Galatasaray'da Transfer Bitmez, Defans + Forvet Geliyor [Yabancı]

Cevap: Galatasaray'da Transfer Bitmez, Defans + Forvet Geliyor [Yabancı]

İlginç bir anekdot ise Baros geçen yıl topu topu 1 tane kafa golü atmıştı zannedersem. Bellinzona maçında. Ama şimdiden 3 maçta 2 golü kafasıyla attı. Anlaşılan Rijkaard nerede durması gerektiği konusunda planlı bir çalışma yaptırmış takımla birlikte.

Bursa maçıda vardı.Gerçi o çok ilginç bir goldü ama:)

Edit:Hacettepe maçında attığı 3.golde var.

Halil Abi öncelikle belirtmek isterimki merkez forvet konusunda haklısınız, yani Semih ve Guiza bu özelliklere uyan ve klasik 4-4-2 anlayışına uyan isimler, ancak bizim sistemimizde bu tip forvetlerin pek bir anlamı yok, top şişirmeyeceğiz, forvet hattındaki 3 adamın da koşan, ortaya gelip top yapabilen ve pas organizayonlarıyla birlikte kanatlardan içeri katedebilen adamlar olması lazım. Baktığımızda Keita, Kewell bu tanıma cuk diye oturan adamlar bir üst düzeyleri zaten Barcelona, Real gibi takımlarda mevcut. Baros ta haliyle bu sistemin tam adamı diyebiliriz, Netanya maçında da farkettiyseniz ceza sahası civarında nerdeyse dolaşmadı, sürekli ortaya gelip, kanatlara geçip bindirmeler yaptı, orta sahaya yardımcı oldu, 4-3-3 ün ruhunun gerektirdiği şekilde.

Zaten Rijkaardın oturtmaya çalıştığı sistemde top bekleyen adam kavramı olmayacaktır, mesela bir Zigiç, Crouch, Luca Toni gibi adamlar Barosa alternatif bile olamazlar, aynen Nondanın da olamayacağı gibi (Yerini doldurmaz demek hiç oynamayacak demek değil tabiki). Sürekli topun takip edildiği, kısa pasların ve hızlı adamların verimli olabileceği bir sistemde ben Barosu bir Ruud kadar önemli buluyorum açıkçası her ne kadar geçen sene bu beklentiyle alınmadıysa da çok iyi denk geldi denilebilir. Heleki kanattaki iki adamımızla Baros birleşince Guiza ile Semih basit bile kalıyor.

Orta saha konusuna gelince yaratcılık konusunda kıyaslama yaparsak, yaratıcılığı sağlayacak olan adamlar biz de Arda ve Elano, fenerde Alex ve Emre, şimdi doğru bir yaklaşım mı acaba Arda ve Elano daha az yaratıcı demek, açıkçası bu yaratıcılık süper ligi geçtim, çok büyük klüplere bile nasip olmayacak seviyede. Yani orta saha konusunda müthiş bir fark var aramızda.

Tek karşılaştırılabilecek yer defanstır bana göre, ama o da fenerin geçen seneki Lugano ve Edu dan oluşan şekliyle, yoksa Bilica ve Bekir ya da Önder ikilisinin milli takımın defansını oluşturan Servet ve Emre Güngörden daha iyi olabileceğini söylemek te çok mantıklı gelmiyor.

O yüzden diyorumki biz Türk takımlarıyla bir kıyaslama yapmak yerine Avrupada aksayabilecek, sıkıntı yaşayabileceğimiz bölgeler üzerine yorumlarımızı yapsak, düşüncelerimizi belirtsek daha gerçekçi olur.

Sevgili Deniz, her şeyden önce analizin için tebrik ederim. Çok güzel bir yazı olmuş. ;)

Belirttiğin şekilde oynayamayı becerebilir isek sorun yok. Hocanın arzusunun da bu olduğu gerçek.

