Fenerbahçe'nin patladığını söylediğimde inanmayanlar Ali Koç'un borcu 3.3 katrilyon olarak açıklamasından sonra kani olmuştur...Bu arada yıllık 450 trilyon faiz ödediklerini ve 9 ay içerisinde 800 trilyon daha paraya ihtiyaç duyduklarını ve 2023'e kadar da tüm gelirlerinin temlikli olduğunu ancak şampiyonlar liginden bir esktra gelir gelebileceğini de ikrar etti adam...Yani seneye bu borç net borç alacak farkında rahatlıkla 4 katrilyonu geçecektir...
Ben bu konuda ilgili başlıklarda yazınca bizde durum nedir diye özelden ve genelden yazan rektaşlarıma cevaben bu postu atıyorum...Evet renktaşlar en son bu başlıkta yazdıktan sonra kabaca neler oldu bir bakalım;
1) Futbolculara şampiyonluk primleri ödendi
2) Nagatomo'nun bonservisi alındı
3) Muğdat Çelik alındı
4) Onyekuru kiralandı
5) Cavanda satıldı
6) Sermaye artışı gerçekleşti
7) Yeni kredi çekildi
Dolayısıyla tüm bu girdi ve çıktılarla Temmuz 2018 itibariyle 996 trilyon net borç-alacak farkımız var hala...
Peki bundan sonraki durum ne?
1) Yeni transfer olarak sadece 1 stoper alacağız
2) Bu saatten sonra satıp gelir getirecek bir oyuncumuz da yok
3) Telles hikaye çıktı her zamanki gibi Emre Utkucan'ın mavralarına geldik...
4) Basketbol ve Voleybolda 7103 sayılı yasanın teşvikinden faydalanamadık ama buraya kaynak akıtmaktansa mart 2018'de açıklanan bütçelerinde altına ineceğiz;
2018 Futbol Dışı Şube Bütçe Tahminleri
996-254 (Riva Bakiyesi) = 744 Trilyon
742-240 (Florya İhale Bedeli) = 502 Trilyon
502-138 (Boşta Kalan 30 Loca ve Kombineler) = 364 Trilyon
364-85 (%7'lik Sportif AŞ Hisse Satışı) = 279 Trilyon
279-144 (Şampiyonlar Ligi Minimum Katılım Bedeli) = 135 Trilyon
135-70 (Mağazacılık AŞ'nin İletişim AŞ ile Birlikte Derneğe Devir Bedeli) = 65 Trilyon
Böylece 2019'da planlandığından bile önce tüm borç 2018'de bitebilir teknik olarak...Yıl sonunda eğer riva bakiyesi alınırsa zaten diğer tüm kalemlerin tahsilatı yetişir...
Yayın Geliri-Merchandising Geliri-Sponsorluk Geliri-7103 Stopaj İadesi-Maç Günü Hasılatlarını hesaba katmadım zira bunlar zaten ancak 2018-2019 operasyonel faaliyetlerimizi karşılayacak ve borç ödemede etkileri olmayacak...