Haydi bakalım tekrar madem konusuda açıldı
Bizim kalan maçlar:
Sivas - alınabilir
Başakşehir(d) - altay ve malatyaya olan futbol olursa yenilme ihtimalimiz epey var ve başakşehir 4üncülüğü korumak istiyor
Adana - aynı hedefi belki var belki yok ama belli çıtanın üzerinde takım, içeride diye alabiliriz belki
Antalya(d) - M.Ö kazanırsa Nuri Şahin maksimum oynatacaktır bu maçı bir ihtimalimiz olsa bile.
Haaaaydi aldık 12 puanı diyelim , total puanımız 59 oldu. (başakşehiri saymayacağım 3 puan rahat alırlar - 4üncülükten bahsetmiyorum)
5 incilik için her şeyden önce bizim galibiyetler harici Trabzon'un TK yide alması lazım. hadi oda oldu.
Adanaspor kalan maçlar: 5 puan fark - bizim maç haricinde 1 mağlubiyet lazım (beraberlikte puan eşit olrusa ikili averaja bakılacak)
Giresunspor (d) - giresun ligde kalmayı garantilemek için oynayacaktır- hadi belki
Alanya - diğer bir rakip gördüğüm takım 5incilik için - belki beraberlik çıkar
Galatasaray (d) - kalırsa hesap buraya bakarız
Göztepe - güle oynaya
Alanyasport kalan maçlar:5 puan fark var - 2 mağlubiyet lazım , ikili averajda bizi geçiyorlar(hey gidi hey)
Malatya - güle oynaya
Adana(d) - beraberlik çıkabilir -BELKİ mağlubiyet, ama adanın puan almasıda bize kötü bir yandan
Antep - boşlarlarsa maçı belki berabere biter
Karagümrük(D)- ciddiye almazlarsa belki berabere biter
BeZikTaz kalan maçlar: 4 puan fark var - 2 beraberlik lazım minimum (ikilli averajda galiba biz alıyoruz 2-1 orda onlar aldı , biz 2- 0 aldık diye hatırlıyorum)
Kayseri (d) - alırlar muhtemelen
fener - prestij için alablirler ama beraberlik yüksek ihtimal - aynı zamanda ikinciliğe direkt etkisi oalcak maç
Gzötepe (d) - alırlar
Konyaspor - eğer iddaa devam ederse ikinciliğe oynayabilecek konya durumu
Antalyaspor: 4 puan fark var - 2 berabelik minimum lazım, fikstürü en zorlu takım üsttekilere göre , puan kaybı olacaktır ama biz kazanır mıyız hepsini
Trabzon (d)
Konya
Kasımpaşa (d)
Galatasaray
Bakınca BJK ve Antalyayı ekarte edebiliriz ama alanya ve adana puan avantajı olduğu için EPEY zor.
Bizim açımızdan Başakşehir deplasmanında muhtemelen ihtimali kalmayabilir bu konunun zaten.
Özet: sezon boyunca hangi td , hangi topçu o şu bu derken kaybedilen puanlara şimdi ah vah.(hakem etkisi olanları katmıyorum) . Ya da klişeleşmiş "sezon yeni başladı - telafisi olur - yen itakımız " tarzı söylemlerle kapatılan kötü futbolu tekrardan hatırlatırım bu noktada.
Not : ligin sonuna 9 hafta kaladan beri bu hesabı kovalıyordum ben - çünkü konfederans ligi hakikaten kupasını alabileceğin bir yer, artı gelir , artı ülke puanı vs. vs. küçümsenmesi söz konusu değil trükiye'nin haline baktıkça . Fakat şu an aday olan M.Ö bile burak elmas'ı eleştirmek için (hatta genel kurulun yarısı dahil) Bittik , küme kapışmasındayız vıdı vıdı vıdı vıdı.
Belki ağzını açanlar biraz buna dikkat çekseydi BELKİ bir motivasyon nedeni olabilirdi.