Lakin, ben mevcut kadromuzun bu esnekliğe sahip olmadığını düşünüyorum. Beni endişelendiren, tüm iyiniyetlerine ve savunma becerilerine karşın "Barış, M.Sarp ve M.Topal" gibi oyuncularımızın kısa ve bol paslı, dikine oynama standardına dayalı bu sisteme adapte olamayacakları hususudur.

Umarım gerekli takviyeleri müteakip uyum sorunu da aşıldıktan sonra istenen kıvama geliriz. Hepimizin ortak temennisi bu.

Sevgili Deniz, her şeyden önce analizin için tebrik ederim. Çok güzel bir yazı olmuş. ;)

Belirttiğin şekilde oynayamayı becerebilir isek sorun yok. Hocanın arzusunun da bu olduğu gerçek.

Lakin, ben mevcut kadromuzun bu esnekliğe sahip olmadığını düşünüyorum. Beni endişelendiren, tüm iyiniyetlerine ve savunma becerilerine karşın "Barış, M.Sarp ve M.Topal" gibi oyuncularımızın kısa ve bol paslı, dikine oynama standardına dayalı bu sisteme adapte olamayacakları hususudur.

Umarım gerekli takviyeleri müteakip uyum sorunu da aşıldıktan sonra istenen kıvama geliriz. Hepimizin ortak temennisi bu.

Teşekkür ederim Abi beğenin için:)

Benim de soru işaretlerim yok değil, belki birçok arkadaş Topalı banko olarak görüyor ama ben zaman zaman Sarpın da zorlayacağını düşünüyorum o bölgeyi, sanki biraz daha oyun okumada iyi gibi geldi, zaman gösterecek. Topal ve Barış konusunda da benim de aynı çekincelerim var, yani kesicilik konusunda Topal belki en iyi Türk oyuncudur ama bunun yanına da birşeyler katabilmesi gerek, inşallah diyelim.

Teşekkür ederim Abi beğenin için:)

Benim de soru işaretlerim yok değil, belki birçok arkadaş Topalı banko olarak görüyor ama ben zaman zaman Sarpın da zorlayacağını düşünüyorum o bölgeyi, sanki biraz daha oyun okumada iyi gibi geldi, zaman gösterecek. Topal ve Barış konusunda da benim de aynı çekincelerim var, yani kesicilik konusunda Topal belki en iyi Türk oyuncudur ama bunun yanına da birşeyler katabilmesi gerek, inşallah diyelim.

Elano ve Arda oynarsa bence Mehmet oynar.Çünkü Mustafa Tobol ve Netanya maçında gördümüz gibi ileriye koşularda yapıyor.Bunlar etkili oluyor ama bize daha çok çıkmayacak Elano ve Arda'nın arkasını toplayacak biri lazım.Buda Mehmet veya Linderoth olur.

Mehmet Topal çok çalışıyor bence elano ve ardanın orta gerisinde mehmet topal oynar. lige kadar kendini hazırlar. ligde hiç zorlanacağını zannetmiyorum. linderoth da oynayabilir. 2 si de kendini iyice geliştirirlerse aralarında büyük bir forma savaşı doğacagından o bölgede sorunumuz olmaz diye düşünüyorum ben çünkü mehmet topal son yıllarda çok büyük yollar katetmiştir ve bu zorluğun üstesinden çabucak gelebilecek bir kapasiteye sahiptir.Umarım üstesinden gelir.

Aslında Linderoth bu sisteme,bol paslı ve dikine oynamaya tam uyacak bir oyuncu ama onunda sağlık durumu bilmiyoruz.Birmaç var diğer maç yok.

Aslında Linderoth bu sisteme,bol paslı ve dikine oynamaya tam uyacak bir oyuncu ama onunda sağlık durumu bilmiyoruz.Birmaç var diğer maç yok.

