Galatasaray'ın Ligde Büyük Takım Olma Hüviyetini Kaybetmesi

Onur Bayraktar

Tecrübeli Üye
Evet yaklaşık 3-4 yıldır görüyoruz ki her maç daha da iliklerimize kadar işliyor bu olay .
Kimseye korku veren bir oyunumuz olmadığı gibi rakip kim olursa olsun istediği gibi pres yapıp baskı kurabiliyor üzerimizde hele hele 2-0 öne geçtiğimizde hiç bir büyük takıma yapamadıkları geri dönüşleri bile yapabiliyorlar bize karşı.
2-0 öne geçipte bu kadar puan kaybeden her maç aynı tarz bireysel hatalarla gol yiyen kaç büyük takım vardır ki zaten ?
Öne geçtiğimiz maçlarda rakip dahada yemeyelim yerine hep hala acaba yakalar miyiz diye umut dolu.

Psiklojik üstünlüğümüz kalmadı ligde Galatasaray'ın korku saldığı herhangi bir takım olmadığı gibi bu algıyı da yaratamıyoruz.

Sizce bu nasıl düzelir ?

Evet yaklaşık 3-4 yıldır görüyoruz ki her maç daha da iliklerimize kadar işliyor bu olay .
Kimseye korku veren bir oyunumuz olmadığı gibi rakip kim olursa olsun istediği gibi pres yapıp baskı kurabiliyor üzerimizde hele hele 2-0 öne geçtiğimizde hiç bir büyük takıma yapamadıkları geri dönüşleri bile yapabiliyorlar bize karşı.
2-0 öne geçipte bu kadar puan kaybeden her maç aynı tarz bireysel hatalarla gol yiyen kaç büyük takım vardır ki zaten ?
Öne geçtiğimiz maçlarda rakip dahada yemeyelim yerine hep hala acaba yakalar miyiz diye umut dolu.

Psiklojik üstünlüğümüz kalmadı ligde Galatasaray'ın korku saldığı herhangi bir takım olmadığı gibi bu algıyı da yaratamıyoruz.

Sizce bu nasıl düzelir ?
Bomboş yorum. Dün 0-4 falan bitecek maç golcünün beceriksizliği,, gününde olmaması yüzünden bu hale geldi. Eksiklikler var ama takım genç ve yeni kuruluyor birbirine alışma süresi falanda var. Sosyal medya eskiden falan olsaydı Avrupa kupası falanda gelmezmiş bu taraftar profiline bakınca.

Fazla kibir iyi degildir ama 3 transferle herkesi önümüze katariz.

gs sözlük'te gördüğüm bir istatistik

geçen seneden beri ilk golü attığımız son 38 maçta 34 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet almışız.

o kadar da sıkıntılı bir vaziyet yok.
Sorun da bu işte bana göre. Her zaman ilk golü atamayabilirsin. Futbol bu. Takım gol yediğinde dağılıyor. Bunun önüne geçemiyoruz.

Gerek kurulan cümle gerek açılan başlığın anlamı ve gerekse gerçekler neticesinde karşı çıktığım durum hatta bu başlıktan rahatsız olmadım değil saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum.

Fener 7 senedir şampi olamıyor ama hal bal gibi de büyük takım lig için ,sendeleme olur da taraftar sayısı bu kadar olan takımlar illa bir ivme tekrar yakalar
Trabzon 4. Büyük lafı ucuz mesela

Aslan yarali ve dinleniyor. Kendine geldiginde herkez kacacak yer arayacak. Müsterih olunuz

Hükümetin her dediğine eyvallah diyen bir yönetim vardı ondan öyle düşünmüş olabilirsin.

gs taraftarının oyun hedefi de, kupa hedefi de hep farklı. bize aşılanan bu çünkü hoca tarafından. o oyunu göremeyince tepkiler geliyor doğal olarak. itin götüne sokulan takım gecen sene averajla kupa kaybetti. yere göğe sığdırılamayan bjk ye karşı. daha tuhafı sezon boyunca dalga geçilen fb 1 maçla sampiyonluk kacırdı.

bahsettiğiniz kadar vahim değil yani durum. taraftar sadece randers maçının 45/60 dk arasında oynanan oyunu görmek istiyor. bu da en büyük hakkı. beklentileri yükselten hoca yapıyor bu algıyı. konsantrasyon mu dersiniz, yorgunluk mu dersiniz bilmem ama eksik çok şey var takımda. yetenek de bunların başını çekiyor. oyun zekaları çook farklı olan 10 farklı adamla oynanıyor maç. bu da sacma sapan top kayıplarına, sacma sapan kontrollere, çok basit atılacak pasları atamamalarına sebebiyet veriyor. taylan berkan yedekten öteye gidemeyecek adamlar. yerlerine kilit oyuncu alınmazsa bu iki el bombası yakar takımı sezon boyunca. kötünün iyisi sekilde geçirdiği geçen seneye güvenmemek lazım. hedefimiz taylan ın yeteneklerinin çok üstünde bir oyuncuyla ulasacağımız seyler.

Buna da katılmıyorum
Misal 2 sene önceki Liverpool ortalığı yakıp yıkarken bu sene chelsea yapıyor

Durum şuki aktüel olarak iyi değilsen ,genel anlamda da büyüklüğünü kaynetmiş olmuyorsun.
O gün ve genel olarak iyisen şeytanın atasözü gibi
“Galatasaray gelir sana çakar”

Geri
Üst Alt