Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Cevap

Aslında olaya makro açıdan bakamamış Antalya ki bu normal sonuçta şampiyonluk mücadelesi vermiyorlar. Sorumlulukları milyonlara değil...Biz bir süreci anlatmak istemişiz,Antalya maçına etkide bulunmaktan ziyade..Tek tek maçlarda şu verilmedi,bu verilmedi,bu maç-şu maç diye bakarsak burdan köye yol olur...

Fenerbahçe paniklemiş vaziyetteydi Sivas maçından sonra ve Galatasaray'ın iyi oyunu ile bol gollü galibiyetleri neticesinde hakemleri baskı altına alarak en azından buradan bir güç elde edeyim diye düşünüyordu. Kaldı ki sadece yönetim açıklamasıyla kalmadı bu,futbolcuları da açıklamalar yaptılar,taraftarları tehditler savurdular,dün sokaklara çıkıldı amaç farklı olsa da içinde bu da vardı biraz...

Bizim açıklamamız hakikaten gerekliydi çünkü bize negatif bakan bir zihniyet futbolu yönetiyor. Medyada "ödeşme" gibi telkinler savuruluyor,yani susarsan kaybedeceğin bir süreç işliyor şu an. Galatasaray yönetimi de kendisine düşen görevi hem kulüp hem de taraftar için yapmalı,üsturuplu olacak şekilde..Haksız kazançların,hak yemelerin önüne geçilemez ise yönetim de eleştirilir ki onlar da biliyor bunu...

sabah da yazmıştım bizim cephenin açıklaması konusunda. Bizim kaç yıldır bu suskunluğumuz devam ediyor illa fbnin çıkıp ulu orta hakemleri camiayı tehdit etmesı mı gerekiyordu açıklama için. çok daha önce yapılmalıydı bu açıklama. Üstelik açıklamada bjkyi falan da karıştırmış bize ne? hakkı yenen bir bjk mı? bize mi düştü savunmak? içerik de çok hafif kalmış ayrıca daha keskin cümlelerle hadi ağır bir hitap şekliyle tavrımızı koymalıydık. Ha ama sen böyle yok bjk yok fb dersen Antalya'da çıkar hani bana der. ne diyebilirsin ki?

Köpekle köpek olunmaz biz işimize bakalım sene sonu şampiyon olursak inşallah yerin dibine bir kez daha girecekler.

[attachment=7870:Yayın2.jpg]

Ekli dosyalar

• Yayın2.webp
    Yayın2.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 119
Açıklama

FB Spor Kulübü sitesinden Kulübümüze dönük olarak bugün yapılan açıklamayı yersiz, talihsiz ve ciddiyetten uzak bulduğumuzu ve tarafımızdan bir cevap gerektirmediğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Galatasaray Spor Kulübü

Neye cevap bu onu da yazsaydın iyi olurdu..

Şikecilerin şu açıklamasına cevap bu..

Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden son yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Yüzyılı aşkın bir süredir birlikte olduğumuz Sarılı-Kırmızılı Yönetici Dostlarımıza,

Sporun ve futbolun manipülatif eylem ve açıklamalarla yönetilemeyeceğini, borsa ile futbolun birbirinden çok farklı şeyler olduğunu,

Spor müsabakalarının, müsabakadan bir gün önce alacakaranlıklarda yapılan kumpas ve kurgu açıklamalarla değil, ancak ve sadece sahada kazanılabileceğini,

Büyüklük iddiasında bulunan kulüp yöneticilerinin, futbol oyun kurallarını bilmeden ve öğrenmeden kurumsal açıklama yapmaya kalkışmalarının trajikomik sonuçlar doğuracağını,

Kurumsal açıklamaların yönetici portföyü doğrultusunda mutlaka edebiyat, bilimsel bilgi ve zeka motifleri taşımak zorunda olmasa da, belirli bir ciddiyet ve anlatım yeteneği açısından mutlaka en az orta öğretim seviyesinde olması gerektiğini,

Rakibinin, Anayasal ve insan hakları için omuz omuza destek veren onurlu taraftarlara yakışmayan yönetimlerinin temsil kabiliyetlerinin er geç sorgulanacağını,

Her kulüp yönetiminden ve başkanından aynı duruş ve cesaretin beklenmesi mümkün olmasa da, en azından taklit ve tekrar yeteneği sergilenerek toplumda iyi-kötü bir yer edinilmesinin mümkün olabileceğini,

"Korku"nun insani bir duygu olduğunu, saklanılacak ya da utanılacak bir yanının olmadığını,

Tarih yazma yalanlarını bırakıp tarihi okuyanlar için Fenerbahçe'nin sadece bir "rakip" olmadığını anlatamadığımız ve öğretemediğimiz için,

Tüm kamuoyundan özür diliyoruz... !