Ben Linderothu saymıyorum bile artık kadro yorumu yaparken, sakatlıktan tamamen çıksa bile 20 li yaşlardaki gibi kendini çabuk toparlayıp istenilen duruma geleceğini pek sanmıyorum. Topalın kesici olarak gerçekten çok çok önemli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ama bu sistem için Rijkaarddan kapması gereken çok şey de var, inşallah uyumu çabuk sağlar.

leo franko

uğur ? servet hakan balta

linderoth

elano arda

keita kewell

baros

nonda ve aykuta ankaragücünün talip olduğunu okumuştum

hıncal uluç aykuta çok güveniyor bende ona güveniyorum

aykut kalmalı bence nonda satılsada olur yerine genç yetenek alıp yatırım yapılmalı

007 haldunda öyle söyledi elanonun imza töreninden sonra

medyada yer alan haberlerin aksine, büyük bir golcünün değil, milan baros'un arkasında yedek güç olacak bir ismin peşinde olduğunu tahmin ediyorum. bu yeni oyuncu da muhtemelen 'genç ve yabancı' bir forvet olacaktır. sanırım bu transfer de 8 gün içerisinde biter. son transfer kiralık da gelebilir. bekleyip, göreceğiz..

Elano transferini daha önceden söyleyen ekşi sözlük yazı yazmış bunu

medyada yer alan haberlerin aksine, büyük bir golcünün değil, milan baros'un arkasında yedek güç olacak bir ismin peşinde olduğunu tahmin ediyorum. bu yeni oyuncu da muhtemelen 'genç ve yabancı' bir forvet olacaktır. sanırım bu transfer de 8 gün içerisinde biter. son transfer kiralık da gelebilir. bekleyip, göreceğiz..

Elano transferini daha önceden söyleyen ekşi sözlük yazı yazmış bunu

Bende aynı şeyi düşünüyorum.Baros'tan iyi adam almamalıyız,Baros'tan iyi olacak adam almalıyız.

Bende aynı şeyi düşünüyorum.Baros'tan iyi adam almamalıyız,Baros'tan iyi olacak adam almalıyız.

Katılıyorum aynen. Zaten baros tan iyi adam almanın mantığı yok defansımızı iyileştirmek varken. Ucuz yollu forvet ve OrtaÜst bir defas ile taş gibi takım oluruz

Adnan Polat transferi kapattı dediğinde söyledim en az 2 tane daha transfer var diye. Bu yönetimin transfer politikalarını çok beğeniyorum. Teknik direktörde hata yapmışlardı. Derslerini almışlar, Rijkaard'ı getirdiler. Elano'da geldi. Şimdi 1 transfer daha savunma için yapılacak.

Savunmaya transfer yapilmicak galiba, Melih abi oyle demis sanirim.

Nerde demiş renktaş?:mad: Savunmaya takviye şart.. Sağ bek stoper farketmez ama şart..

Nerde demiş renktaş?:mad: Savunmaya takviye şart.. Sağ bek stoper farketmez ama şart..

Aynen. Mükemmele yakın bir kadro kurmak üzereyiz. Bence stoper daha önemli.

Bu mükemmel kadro kuram meselesini tek mevkiyle ıskalamayalım.

Çok sıkıntılar çekeriz.

Bu takima bana gore 4 takviye lazim. 1 cok yonlu savunma oyuncusu, 1 orta saha (Sezer Ozturk) ve 1 forvet. Bana kalsa Linderoth'u gonderip yerine baska cok yonlu bir oyuncu alirdim cunku Linderoth'un hali ortada, yani oynar mi oynamaz mi belirsiz ne yazik ki. Birde Ufuk Ceylan alinsa fena olmaz. Yani aslinda baktigimiz zaman 5 takviye yapilabilir bu takima. Ama 5'i birakalim saydigim 3 takviye mutlaka yapilmali. Ozellikle savunmaya kesin takviye yapilmali. Digerleri hani olmasada buyuk s!k!nt! yaratmaz ama Savunma cok buyuk s!k!nt!lara yol acabilir.

geremi kamp a götürülmemiş..satılacaklar listesindeymiş acaba diyorum sağ beke alınabilinirmi ?

Genç bir forvet birde direk oynayacak bir defans olur 2 transfer olursa ki sanmıyorum bir transfer daha yapıp sezonu kapatırız.Oda defans olur gibime geliyor ama Geremi değil tabiki de:D

Geri
Üst Alt