Galatasaray’ın Kurtuluş Modeli

Merhaba saygıdeğer GSCimbom forum üyeleri aranıza kendi fikirlerimi serpiştirmek için geldim. Ben rahmetli büyükbabam tarafından bu renklere aşık bir kişiyim. Büyükbabam Hamdi bey tarafından babama ve bana aşılanan Galatasaray bağlılığı her zaman üst seviyedir. Kendimi bukasar anlattığım yeter. Hazırsanız çayınızı kahvenizi çekirdeğinizi alın Galatasaray’ımızın bu borçlardan uzun vadede nasıl bir planlama dahilinde nasıl çıkması gerektiği ile ilgili kendimce fikrimi (Rüyamı) size açıklayacağım.

Rüyamın aslında temel tanımı City Futbol Grup ve Redbull Futbol Grubu. Bizde bu planlama yolunda gitmeliyiz. Herkes Porto modelini överken aslında övülmesi gereken temel tanım bence bu yöndedir. Projemin ana ismi Aslan-Grup Futbol takımları. Aynı Redbull grubu gibi farklı Avrupa-Asya-Afrika- Güney Amerika 1. veya 2. liglerinden ucuz miktarlara takımlar alarak ana bir takım çevresinde bu takımları geliştirmeliyiz.

Bu projenin temel amacı Aslan Grubu Futbol takımlarının kadrolarındaki genç yeteneklerle ve antrenörler ile Ana takımı beslemek. Aynı bir aslan sürüsü gibi. Sürünün bir lider Aslanı vardır ve diğer aslanlar lider aslan için avlanırlar. Bu lider aslan ise hepimizin gönlündeki takım olan Galatasaray Futbol Kulübü’dür. Örnek olarak vermek gerekirse yapılması gereken işlem şu şekildedir.
Lider takım Galatasaray ana 3 branşı haricinde diğer branşlarını kapatmalıdır. Bu 4 branş hepimizin bildiği ve sevdiği Futbol-Basketbol, Voleybol ve E-Spordur. Burda kapatmasının temel olayı bu branşlardan kâr elde edemememizdir.

Futbol şuan kulübümüze en fazla kâr getirebilecek 1. oluşumdur. Bu konuda bana katılmayabilirsiniz bunu anlayışla karşılarım ama bu düzende Kulübün finansal çıkarları önceliklidir.

Şimdi asıl konumuza geri dönelim. Ben futbol konusunda konuşacağım bugün. İlk olarak Türkiye dünya çapında bir lig değildir 10. sırada bir lig benim için. Ama yapılacak doğru hamleler ile kendi lig sıralamamızı UEFA sıralamasında arttırabiliriz. Bu konuda yönetim kurulumuzdaki Sayın Işıtan Gün’e çok iş düşmektedir. Genç Sayın Burak Elmas başlanımız ile beraber elini taşın altına koymalıdır. Bunu da sahibi ve başkanı olduğu Fortuna Sittard kulübü ile başlamalıyız. Bildiğiniz gibi Hollanda Eredivisie ligi üst düzey genç yetenekler ile dolu bir lig. Fortuna Sittard kulübünü revize ederek Aslan-Group Fortuna Sittard haline getirmeliyiz. Gerekirse logo ve forma değiştirilip Galatasaray’ın Hollanda şubesi olmalı. Bu kulüp bizim için 1. Derecede bağlantımız olan kulüp olacak. Teknik direktörleri ve antrenörleri Fatih Terim ile ortak çalışacak isimler olacak. Benim ilk tercihim bir dönem Galatasaray’ımızıda çalıştıran Jan Olde Riekerink olmalı. Hem Hollanda ekolünü bilmesi hem Ajax altyapısını çalıştırıp genç oyuncuların değerini bilmesi hem Galatasaray’a (bence başarılı) hizmet vermesi ile kendisi Aslan-Group Fortuna Sittard için 1 numaralı isim olmalı. Hem kendi genç oyuncularımızı oraya gönderip hücüm anlamında kendilerini kanıtlamalarını sağlarız. Hemde Afrikadan, Asyadan, Güney Amerikadan bulduğumuz wonderkid gibi oyuncuların Hollanda’da pişmesini sağlarız.

