Guzel yazi. En begendigim iki bolum:
Bizde alışkanlık oldu. Yabancı kuralını, sakatlıkları, cezalıları, form düşüklüklerini, rakip takımların sistemlerini, güçlü ve eksik yönlerini hesap etmeden kendilerince herkes bir 11 çıkarıyor ama bu çok büyük bir saçmalık. Hiçbir geçerliliği yok.
Dün ile bugün arasında bile bir sürü fark varken, bu kadar değişkenin olduğu yerde sabit bir 11’den bahsetmek saçmalık. Prandelli laf arasında sıkıştırmış. “Taraftarlar rotasyon fikrine alışmalı” demiş. Yeni futbol bu! Ezberlenen 11’le koca sezonu yürümek ancak tek kulvarda ilerlerseniz olur. Senede en az 50 maça çıkarsanız olmaz!
Ben bir hafta öncesine kadar bu rotasyon transferinin fizikli, dağıtan, bozan bir pivot olması gerektiğini düşünüyordum fakat futbol fikirlerine çok saygı duyduğum bir ağabeyim bu düşüncemi değiştirdi. "Fizikli adam fizikle topu tutsa bile, Burak'ın önüne pası nasıl bırakacak" dedi. Ya da Sneijder'le verkaçı nasıl yapacak, Sneijder, Olcan, Dzemaili'nin önüne şut paslarını nasıl açacak? Gayet mantıklı bir düşünceydi bu bence. Tabi Galatasaray'ın hem teknik, hem fizikli santrfor bulması da çok mümkün değil. Hem fizikli, hem teknik olunca çok pahalı oluyorlar zaten. O yüzden teknik bir forvetin Burak'a tamamlayacılık konusunda da çok iyi olacağına kanaat getirdim.