Tudor belki takimin basina getirecel en riskli isim, yada devam edilecek en riskli isim. Ama hoca degistirmekte, bize hep zarar verdi. Kisa vadede degilse orta , yada uzun vadede hep zarar. Cünkü bir süre sonra topcular mekanin krali oluyor.
Aslinda Tudor ile devam etmesi yönetimin verdigi dogru karar olur. Ancak bu yönetimin simdiye kadar dogru bir karari sürdürecek yüregi hic olmadi.![]()
Bence Tudor ile alakasi vardir ama ben hocanin bu sebepten dolayi degistirilmesinden yana degilim, ben zaten Tudor'u istemiyorum acik acik daha once baska konularda belirttim bunun sebeplerini. Ama bu memnuniyetsizlik sirf hoca degisikligi ile cozulmeyecegini dusunuyorum. Bu profesyonel duzenin Tudor ile gelecegini de inanmiyorum sahsen. Bunu basarabilmesi icin 3-4 yil takimda kalmali. Veya herhangi biri diyelim.
Yoksa 1 sene icinde bu tur aliskanliklar bir anda degisemez. Bunlar da insan, evet zengin insanlar ama sonucta senin benim gibi duygusal, gunden gune degisen moralleri de olacaktir. Dursun Ozbek zaten lige kotu start verdigimiz an Tudor'u kovar, yeni gelen hoca da kendini kurtarabilmek icin, sezonun geri kalan kisminda nasil oyunculardan verim alabilirim diye en kolay yolu sececektir. Madem Tudor ile basliyoruz bu lige, bakalim dogru yoldan gidebilecekler mi.
Ne demiş?De Jong'un dediği olur yakında.
"25 oyuncuyu gönderemezsin, ters bi durumda hoca gider" demişti ya.Ne demiş?
Pek takip etmiyorum bu ara, görmemişim."25 oyuncuyu gönderemezsin, ters bi durumda hoca gider" demişti ya.