İkinci olarak Popescu’nun başkanlığını yaptığı ve Efsanemiz George Hagi’nin hem sahibi hemde antrenörlüğü’nü yaptığı Romanya Liga 1 ekiplerinden FCV Farul Constanța Romanya son dönemlerde Hagi’nin akademisi sayesinde çok başarılı genç oyuncular çıkarmakta bunun en güzel örnekleri Hagi’nin tedrisatından geçmiş Morutan-Cicaldau ikilisi. FCV Farul Constanța takımını Aslan-Group futbol takımları listesine almalıyız. Amacımız bu takımların şamyon olması değil en azından başlangıçta. İlk olarak Ana aslan için yemek olmaları (oyuncu gelişimi ve kaliteli teknik ekip gelişimi) ve bunun yanında Galatasaray Markasını dünyaya yaymak ve Galatasaray’ın Ünal Aysal’ında dediği gibi “Seksi bir kulüp” olmasını sağlamak. İkinci planda eğer şartlar oluşursa Lig şampiyonluğu yaşamaları ve elimizde kullanmadığımız potansiyeli olduğu halde parlayamayan oyuncuların satılmadan önce parlaya bildiği kadar parlatıldığı kulüp olup finansal açıdan güçlenmeleri.100 kişilik liste içinde en iyi 23 futbolcuyu Ve teknik ekibi Galatasaray’ın alıp geri kalanın paylaşması temel amaç olmalı.

Üçüncü olarak uğraşmamız gereken lig çok iyi jenerasyon genç oyuncular çıkaran Belçika Jupiter Pro Ligi olmalı takım önerisi olarak KAS Eupen. 15 Milyon Euro değeri olan yaş ortalaması 24 olan bir kulüp çok sayıda başarılı genç oyuncu yetiştirme potansiyeline sahiptir. Genç oyuncuların pişip
aynı zamanda teknik ekibimiz için potansiyelli teknik direktörler, antrenörler, Scout ağları ve personel yetiştirdiğimiz kulüplerden biri olmalı.

Son dönemde iskandinav oyuncuların çağ atladığı bir dönemdeyiz. Norveç Danimarka gibi liglerde çok kaliteli genç oyuncular yetişmektedir. Norveç Eliteserien Ligi için ilk önerim Haugesund . Son dönemlerde Haaland gibi genç ve başarıya aç oyuncuların oluşturduğu bir lig ve parlayan veya parlayacak oyuncular bu bağlantı ile çok ucuz ücretlere alınıp bu ücretlerin SK Brann alt yapısına ve geliştirilmesine harcanıp ligde orta sıralarda oynayacak bir takım oluşturulup oyuncu fabrikası haline getirilebilir.

Danimarka futboluda son dönemlerde çıkış yakalayan bir başka futbol ekolü. Aynı norveç liginde olduğu gibi Danimarka Süperliga ekiplerinden Viborg satın alınıp. Futbolcu fabrikası haline getirilip ligde ortalama sıralarda oynanması sağlanabilir.

Asya futboluna yatırım yapmak son dönemde moda özellikle Güney Kore ve Japonya ikilisi bu pazarda en önde bulunmakta bu iki ligde alabileceğimiz orta segment takımları İskandavya liglerinden aldığımız takımlar gibi futbolcu fabrikasına çevirerek diğer takımlara satış yapabilir ve aynı şekilde Asya Piyasasında ciddi şekilde Galatasaray aşığı taraftarlar oluşturabiliriz. Bu takımlar Güney Kore K League 1 ekiplerinden Jeju United ve Japonya J1 League ekiplerinden Yokohoma FC olabilir. Asya market olarak değerlendirilmesi gereken bir piyasadır. Taraftar sağlam ve ateşli kitleler bulunup genç yetenekler ortaya çıkarılabilir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim yazının devamında Amerika ve Afrika kıtası için takımlar yazmayacağım onlarıda aynı şekilde bünyeye almamız mümkün.

