Konuyu açmak lazım,öncelikle sportif başarı olarak bakacak olursak Galatasaray yerel bazda asla 1973-1987 arası düştüğü duruma düşmez bana göre,o günler geride kaldı,devir değişti dünya değişti dolayısıyla futbol anlayışı da değişti.Şampiyonluktan uzak kalsak kalsak en fazla 3 sene olur o da kötü dönemimiz olur.Ortalama bir Galatasaray,2 senede 1 şampiyon olmaya devam eder.Zaten sıkça çöküş yaşıyoruz,düzenli bir lig takımı olamadık hiçbir zaman.2004 6. lık,2009 5. lik,2011 8. lik,geçen sene de 6. lık işte,bunlar hep oldu,olacak ancak toparlayıp şampiyon olabiliyoruz.Avrupa konusunda haklısın,ancak bu sadece Galatasaray'ın sorunu değil,ülkenin genel sorunu bence.Koca ülkenin bunca senede bunca yatırıma rağmen alabildiği 2 kupaysa,2000'den sonra hep 2000'i aradıysak,bazı jenerasyonları şişirip şişirip hiçbir fayda alamadıysak bu ülkenin sorunudur.
Diğer konuya gelirsek,derin yapılanmalar derken siyasi bir şeyler mi yoksa liseliler mi?Liselilerse bu olay yeni bir şey değil,yıllardır böyle.Aysal döneminde sportif başarı ve başarıyla gelen camiadaki kenetlenme dışında ne farklıydı ki liseliler konusunda?
Kastettiğin şey siyasal ise katılırım ancak ülke şartları belli olduğu gibi,bunun pençesine düşen tek kulüp de biz değiliz,en büyük örneği Fikret Orman'ın stad açılış konuşması,Aziz'in her fırsatta Tayyip'i yalayıp bütün olayları cemaat kumpası ayağına getirmeye çalışması vesaire.Bunlara ek olarak 18 senedir sadece bir şahsın egolarıyla yönetilen Fenerbahçe'yi ve taraftarlarını da göz önüne alırsak fanatiklikten uzaklaşın demek ne kadar doğru olur ki?Onlar da diyor tepki gösterelim,stada gitmeyelim bilet almayalım diye de,fanatiklikten uzaklaşın soğuyun diyeni pek görmedim.Senin dediğini tepki göstermekten ziyade boşverin hayatınıza bakın tarzı bir yaklaşım olarak algıladım ben.Senin görüşündür,futbol veya Galatasaray hayatında eskisi kadar yer kaplamayabilir de,bunun nedenleri yukarıda bahsettiğim şeylerse katılmıyorum soğuyun fanatiklikten uzaklaşın demene.