- 13 Şubat 2009
- 27.822
- 25.287
- 3.468
Fatih Terim'e defol git falan diyecek değilim, kendisi artık onarılamayan noktaya geldiğimizi düşünürse gidecektir diye düşünüyorum. Buradaki genel kanının aksine derdinin para olduğunu falan düşünmüyorum. Takımın durumunun da farkında ancak oyunculara güven vermek istiyor. Açıkçası takım olamamışız gibi duruyor, son 3 maçtaki net pasların verilmemesi herkesin kendisinin gol atma çabası bana bunu düşündürdü.
Dolayısıyla sayın hocamız ya sürekli süregelen hataları artık en aza indirgemeli ya da alternatifleri düşünmeli. En azından Marcao döndükten sonra biraz daha bekleme taraftarıyım ben ama takım ileriye değil geriye gidiyor bu da bir gerçek.
Admirim Popescu’nun attığı penaltıyı canlı izleyen nesilin hocaya defol git diyebileceğini düşünmüyorum ben de. Benim ağzımdan da çıkmaz öyle şey.
Oyunculara güven vermek istediğinin ben de farkındayım. Hatta baya paketlemeye çalıştığımız Babel ısrarı, basın toplantısında övmesi falan bu yüzden. Çok pozisyona girdik diyor misal maçlardan sonra ama bunun böyle olmadığının o da farkındadır. Aksi halde durum çok ciddi zaten.
Ama cidden sonuçtan bağımsız olarak ilk defa Galatasaray’ı izlerken futbol olarak sıkılıyorum, Aykut’un fenerini izlermiş gibi hissediyorum. Bu anlamsız(getirisi olmayan Muslera-stoper-bek-ön libero-Muslera) paslaşma serisi beni boğuyor(ligde).
Dünya futbolunu artık eskisi kadar takip edemiyorum ama pasla çıkmak, uzun vurmamak, pas oyunu böyle bir şey değil. Olmamalı. Hocanın bu işi ya düzeltmesi ya da bir son vermesi gerekiyor. İnanılmaz bireysel performans düşüklükleri, bireysel hatalar, konsantrasyon kayıpları söz konusu. Bunu çözmesi gereken de hoca ama ilerleme olmuyor bu konuda hatta gerileme var.
Bir de pozisyona girdik, 1 Ocak, biz gol hediye ettik gibi söylemler de hocaya yakışmıyor. Son maçta da İrfancan ilk golü hediye etmese maç zor dönerdi. Lazio’yu yendik 2 aaat basın toplantısı yaptı, keyfi yerindeydi, İtalyancalar falan. Kayseri bize 3 atmış Hiko’ya sallıyor fazla konuştu diye, benim yerime de anlatmıştır maçı vs. Sen kazanınca konuşuyorsun 2 saat o adamın Kayseriyle bize 3 atması bizim Lazio galibiyetinden daha değerli belki de futbol mantığı çerçevesinde. Tabi konuşur. Bu tip şeyler yakışmıyor hocaya. Yaş 35, kendisine en sinir olduğum dönem olabilir.
Umarım toparlar.