Fatih Terimi 3 sene sonra Futbol Direktörü konumuna getirip bu üç senede ise teknik ekibe yardımcı antrenör olarak Francesco Farioli ve Albert Riera getirilmelidir. Fatih Terim’in 4 lü as karesi Selçuk İnan, Arda Turan, Francesco Farioli ve Albert Riera olmalı. Yazımda da bahsettiğim gibi Aslan Group takımları Ana Aslan için bir besin kaynağıdır. Oyuncu, Teknik Direktör, Antrenör, Scout Personeli, Personel ve hatta Kulüp yönetimi içerisinde başarılı yönetici yetiştirmelidir.
Bütün takımlarların Teknik Direktörleri birbirleri ile bağlantılı bir şekilde taktik ve teknik fikir alışverişinde bulunup 5 yıllık plan çerçevesi içerisinde hareket etmeliler.

Aslan Group Takımları
AVRUPA

Galatasaray S.K. (Aslan-Group Ana Takım)
Aslan-Group Fortuna Sittard (Aslan-Grup Hollanda şubesi)(12.75 Miluon €)
Aslan-Group Farul Constanta (Aslan-Grup Romanya şubesi)(12.40 Milyon €)
Aslan-Group KAS Eupen (Aslan-Grup Belçika şubesi)(15.20 Milyon €)
Aslan-Group Haugesund (Aslan-Grup Norveç şubesi)(6.25 Milyon €)
Aslan-Group Viborg (Aslan-Grup Danimarka şubesi)(7.40 Milyon €)

ASYA
Aslan-Group Jeju United (Aslan-Grup Güney Kore şubesi)(10.45 Milyon €)
Aslan-Group Yokohoma FC (Aslan-Grup Japonya şubesi)(10.35 Milyon €)

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler içerik için, öneri güzel, model de güzel.

Lakin

Bu sistem için kulübün %49'unu Redbull gibi bir gruba devredip diğer grupların hakları için de bütçeyi onlar üzerinden karşılamak lazm.

Uzun vadede çalışacak model olarak düşünüyorum bu modeli %51 lik hisse alınıp başkan modeli uygulanabilir. En tepede Galatasaray başkanı ve onun atayacağı diğer kulüp başkanları. Tek bir merkez üzerine yoğunlaşıp transferlerde bu belli program ve şemaya göre yapılır.

Diğer şubeler kapatılması söz konusu olamaz bence bizim gibi klupler devlet yardımı olmadan batarlar bu ülkede ve devlet de ne kadar sporcu barındırırsan bende sana o kadar kolaylık sağlarım. Zaten aklı selim biri dediklerini söyler. Ama ülke başka ülke olsaydı hemen projelendirilmelidir derdim.

Malesef haklı olman ile birlikte Ülkeyi es geçmişsin o yüzden malesef hayal olarak kalır gibime geliyor.

Keşke olsa.

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Borç yükümüz çok yüksek olduğundan bütün kulüpleri almak hayal olabilir ama yavaş yavaş bir noktadan başlanması gerektiği kanaatindeyim. Romanya ve Hollanda şubesi başlangıç açısından ilk etaplar olabilir aynı şekilde niğde fk ama Türkiye 3.Ligine oyuncu göndermenin bize pek yararı olacağını düşünmüyorum

Tabi ki öncelikle orta ve uzun vadeli kendine ait hedefleri olan bir kulüp olmamız gerekmekte.
Her başkanın kendine ait ayrı bir planı olmasındansa, gelen başkan kulübün planını işlemeli.
Tabi ki herkesin ufak tefek değişim yapması olağandır fakat bizim vizyon, misyon dediğimiz şeylere başından sahip olmamamız temel problem. Yıllardır Porto modeli, o modeli, bu modeli konuşuluyor. Hiçbiri bu düzende icraata geçemez. Çünkü bazı konular gelecek adına garanti altına alınmadığı her durumda yeni gelen yönetim eskisinin yaptığını yıkacaktır. Bu durum sadece kulüplerin değil ülkenin genel problemi.