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

antalya ne ayak...

gecen hafta fenev hakemlerin anasina avradina söverken sesiniz cikmiyordu...

iki gündür hakemler fenev ve 8jk'nin rakiplerini dilim dilim dograrken de tepki vermediniz...

bu ne bicim GS kompleksidir arkadas :)

sabah da yazmıştım bizim cephenin açıklaması konusunda. Bizim kaç yıldır bu suskunluğumuz devam ediyor illa fbnin çıkıp ulu orta hakemleri camiayı tehdit etmesı mı gerekiyordu açıklama için. çok daha önce yapılmalıydı bu açıklama. Üstelik açıklamada bjkyi falan da karıştırmış bize ne? hakkı yenen bir bjk mı? bize mi düştü savunmak? içerik de çok hafif kalmış ayrıca daha keskin cümlelerle hadi ağır bir hitap şekliyle tavrımızı koymalıydık. Ha ama sen böyle yok bjk yok fb dersen Antalya'da çıkar hani bana der. ne diyebilirsin ki?

Beşiktaş olayı tam bir strateji,haftaya bizle maçları var. O kısmın uygun olup olmaması tartışılır.Beşiktaş da yarışın içinde,mesela Trabzon için söylenmemiş ki onların da penaltısı verilmedi.Üsttekiler her zaman göz önündedir. Ha ben yazsam daha genel bir çerçevede yazardım,takım takım belirtmeden derinine kadar inerdim olayın.

Bizimkilerin önceden açıklama yapmamış olmaları sanırım "işler iyi gidince susacaksın" politikası. Bu insanoğlunun doğasında var,reelde bile bazı olumsuz şeyler örtülüyor mutluyken. Yalnız Sivas maçından sonraki 1 haftalık süreç Fenerbahçe'nin 1 maçı değil sezonu ve geleceği kurtarma/ipotek altına alma çabalarının göstergesi olduğu çok açık.Ayrıca rekabetin akıbeti için bu sezon çok değerli...Yönetim de bunu görmüştür,farketmiştir. Nitekim önceden böyle bir açıklamamız olmadı.

Ben her zaman diyorum bu salt yönetim ile olabilecek bir iş değil taraftar tepki koymalı bu yapıya. Yönetimin açıklamasını ciddiye bile almayabilir TFF veya Fenerbahçe ama taraftar uygulamalı olarak tepkisini ortaya koyarsa birşeyleri değiştirebilir. Lig Tv diyoruz misal..Ben Lig Tv abonesi değilim tepkimi böyle ortaya koyuyorum...Yoksa burada devamlı yazsam ama uygulamaya dökmesem yazı silinir gider...

Galatasaray; Trabzon ve Bursa vb. şikeye karşı duruş sergileyen kulüpleri yanına alarak taraftar grupları bazında yürümeli,mesaj vermeli. Bu hem demokratik bir hak olarak kabul edilebilir hem de meydanın boş olmadığını anlarlar. Bu noktada ne kadar çirkef olsalar da Fenerbahçe bizden ve birçok kulüpten daha önde. O yüzden Fenerbahçe odaklı bir futbol yapısı var ülkede. Çünkü taraftarı tepki koyuyor direkt.Oysa taraftar sayılarına baksan Galatasaray daha önde. Ama taraftarın aktifliği konusunda tam tersi bir yapı var...

sikeci yvsaklarin ceza almadigi boyle kokusmus bir futbol duzeninin icinde bizde basin sozculugune boyle bir adami getirip her mactan sonra onlarin anladigi dilden konussa yeridir

[media]https://www.youtube.com/watch?v=q7xYpciqMTg[/media]

Lig tv'yi de tehdit etmişler. Küfür eden topçularımızı neden gösteriyorsunuz demişler. Şike olayında da bunlar suçlu değildi olayı ortaya çıkaran polis, savcı suçluydu. Burada da küfür eden topçuları suçlu değil yakalayan lig tv suçlu. Hırsızın hiç suçu yok yine. Ne aşağılık, ne karaktersiz, ne arsız bir camia yahu bunlar.

Beğenmedim açıklamayayı. Taki şike yaptıklarını yüzlerine vurana kadarda beğenmiyeceğim.

İyi cevap yazmadık diye "nyse sn mşglsn glba .s .s" şeklinde bir açıklama daha yapmadılar.

Geri
Üst Alt