Galatasaray’ın Borcu Açıklandı

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri

290432.jpg

Galatasaray Kulübü'nün toplam borcu açıklandı.

Haberin Devami GSC Portal'da

Bu sene CL'ye yine tek başımıza katılabilsek, bu borç konusunda biraz rahatlardık.

Ancak hem borçlarımız erimesin hemde 3 sene üst üste CL'ye gitmeyelim diye, 2013/2014 sezonunda maruz kaldığımız 2 veya 3. operasyona başlandı.

Bu sene CL'ye yine tek başımıza katılabilsek, bu borç konusunda biraz rahatlardık.

Ancak hem borçlarımız erimesin hemde 3 sene üst üste CL'ye gitmeyelim diye, 2013/2014 sezonunda maruz kaldığımız 2 veya 3. operasyona başlandı.

CL'ye tek başına katılmama sadece en başta verilen katılım primini etkiler. Yoksa geri kalan ücret tamamen takımın kazandığı maç sayısı ve gidebildiği yere bağlı.

Bu borclar hic bitmez zaten..

Ne operasyonu aga takım iki rekat top oynamıyor.Herhangi bir operasyon yapılmasına gerek bile duymaz o operasyonu yapacak adamlar. :disgust:

Aynen neyin operasyonu ya operasyonun babasını bu yıl Burak ve saz arkadaşları yapmıştır.

çok zor değil anlamak falan yazıp insanın gerizekalı yerine koymaya da gerek yoktu mesela ;)

Ee laf etmek için yazmadım ki. :) Geçen yıl fener sayesinde 10 milyon aldık fazladan, çok konuşuldu bu konu. Anlaşılmamasına şaşırdım. Ki zaten gruplara kalınca 2buçuktan da fazla alıyoruz diye biliyorum.

Ee laf etmek için yazmadım ki. :) Geçen yıl fener sayesinde 10 milyon aldık fazladan, çok konuşuldu bu konu. Anlaşılmamasına şaşırdım. Ki zaten gruplara kalınca 2buçuktan da fazla alıyoruz diye biliyorum.

fazla alınganlık yaptım galiba kötü niyetle yazıldı sandım neyse kusura bakma.

10 milyon fark etmiyor işte bende onu demek istiyorum. fener de gruplarda olsaydı 2.5 milyon az alırdık. o hasılat çok düştü eskiden 10 milyon € ya kadar fark ederdi.

----------

İlginç olan nokta ise bir önceki sene ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Trabzonspor’un TV yayın ve pazarlama gelirlerinde Galatasaray’ı katlayarak 12 milyon 858 bin Euro kasasına koyması... Sadece 1 yıl geçmesine rağmen bu kalemden Galatasaray’ın kasasına 5 milyon 282 bin Euro girdi. Bunun nedeni de, yerel yayıncı kuruluşun, yeni sözleşme döneminde daha az bir bedel ödeyecek olması...

Bu sene de Market Pool gelirleri, bu rakamdan çok farklı olmayacak. TV yayın ve pazarlama havuzundaki yüksek artışlara karşın sadece 5.2 milyon Euro alabilen Galatasaray’ın son iki yılda bu kalemdeki kaybı 20 milyon euroyu geçecek gibi görünüyor.

Her ülke için bir Market Pool vardır. Türkiye'den 2 takım katılırsa Market Pool ikiye bölünür. Ki Ertuğrul'un bahsettiği gibi Türkiye'de maaesef aymaz medya yöneticileri sayesinde çok düştü yayın geliri, bu yüzden GS'nin yüksek gelir elde etmesinin yolu:

1.) Maç kazanarak/Berabere kalarak ( 1M Euro / 500b euro )

2) Bir üst tura çıkıp ödül parası alarak

CL'ye tek başına katılmama sadece en başta verilen katılım primini etkiler. Yoksa geri kalan ücret tamamen takımın kazandığı maç sayısı ve gidebildiği yere bağlı.

İlk katılım ücreti tek başına olursa 15 Milyon Euro civarı birşey. Küçümsenmeyecek bir para.

Geri
Üst Alt