Değinilmesi gereken başka nokta ise, futbolcuyu yetiştirebilsek burada da yetiştiririz. Oradaki futbolcuların ortaya çıkma sebebi sadece üst düzey yetenek barındırmaları değil, aynı zamanda yönetimlerinin de iyi olması. Bizim altyapıda da üstyapıda da problemimiz varken aldığımız takımlar bu yönetim kafasıyla (sadece günü kurtarmaya yönelik) anca maddi külfet haline gelirler.

Öneri güzel tabi ki herhangi bir Avrupa takımında rahatça uygulanabilir fakat bizim takımlar için maalesef imkansız geliyor.

Maddi olarak mümkün değil.

Biri Redbull'un diğeri Abu Dabi kaynaklı petrol şeyhlerinin ekonomisi ile yürüyor...

Bunu yapmak için Galatasaray'ın çok zengin bir sahibinin olmasi gerekiyor.

Ki zaten bu tars monopolleşme de yasaklanmalı...

Maddi olarak mümkün değil.

Biri Redbull'un diğeri Abu Dabi kaynaklı petrol şeyhlerinin ekonomisi ile yürüyor...

Bunu yapmak için Galatasaray'ın çok zengin bir sahibinin olmasi gerekiyor.

Ki zaten bu tars monopolleşme de yasaklanmalı...

Maddi olarak çok mümkün olmadığının bende farkındayım ama dünyanın değişen kurallarına karşı koltuğumuzu sağlamlaştırmamız lazım. Romantik hayaller ile olacak durum değil ne yazık ki bende isterim hiç birini yapmadan UCL ve Avrupa Kupası alalım ama değişen şartlardan vaziyet alınması gereken adımlar bunlar. Yoksa daha uzun süre açılan makastan bahsederiz

Öncelikle emeğine sağlık ama muthiş bir bütçe ve tam profesyonel bir yönetici ordusu gerekli bu olusumda. Malesef 3 senede bir seçim yapan ve her yönetimi devralan ekibin enkaz devraldım edebiyatı yaptığı (Bu yönetim haric) kulübumuzde pek mümkun gorunmuyor sistem. Pilot takım işini layıki ile becersek kafi bence

Galatasaray Bir His Takımıdır.

Her ne kadar futbol takımı en çok gelir getiren branş gibi görünse de üst üste gelen başarısızlıklar, yapılan yanlış transferler ile en çok zarar edilen branş haline de gelebiliyor ki TR'deki klüplerin çoğu bu nedenle batık halde

Çok güzel bir proje önerisi ancak ben bu sene yapılan transfer anlayışını yıllara yaydığımızda hem yapılacak futbolcu satışları hem de futbolda gelecek başarılarla kendimizi düze çıkarabileceğimize inanıyorum

TR'de 1 tane, Avrupa'da da 1 tane bulunacak pilot takım ile de senin de önermiş olduğun proje uygulanabilir. İlla öyle farklı liglerden çok takım alamaya gerek yok dediğim gibi bu bizi dibe de götürebilir.

Maddi olarak çok mümkün olmadığının bende farkındayım ama dünyanın değişen kurallarına karşı koltuğumuzu sağlamlaştırmamız lazım. Romantik hayaller ile olacak durum değil ne yazık ki bende isterim hiç birini yapmadan UCL ve Avrupa Kupası alalım ama değişen şartlardan vaziyet alınması gereken adımlar bunlar. Yoksa daha uzun süre açılan makastan bahsederiz

Gecmisin degil, günümüzün romantigi var. Babasinin hayrina kimse kulüp satin almiyor, bundan elde etmek istedigi birsey vardir... Araplarin avrupa piyasasinda popüler sporlarin icinde büyüme arzusu, Redbull´un reklam amaci gibi... Simdi kendin yazdin dünyanin en iyi 10. ligi , FIFA 5 yil degerlendirmesine göre hatta gerilemisiz onun bile gerisine... Buraya bir firma, bir sahis girse bile yatiracagi para da bu sartlari gözeterek olur.

Hükümet ricasi ile ülkeye gelen katarlilar bile para hediye etmiyor, gelirlerin düsmesi ile ona göre muslugu kesmeye basladilar hemen... Yani bu tarz projelere yetecek ekonomik bir kaynagin bize sunulmasi icin herhangi bir neden yok ortada...

Geri
Üst Alt