Çıkaracağı kadro çift forvet ve arkasında Sneijder odaklı olmalı. Galatasaray tarihi boyunca klasik dizilişin dışında ama mantık olarak 4-4-2 dışında hiç bir kadro sistemiyle şampiyon olmayı bırakın ilk 3'e bile girememiştir.
Elimizde bozulmak üzere olan bir malzeme var. Yani dayanamayan, dayandığı yere kadar elde ki çer çöp nedir? Eren-Sinan-Yasin 3'lüsü. Sen salatalıktan köfte yapmaya çalışırsan olmaz ama salatalıktan cacık yaparsan olur. Podolski ve Bruma santraforu geç ileri uç forvet oynayamaz, oynatılamaz. Eren-Sinan veya Eren-Yasin tarzında santrafor ve forvet ikilisi kurulmalı. Podolski ve Bruma'dan santrafor olmaz tekrar ediyorum. Defans hattı o kadar vasat ki, yazamadım bile, orasını ayarlar artık yıllık 10 milyon TL civarı para alan adam, ben düşünemem.
Muslera
xxx-xxx-xxx-xxx
xxx
Bruma-Sneijder-Podolski
Eren-Yasin
İsimler örnek, diziliş bu tarz bir şekilde olmalı. Oyun içinde oyuncular değişken olabilir, Ancak Eren veya Yasin değişken olamaz. Bu adamlar birisi sırtı dönük diğeri kurnaz oynayacak. Tıpkı Elmander-Necati gibi en yakın örnek. Elmander sırtı dönük, Necati uyanık pozisyonlarda oynadı ve şampiyonluk geldi. Burak bitiricilikte rezil bir adamdı ancak kurnazlık görevini iyi yapıyordu ve yine işe yarıyordu, en azından defansın dengesini bozup başka oyuncunun gol atmasını veya başka oyuncunun başka oyuncuya asist yapmasını kolaylaştırıyordu. Kayseri maçında ki rezil santraforsuz oyun sistemi uzun zamandır devam ediyor. Ve böyle galibiyet ancak ıkına ıkına şans eseri ara sıra gelir. Galatasaray'ın tek forvetli, bakın satrafor bile yok, tek forvetli üst üste kazandığı 6 maç bile yoktur, başarı bekleniyor hala. Yeni yeni futbol izlemeye başlayan 2010'dan önce futbolu skor olarak takip eden kocaman bir topluluk var. Bunun içinde taraftarından yöneticisine her kesim var. Ve bunlar santrafor mevkisini bilmiyorlar. Bugün Dünya'nın en büyük futbol kulüplerinde santraforsuz bir maç kayıtı bile bulamazken, Galatasaray başarısız olduğu her sezon minimum 30 maç santraforsuz maç yapmıştır. Daha iyi anlaşılması için şöyle de diyebiliriz, Fenerbahçe'de ki santrafor bolluğu şu rezalet Galatasaray kadrosunda bile olsa Galatasaray bugün 40 değil 55-60 gole ulaşmıştı. RVP-Fernandao-Sow-Emenike-Atıf bu adamların arkasında Sneijder olduğu sürece 20 maçta hepsi 10'ar golü çoktan aşmıştı. Ancak bu tabi ki anlaşılması için bir örnek, farazi konuşmaya gerek yok. Tudor tek forvet olayına devam ederse, en ileri ucu santrafor değil de forvetten devşirme yaparsa, beklenen yine olmayacaktır. Ancak Juventus vs... gibi kulüp görmüş bir adamın bu işi çözeceğini düşünüyorum. Elde ki malzeme SKT'si geçmiş ama 1-2 gün geçmiş ve anlık kurtarılıp, günü kurtarabilir bir ürün. Tudor bunun farkına varırsa, Sneijder-Muslera-Bruma-Podolski ve oynatılacak santrafor-forvet 6'lısı takıma 14 maçta 20'den fazla puan kazandırır. Yok eski tas eski hamam olursa Galatasaray 14 maçta maksimum 23 puan görür ve 4. veya 5. bitirir ligi. Tabi burada şike lobisini de unutmayalım Galatasaray'ın 4. veya 5. bitirmesine göz yummayıp en azından AL'yi gitmesini sağlayabilir futbol terör örgütü şike lobisi.